Női hisztik: A Focimeccs

Az ágyban fekszem, próbálok aludni, de nem megy! A nappaliban még mindig szól a tévé. Egy újabb fergetegesen romantikus éjszaka, mikor a drága férjem focimeccset néz.

 

Azt hiszem, nem kell ecsetelnem, mennyire dühítő ez egy nő számára! Mikor szeretne összebújni élete párjával vagy csak feküdni a sötét szobában, csendesen beszélgetve, nehogy felébredjenek a gyerekek. Sőt, ha már alszanak a gyerekek, a beszélgetés részét akár el is hagyhatnánk! De ma nem! Mert ma a Barcelona játszik. Az orbitálisan hangos füttyszó másodpercnyi szüneteiben hallom, ahogy a tökmaggal csattog a fogai között.

Lelki szemeim előtt már látom, a nappali szőnyegén szanaszét heverő tökmaghéj darabokat, amiből persze jut a kanapéra is.

 

Miután szembesülök azzal, hogy Messi hidegre tette a forró és szenvedélyes éjszakámat, már érzem, ahogy a vörös köd elönti az agyamat!

 

Majd hatalmas üvöltés a tévéből! A Barcelona gólt lőtt! Hallom, ahogy a „férjek gyöngye” önkívületben ujjong odalent, persze megpróbál csendesen örömködni, nehogy felébredjenek a gyerekek. Állítom, soha egyetlen férfit sem hallottam még csendes, cincogó hangon őrjöngeni!

„Ez az Messi! Ez az!”

Persze ennél több nekem sem kell! Most már sík ideg vagyok! Mert ugye a mai este zárulhatott volna az „Ez az Baby! Ez az!” felkiáltással is! De hát nem ez történt! Elég volt! Lerúgom magamról a takarót és elindulok lefelé a lépcsőn, közben azon kattogok, hogy milyen frappáns szöveggel fogom helyre tenni a „ház urát”! Leérek a nappaliba.

Az én drága kedvesem felnéz a tévéből és a következő szavakkal fogad:
Végül is nyert a Barcelona! De az Atletico nagyon köcsög módon játszott! A bíró meg szánalmas volt!

 

Látom a tekintetén, meg van győződve arról, hogy ez az információ elengedhetetlen a számomra és borzasztóan érdekel! Na, itt már fel tudnék robbanni! Kezdtem volna a mondókámat, de mikor újra felé fordultam, elakadt a szavam! Ahogy rám nézett azokkal a csillogó szemekkel, azzal a kisfiús mosollyal, teljes eufóriában, hogy nyert a kedvenc csapata, nem tudtam megtenni. Esküszöm, hogy nagyon szilárd volt az elhatározás, tényleg le akartam teremteni, de nem ment. Minden haragom elpárolgott! Bevonultam a fürdőszobába és onnan néztem őt, ahogy egy szál gatyában, laptoppal az ölében kuporog a fotelban.

Mosolyogtam és csak az járt a fejemben, hogy mennyire szeretem!

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.