Orvosi misszió indul Bangladesbe

A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes orvosokból álló csoportja július 9-én Bangladesbe utazik, hogy a mianmari etnikai tisztogatás elől Bangladesbe menekülő rohingják között orvosi szolgálatot végezzen.

2017 nyarán óriási menekültáradat indult el Banglades felé. Már több mint egymillió (bizonyos tudósítások szerint 1,3 millió ez a szám) rohingja él nehéz körülmények között. A folyamatos esőzés feláztatja a talajt, aminek következtében sártengerré válik a menekülttábor.  Tavaly az öldöklés, a szexuális és fizikai erőszak mindennaposak voltak, a súlyos élelmiszerhiány pedig alultápláltsághoz vezetett.

Ilyen körülmények közé utazik a Református Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsapata 11 fővel. A 14 napos útra az önkéntes orvosok gyógyszereket, kötszereket és gyógyászati segédeszközöket is visznek magukkal. Az orvosi misszió szervezése során az a kérés érkezett a Szeretetszolgálat felé, hogy aneszteziológus, fogorvos és szülésznő is legyen a csoportban, mert erre a szaktudásra legnagyobb az igény. Orvosaink arra is felkészültek, hogy kiérkezésük idején nagy számban kell levezetniük szüléseket, mert a megerőszakolt menekülő nők várhatóan ebben az időszakban hozzák világra gyermekeiket… Emellett pedig a mindennapos feladatok ellátására rendezkedik be a Cox’s bazar mellet lévő Kutupalong táborban a 11 fős csoport, mely két hetet tölt a térségben. Önkéntes orvosaink korábban Haitin, a Fülöp-szigeteken és Burmában is szolgáltak. A csoport munkáját a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány is segíti.

 

Kérjük, segítse missziónkat a hír terjesztésével!

Támogatási módok:

– Online adományozás: http://www.jobbadni.hu/adomanyozas

– Átutalás a Magyar Református Szeretetszolgálat számlaszámára: 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámára „Rohingják” megjegyzéssel

– Egy hívás is segít! A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogatja a Szeretetszolgálat tevékenységét.

  • A fotó illusztráció!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.