Receptek párkapcsolatra, egyedüllétre és magányra

Nagyon sokáig én is recepteket kerestem, párra, testre, önmegvalósításra, és nem működött. Nem értettem miért. Ugyan azt csináltam, mint akinek sikerült párt találni, lefogyni, szuper, örömteli munkát találni, még se működött. Ez engem elerőtlenített, és ez indította el bennem, hogy megkérdőjelezzek mindent. Nem elutasítsak csak kérdésben legyek, hogy ez nekem biztos működik? Ez az én valóságom? Akkor kezdett minden levarázsolódni a fizikai síkra, mikor a saját tudásommal, erőmmel és hatalmammal éltem és működtem.

A világban rengeteg recept létezik arra, hogy éld az életedet, hogy találj párt magadnak, hogy élheted a legtutibban az egyedülléted, és mit kell csinálnod, ha magányos vagy.  

Az érzelmek, a gondolatok, a viselkedési formák pontos arányát írják le Neked azzal biztatva, hogy ha betartod a hozzávalókat, fincsi életet tudsz kifőzni magadnak. Sokan vannak akik élnek egy szituációba, legyen az egyedüllét, magány, avagy párkapcsolat, és keményen védik a mundért, hogy csak az a jó, az igaz, a megfelelő minden nő számára. Ha egyedül élsz, akkor az a legkitűnőbb, mivel nem zavar senki a kiteljesedésben, az önmegvalósításban, ha meg a magányos vagy akkor meg miért büntet Téged a “sors”, hogy ennyit keljen szenvedned. Mások a párkapcsolatra esküsznek, mint egyedüli opció, és a többit elvetik, bírálják, vagy lenézik. 

Vegyük a párkapcsolati recepteket:

Repkednek az igazi, a valódi, az ideális párkapcsolati receptek, amik igazi, valódi és ideális nővé és férfivá válást hirdetnek. Mit kell tenni a nőnek, hogy.., és mit kell tenni a férfinak, hogy…

Receptet kapsz arra is, ha párkapcsolatot akarsz, akkor mit kell csinálnod, vagy mivé kell válnod ahhoz, hogy párra lelj. Azt is körül írják, hogy hol rontod el a párra találás esélyeit, mert épp nem felelsz meg a recept dekára leírt adagolásához. Leírják pontosan, hogy egy párkapcsolatban hány deka szerelem, hány deka kommunikáció, hány deka szex, hány deka intimitás, hány csipet ez meg az szükséges a boldog süti kisütéséhez.

Aztán végig csinálod és valami nagyon nem stimmel, mert vagy a recept rossz, vagy kettőt lapoztál a párkapcsolati szakácskönyvedben. Egyszerűen nem találod a párod, ha meg összejön a találka, nem vagy boldog vele. Tisztelet a kivételnek.

Ha egyedül élsz:

Az egyedüllét, mint már oly sokszor leírtam, egy nagyon üdítő érzés, ha tényleg erre vágysz, és ezt tesz boldoggá. Nekem is voltak felszabadító, csodás egyedüli éveim, és fürdőztem benne. Ebben az állapotban nem érzel hiányt, betöltöd az időt önmagaddal, a barátaiddal, a munkáddal stb. Azzal szexszel akivel csak akarsz, mindenféle kötöttség és nagyobb figyelemegység nélkül. Valaki egy életre választja ezt a kalandot, van aki csak évekre. Az viszont dőreség, hogy csak ez az egy opció létezik az önmegvalósításra, és a kiteljesedésre, és a magányt sokszor álcázzák „hudecsudijónekemésboldogvagyok” konkrét hazugsággal. Hazudni lehet másnak, de magadnak miért is?

