Semmiség és üresség

Nagyon kiakasztó tud lenni a semmiség és az üresség érzése, pedig pont ez az a pont ahol fordulhat az életünk és elhozza  a várva várt változást!

 

“Buddha valóban az egyik legkifejezőbb szót választotta: sunjata. Az angol szó, az angol megfelelője ennek – a semmi – nem ennyire gyönyörű kifejezés. 
Ezért változtatom én “semmi-ség”-gé. Hiszen a semmi az nem csak semmi: az minden. Ott vibrál benne mindennek a lehetősége. Minden benne van, tökéletes. Megnyilvánulatlan, de mindent magában rejt.
Előtted is csak a természet van, utánad is csak a természet van… miért kell akkor a közepén ekkora hűhót csinálni? Miért kell a közepén ennyire aggódni, ennyit nyugtalankodni, ennyire nagyravágyónak lenni? Miért ez a kétségbeesés?
Az egész út a semmi-ségből indul, és a semmi-ségben végződik.” Osho

 

Semmi sem történt velem az elmúlt időben, és ez kiakasztott. Nem vettem észre, hogy a semmiségben vagyok! A semmiségben lenni, néha a legnehezebb dolog a számomra. Már az belekavart az életem áramlásába, hogy nem jöttem rá, hogy üresednem kellene, és befejezni minden felesleges gondolati tevékenységet. Bevallom, most nem voltam elég éber, ahhoz, hogy rögtön észrevegyem, hogy már nem teremtenem kell, hanem befogadnom.  És a befogadáshoz, bizony üresedni kellett volna, elfogadni a semmiséget, lecsillapodni és a várakozás örömében lenni. Én persze nem ezt tettem, hanem erőszakosan akartam kicsikarni az élettől azt, ami nekem „jár”. Ezzel csak jól kitoltam a megvalósulást, és közben frusztráló, aggodalmas és boldogtalan napokat éltem meg.

 

Vádoltam magam, hogy biztos elrontottam valamit, nem vettem észre a jeleket, vagy rosszul mértem fel a helyzetemet, és ezért nem jön a várva várt változás. Pedig tudatosan kérdésben voltam, választottam, rengeteg önmunkán vagyok túl, teremtettem, hogy mit szeretnék látni és tapasztalni a valóságomban, de sok idő elteltével sem történt semmi. És ez a semmiség, néha olyan ijesztő tudott lenni, hogy teljesen kilibbentem a lelki békémből és eltávolodtam Önmagam Forrásától. Hisztiztem, bevallom üvöltöttem is közben nemzetközi jeleket mutattam az ég felé, aztán elröhögtem magam.

Ez volt az a pont, amikor már elegem volt a saját nyunnyogásomból, belenéztem a tükörbe, és rákiáltottam magamra:

 

ELÉG, EDDIG ÉS NE TOVÁBB! HAGYD ABBA A SIRÁNKOZÁS, A KESERGÉST, HOGY NEM MŰKÖDIK A TEREMTŐ HATALMAD!!!! NE ÍTÉLD ÉS OSTOROZD MAGAD TOVÁBB! JÁTSSZ ÚJRA, HISZ EZ CSAK JÁTÉK!

 

Semmiség és üresség

Aztán elkezdem érthetően és nyugodt hangon beszélni a tükörképemmel.

  • Amit kértél, az nagyon nagy ugrás. Tudod jól, hogy minden rezgés és energia, és ha mostani helyzetedet nézem, bizony nagyot kell ugranod, hogy oda kerülj ahova szeretnél. Kérlek, enged már meg az életnek, hogy tegye a dolgát, és ne kavarj bele a teremtésedbe a türelmetlenségeddel.
  • Bízzál magadban, hogy mindent megtettél amit kellet, és ha még útközben kell korrigálni, úgy is jelzed magadnak. Ahogy most is figyelmeztetted magadat, hogy állj le, pihenj és nézd inkább a Poirot.
  • Tudom, hogy néha ijesztő ez a nagy SEMMISÉG, de szükséges, a változáshoz. Úgy is tudod, hogy ez az üresség csak átmeneti, és pont amikor már nem is számítasz rá, egyszer csak ott van minden. Ha fizikai síkra még nem csurgott le, a kérésed, az még nem azt jelenti, hogy finomabb síkokon nem folyik a munka, hogy összeálljon a kép.
  • Ugye tudod, mi a szinkronicitás? Minden energiának és információnak egybe kell esnie, ami ahhoz kell, hogy manifesztálódjon a teremtésed. Nem biztos, hogy rád kell várni, lehet, hogy másokra. Az élet, egy kollektív játék, és nem Te vagy az egyedüli játékos ebben a buliban. Úgy, hogy ülj le a seggedre, élvezd a pihenés óráit, mert kitudja meddig tart. Lehet, holnap már indulsz is, és aztán alig fogsz kilátni a fejedből. Még valami.
  • Ne ítéld magad és mostani helyzetedet, legfőképpen ne akard irányítani, azzal csak összekavarsz mindent. A hétköznapiságban találj most örömet. Írj, pihenj, sétálj és hagyd, hogy a teremtésed eközben megnyilvánuljon.

Úgy, hogy megfogadtam a saját tanácsomat, és elmentem nézni egy kis Poirot.

Semmiség és üresség1

„Ha az “ürességbe” lépsz, összezavarodsz, és még meg is rémülhetsz. Ott nincs semmi, amibe belekapaszkodhatnál, ott elveszíted a tájékozódási képességedet; fogalmad sincs, hogy milyen választások vagy lehetőségek várnak rád. De pontosan ez az – a tiszta lehetőség állapota -, ami a világegyetem megszületése előtt létezett. Most csak annyit tehetsz, hogy ellazulsz ebben a semmi-ségben… belezuhansz ebbe a szavak közti csöndbe… figyeld a ki- és belégzéseid közötti szüneteket. És gondosan megőrzöd e tapasztalás minden egyes “űrrel teli” pillanatát. Valami szent dolog készül megszületni benned.” Osho Zen Tarot

Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

15820289_1189070311130517_70593080_n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.