Önbántalmazástól az önbecsülésig

Szerintem minden kapcsolat önmagaddal kezdődik. Ez a kapcsolat dönti el, milyen életet élsz, milyen energiákat mozgatsz, milyen választásaid vannak. Eldöntheti, hogy kivel élsz együtt, milyen munkahelyet választasz, és hogy kivel barátkozol. Ha ez a kapcsolat önmagaddal egy ledegradáló, leértékelő és önsorsrontó kapcsolat, akkor bizony az önbántalmazást választottad. Figyeld magad és légy éber arra, milyen kapcsolatban is vagy önmagaddal. Akkor sincs semmi baj, ha megfigyelted magadon az önbántalmazást, hisz csak választanod kell, hogy ezt befejezed. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget hozzá.

Az önbántalmazásból való kiugrás lehet egy pillanat, de lehet hosszabb folyamat is. Mindenkinél másmilyen út vezet az önbecsülésig. Van, aki soha nem lép ki az önbántalmazásból, mert annyira beépült a lényébe, hogy el sem tudja képzelni milyen nélküle az élete.

Hogy miért is választjuk az önbántalmazást – persze nem tudatosan – szerintem mindegy. A miért kérdés csak befixál benned néhány nézőpontot, de nem biztos, hogy a jó választ adja meg. Lehet gyermekkori trauma, vagy berögzült minta, ami később ehhez vezetett. Lehet párhuzamos valóságokból hozott program. Lehet halmozott családi program, amit több életen át gördít a családod. Lehetnek fogadalmak, eskük, szerződések. Akármi, bármi.

Az önbántalmazáskor, leértékeled önmagad és állandó ítéletben vagy magadról.

Sokszor ítéled az életkörülményeidet, a testedet, a munkádat, a párkapcsolatodat, pénzedet és így tovább. Sokszor nincs egy jó szavad magadhoz, mikor elmész a tükör előtt, akkor is csak bántod azt, aki visszanézz rád. Abba hagynád? Ha önítéletben vagy, sajnos sokszor hibáztatsz magadon kívül másokat is, mintha ők tehetnének a választásaidért. A felelősségvállalás felszabadító, hisz akkor a Te kezedben van az irányítás, és tudsz változtatni az életeden. Mivel önbántalmazásban vagy, ezt az energiát néha hajlamos vagy kivetíteni másokra is, és ezáltal te is bántalmazó leszel. Légy éber erre, és ha változtatni szeretnél az életeden, akkor válasz más életminőséget. Válaszd a megbecsülést, az intimitás, a kedvességet, és minden mást ami szeretnél megélni a valóságodban. Ne várd el, hogy ezt mind más adja oda neked, hisz Te sem vagy hajlandó odaadni magadnak. Ha változást szeretnél a indítsd be, ne várj senkire. 

Én is addig voltam önbántalmazásban, amíg az önszeretet egyre jobban és jobban beépült a lényembe. Akkor már nem voltam hajlandó bántani magamat és azt se hagytam, hogy mások bántsanak. Leépítettem minden ilyen kapcsolódást az életemben. Ezeket a számomra lehúzó súlyos energiákat és információkat energiadobással oldom. Itt megtalálhatjátok a technikai részét a tisztításnak. Persze ha van saját jól bevált technikád, akkor érdemes azzal oldani.

A lényeg, hogy elengedd az önbántalmazást és eljuss az önbecsülésig!

Az önbántalmazás hatására lehet,hogy: 

  • Bántalmazó párkapcsolatban élhetsz, ahol már konkrétan magadat bántod egy olyan párral, aki bánt téged. Ez lehet, hogy egy kicsit kifacsart gondolatmenet, de figyeld magad, hogy milyen vibrációs rezgéssel invitáltad meg azt bántalmazó párt, akivel együtt élsz. Félelmekkel? Kétségekkel? Lelki fájdalmakkal? Milyen nézőpontjaid voltak, vannak a párkapcsolatról? Amíg benne vagy ebben és nem választasz valami mást, sajnos behúzod hozzá „játszótársakat” is. Légy kérdésben. Mit tehetek, mi lehetek, hogy azt a csodálatos életet élhessem, amit választok? Kik hozzá a segítőim? Hogy tudok kilépni ebből a kapcsolatból? Hogy tudok önmagamra találni? Hogy tudom az önerőmet élni? Mi kell hozzá Univerzum, mutasd meg kérlek most?

  • Bántalmazó kapcsolatban lehetsz a munkahelyeddel. Milyen érdekes? Hogy lehet egy munkahely bántalmazó? Szerintem Te, aki benne vagy tudod. Tudod, hogy nem emel, hanem beszűkít. Utálsz ott lenni, miközben azt mondogatod – kell a pénz, szükségből vagyok itt. Biztos, hogy így van? Megkérdezted egyszer is az Univerzumot, hogy mit kell tenned, hogy örömteli, több pénzt hozó munkahelyed legyen? Nem kell azonnal felmondanod, de amíg az utálkozásba és panaszkodásba teszed az energiádat, mi lenne, ha ezt megfordítanád? Mi lenne, ha ezt az energiát egy új munkahely, vagy üzlet teremtésébe tennéd? Milyen térűr, energia és tudatosság lehetek én és a testem, hogy megteremtsem a számomra lehető legbulisabb örömtelibb és sok pénzt hozó munkahelyet? Kérdezd, kérdezd és várd a választ. Légy nyitott a befogadására.

 

  • Bántalmazó kapcsolatban lehetsz az emberi kapcsolataidban. Ez lehet barátság, de lehet családon belüli bántalmazó kapcsolat. Bárhogy legyen, tudd, hogy van választásod. Szép dolog a család, de ha csak bántalmazásból áll szeretetnek álcázva, akkor ezt a kapcsolatot is le lehet építeni. Van választott család is, aki megbecsül és szeret téged.

 

Az önbecsülés és az önszeretet és az intimitás önmagaddal egy tápláló, erőt adó érzet. Becsülöd és szereted annyira magad, hogy már nem választod azt ami fáj, elerőtlenít és lehúzz a mélybe? Nem választod, hogy kritizálod magad és bűntudatod van, bármit teszel az életben? Nem vagy tökéletes, és ez így van jól. Bármit csinálsz, ha nem tetszik, változtass rajta, könnyedén és ítéletmentesen. Csodás vagy én tudom! Már csak az kell, hogy Te is tudd!

Tudatos Női Lét  motivátor, konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

A könyvemet itt rendelheted meg, Le petit noir, avagy az önbizalom öltöztet

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Hirdetés

Kincses Anna

Tudatos Női Lét  motivátor, konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. A könyvemet itt rendelheted meg, Le petit noir, avagy az önbizalom öltöztet Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.