Pitypangszirup

Minap reggel kinézve, szinte egybefüggő gyönyörű sárga pitypangszőnyeget láttam, ahogy szétterült az udvaron, miközben méhek szorgos hada döngicsélt mindenhol. Eljött az idő, hogy learassam a termést, és elkészítsem, mint minden évben amióta ide költöztünk, a pitypangszirupomat. Imádom, az enyhén keserédes ízét, és amíg el nem fogy, ezzel az egészséges nektárral iszom a kávémat.

 

Neki is láttam megszedni a pitypangot, de most nem csak a sárga virágját, hanem a szárát is beleszedtem. Kísérletező lévén, azt gondoltam megpróbálom így elkészíteni, és ezzel több hatóanyagot belevinni a szirupba, legfeljebb ha nagyon keserű a lé, akkor csak magában eszem reggel egy kanállal.

A pitypang az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk, a virágjától kezdve, a szárát, a levelét, de még a gyökerét is hasznosítani lehet. Természetesen, nem kell megfőzni, aki ropogtatni szeretné, az a szárát és a levelét is fel tudja használni salátákba. Én a ZÖLD-TURMIXBA tettem mindig 4-5 szárat, illetve egy kevés levelet. A pitypang szabályozza az emésztésünket, támogatja a májat, serkenti az epe termelődést. Harmonizálja a vércukor szintet, és a gyökere általános erősítőként szolgál. Amilyen ellenálló ez a kis növény, nem csoda, ha ennyi mindenre jó hatással van a TESTÜNK berkeiben.

Rengeteg recept létezik, de én nagyon soknak találtam a pitypang-cukor arányt. És nem is főztem hosszú órákon át. De majd ha elkezditek, és beleszerettek ennek a kis nővénynek a hasznosításába, akkor majd saját kedvetekre változtathatjátok meg az arányokat a receptben. Tehát először megszedtem, a szárával együtt a növényt, aztán megmostam, és 6 marék pitypanghoz adtam, három liter vizet. Felmelegítettem, de csak egyet rottyant, aztán hagytam másnap délutánig, hagy oldódjon ki a hatóanyag a lében. Leszűrtem, és a majd 3 liter léhez adtam 1 kg cukrot. Újra felmelegítettem, de már nem forraltam fel, csak lassú tűzön összeérleltem a pitypanglét, a cukorral, egy órán keresztül, amíg jónak nem találtam az állagát. Más receptek még citrommal bolondítják meg, de én nem tettem bele, mert a kávémmal szeretem inni. Mikor kihűlt, üvegekbe öntöttem, és hűtőbe tettem. Másnap reggel, már ezzel a sziruppal ittam a kávémat, ami csodás lett. Jó étvágyát hozzá.

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.