PMS, a férfiak rettegett mumusa

A férfiak rettegett mumusa, a nők házisárkánnyá válásának oka, a havi egyszer előforduló PMS, azaz a premenstruációs szindróma.

 

Ki hallott már a PMS-ről, azaz premenstruációs szindrómáról, amely megkeseríti számtalan nő életét és persze a pasikét is? Gondolom mi nők, páran már megéltük azt, hogy, menstruáció előtt egy héttel idegbetegek vagyunk, utáljuk a pasikat és valódi sárkány módjára viselkedünk.

Kinek ismerős ez? Érdekel a megoldás? Mi áll a háttérben? Miért is van ez?

 

Mint tudjuk és hallottuk már sokszor, hogy szinte minden betegségnek, problémának lelki háttere van, mint ahogy a menstruáció előtti állapotnak is. Ruediger Dahlke így értelmezi ezt a kórképet: Premenstruációs szindróma.

Premenstruációs szindróma, tüneti szintje:

Ha a megtermékenyített petesejt nem ágyazódik be a méhbe, a méh-nyálkahártya a progeszteron hormon hatására lebomlik. Testileg és lelkileg nem tudunk felkészülni a lebontásra és az elengedésre, ezért feszültség keletkezik az altestben: feszült élethelyzet a nőiesség területén. Düh érzése, mert nincs termékeny kapcsolatunk: „ne érj hozzám”.

Feldolgozás:

Havonkénti visszavonulás. A menstruációt a pihenés időszakának tekinteni, többet figyelni a saját (bio) ritmusunkra.

Feloldás:

Önmagunk átadása a női ciklusnak: „halj meg, és szüless újjá”, a menstruáció egyfajta kis halál (azaz véráldozat), ezért el kell fogadni, és hagyni kell megtörténni a havonta ismétlődő „meghalás” folyamatát.  A menstruációt, mint pozitív értelemben vett tabut felismerni, megélni, és elfogadni.  A munka és kitartás helyett, tudatosan elengedni azt, aminek menni kell.

 

A PMS azt jelzi nekünk, akik ezzel a problémával küszködünk, hogy nem tudjuk megélni a nőiességünket. Nem tudunk elengedni dolgokat, legyen ez a havi vérzés szintjén, párkapcsolat szintjén. Csalódás színjén, minden alkalommal, hogy megint nem sikerült teherbe esni, már aki nagyon szeretne babát.

 

Nekünk nőknek, a méhünkkel való kapcsolódás, a kommunikáció, az energetikai tisztítás nagyon fontos. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mint este lefekvés előtt, vagy akkor, amikor nyugodt perceink vannak (ha nincs, érdemes csinálnunk a testünk meghálálja ezt) beszélgessünk a méhünkkel. Kérjük meg, hogy mondja el, jelezze felénk mit szeretne, mire vágyik? Milyen sérülései vannak, amit begyógyíthatunk? Ha úgy érezzük, hogy semmit sem hallunk, semmit sem érzékelünk, az sem gond, egyszerűen a szándékainktól, hogy tisztuljon, hogy gyógyuljon, megtörténik a pozitív változás. Hatalmas érzelmi központot tárolunk ott, ezért is érdemes figyelni erre a terület. Ez a hely a „mennyek kapuja itt a földön”, a méh a törődésünket és figyelmességünket meghálálja. Megfigyelések, statisztikák alapján elég gyakoriak a nőiességgel kapcsolatos területek megbetegedési aránya, ami elég jól jelzi, hogy egyenlőséget kiáltva, helyet akarunk a férfiak világába, ezt mind úgy akarjuk megélni, hogy férfiasodunk. Eltolódik a szerepünk, alul működtetjük a női oldalunkat, amely egy idő után jelzéseket lát el minket, és ha nem vesszük a jeleket, akkor még keményebben jelez, ami súlyosabb tüneteket produkál testi szinten.

Keressünk lehetőséget rá, hogy kiegyensúlyozzuk a bennünk lévő férfi és női oldalt.

 

Léteznek már női klubok, nőiességgel kapcsolatos programok, amelyeknek a célja a  nőiességünk megélése, tisztítása, harmonizálása. A PMS kezelésére különféle vitaminok, energetikai testkezelések, torna, virágeszenciák, jóga, meditációk, állnak rendelkezésre, amik segítenek ezt az állapotot megszüntetni és lelki szinten áthangolni, hogy megtanuljunk elfogadni ezt a jelenséget.  Ezáltal megtanulunk havonta elengedni, ahelyett, hogy átokként élnénk meg a menstruációt, felfedezhetjük önmagunkban a nő lét csodáját, varázsát.

Horváth Erzsébet

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.