Ha magányos vagy:

Először is tudd, hogy ez is a Te választásod, még ha nem tűnik annak, akkor is. Bármennyire is szeretnél párkapcsolatot, a visszahúzó erőid, sokkal erőteljesebbek a férfi hiányánál. Ennél az állapotnál több opció is van. Vagy okolsz ezért mindenkit, vádolsz, drámázol és játszod a szegény ént, mindezt hangosan, hogy mindenki meghallja, vagy csendben szenvedsz. Van, hogy elutasítod a párkapcsolatot, elhatárolódsz tőle, mert „egyedül” jobb, – legalább nem lóg a nyakamon férfikolonc, – de közben belül mardos a magány. Viszont véded az igazad, ne tudja meg senki mennyit magányos vagy.

Volt egy nagyon édes trauma-drámát játszó barátnőm, aki imádott szenvedni. Kikérte magának, ha szerettem volna segíteni neki, mert hát szenvedni csudi jó. Sírt-rítt egy-egy szerelmi csalódása után hetekig. A végén már együtt nevettünk ezen, hisz ha akart volna, rég elhagyhatta volna a játszmáját, de ő ezt választotta, ráadásul tudatosan. Szóval, ha magányos vagy és sokan próbálnak segíteni Neked, dönthetsz úgy, hogy elfogadod és kiugrasz, de választhatod a magányt továbbra is.

Receptek jók, és sok nőnek hozzájárulás az életéhez, de nem mindenkinek ízlenek és nem mindenkinek valók! Nem eleve elrendeltek. Képzeld el, hogy a végtelen számú lehetőség közül, adnak pár receptet, pár opciót, amik közül választasz, és mind ezt több milliárd különböző embernek. Egyszerűen lehetetlen mindenkinek megmondani a pontos adagolást, hisz annyira különbözőek vagyunk. Ha meg nem tudod pontosan kivitelezni a hozzávalókat ezért bántalmazod magad, vagy a körülötted élőket.

Mi lenne, ha csak egy érdekes nézőpontnak vennéd ezeket a recepteket, ami vagy igaz neked, vagy nem. Inkább legyél kérdésben, mi működik neked igazán, a te valóságodban. Mi a Te igazságod, a Te recepted, ami csak a Tied, senki másé. Mint párkapcsolati és nőiség konzulens én is rengeteget cikket írtam ezekről a témákról. Nyugodtan legyél kérdésben, működik-e neked, cikkeimben leírtak. Ha hozzájárulás az életedhez az írásom akkor örülök, ha nem találod magadat benne, akkor menj tovább, sok remek szakértő van, akivel hasonló rezgésen lehetsz.

  • Hogy működik nekem a párkapcsolat?
  • Milyen rezgés, lehetek, amivel meginvitálhatom a nekem működő párt, szerelmet és boldogságot?
  • Hogy teljesedhetek ki a legkreatívabban?
  • Hogy tudom a legteljesebben megélni önmagam?
  • Hogy dönthetem le a falaimat és engedhetem be a páromat?
  • Mit kell tennem, hogy totális befogadás legyek a páromra?
  • Mit kell tennem, mi kell lennem, hogy bulis, örömteli, élhető, és nekem működő párkapcsolatom, életem legyen?

Ha szeretnél még kérdéseket, írj rám, szívesen válaszolok.

Mindegy hogy élsz, párkapcsolatban, egyedül vagy magányosan. A lényeg, hogy mindegyik csak egy választás, és egyik sem jobb, tutibb és élhetőbb a másiknál, csak az életed egy állomása. Nem tudni mikor libbensz ki belőle, ledöntve ezáltal a múlt falait és kiépítve egy másfajta jövőt.

Nem vagyunk tökéletesek és nem kell, hogy azok legyünk. Minden élethelyzet egyedi, és nem megszerelni kell azokat akik élik, hanem meginvitálni valami boldogabbra és örömtelibbre, és csak akkor, ha ezt választják és érdekli őket. Ha valaki nem választja a változást, hagyni kell abban amiben van, hisz ha akarata ellenére változásra kényszerítjük, csak bántalmazzuk a másikat.

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.