Súlygyarapító tudatalatti mintáink

Azt mondják a statisztikák, hogy Magyarországon a lakosság nagy része túlsúlyos. Valóban rengetegen „fogyóznak”, ám a legtöbb ilyen fogyókúra vagy hatástalan, vagy a leadott kilók szépen lassan visszacsordogálnak. Ennek oka, hogy van egy oldala a túlsúlynak, amiről nagyon kevesen tudnak, és amíg itt nincs rend, addig állandó lesz a kalóriákkal folytatott küzdelem.

 

Ez az oldal tudatalattinknak az a része, amely hitrendszereinket tárolja, gyakran generációkra visszamenőleg. A súlygyarapító tudatalatti mintáinkat tartalmazza. Van azonban megoldás.

 

Sokan panaszkodnak, hogy sikerül ugyan lefogyni jó néhány kilót, de az állandóan visszajön. Ezt nevezik szaknyelven jojó effektusnak. Például, sikerül 60 kg-ról lefogyni 50-re, és az ideális súly 45 kg lenne. Elérve az 50-et azonban ismét elkezdődik a súlygyarapodás. Ilyen esetben lépnek be a tudatalatti minták, a következőképpen.

 

A fogyókúrázó hölgyet 50 kilósan egy olyan trauma érte, amelynek hatására, önmaga lelki védelmére hízásnak indult. Amikor rászánta magát a túlsúly leadására, a fogyókúra sikeres volt egészen addig, míg a kritikus, 50 kg-os súlyt el nem érte. Ekkor a tudatalattiban aktiválódott a régi, 50 kg-os időszakában ért trauma, és a kilók gyarapodása ismét megindult. Amíg ez a tudatalatti blokk működőképes, addig az 50-es súlyhatár alámenni nehéz lesz, illetve a súlygyarapodás itt ismét meg fog indulni.

Hasonlóan hízni kezdünk akkor, amikor különböző családi terheket veszünk magunkra.

 

Súlygyarapodást okoz például a neheztelés. Minél több emberre neheztelünk, annál több súlyt szedhetünk magunkra. Abban a pillanatban, hogy ezeket a nehezteléseket elengedjük, súlyukban is változás fog bekövetkezni. Vigyázzunk, hogy a fogyás során célunk ne a vékony testalkat legyen, mert a „vékonyság” jelentéséhez is nagyon sok negatív hiedelem kapcsolódhat. Pl. a háborúban az éhezők is vékonyak voltak. Akinek a családjában volt háborúban résztvevő családtag, annál ez a minta bekapcsolhat fogyás esetén.

 

 • A tudatalatti mintákat, hitrendszereket nagyon szépen tudjuk oldani Családállítással is, és ThetaHealinggel is.

 Természetesen nem elég csak a lelki blokkoldás, a fizikai testünkkel is foglalkozni kell. Az elhízás sajnos együtt jár az elsalakosodással is.

 

A fogyókúra során ne felejtsük el: zsírt tudunk égetni, de mérget nem. Fogyáskor a zsírban raktározott mérgek felszabadulnak, és a vérbe kerülnek. A máj feladata lenne a méregtelenítés, ezt elsősorban az enzimek segítik elő. Enzimek hiányában a máj nem képes ellátni méregtelenítő feladatát, viszont a mérgek a vérben nem maradhatnak, ezért a máj újra zsírsejteket képez, hogy elássa a nem kívánatos mérgeket. A nagy nehézségek árán lefogyasztott zsírpárnák visszafoglalják nemrég elhagyott helyüket. Ezért mielőtt fogyókúrába kezdenénk, végezzünk alapos salaktalanítást, állítsuk vissza szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.

           

Ha szeretnél megszabadulni felesleges kilóidtól, jelentkezz programunkra, amely magába foglalja a test és a lélek megoldásait is. Amennyiben a fogyást minden oldalról támogatjuk, a felesleges kilók nem fognak visszatérni, és a kívánt súlyfelesleget is könnyebb lesz leadni.

Családállító, Soulwork tréner, Kineziológus, Okleveles természetgyógyász

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

Lukács Tünde

Családállító, Soulwork tréner, Kineziológus, Okleveles természetgyógyász Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

2 thoughts on “Súlygyarapító tudatalatti mintáink

 • 2018-03-22 at 06:40
  Permalink

  Szép Napot ! Szeretnék részt venni a programban!Köszönettel :Jné Horn Gabriella

  Reply
  • 2018-03-22 at 08:16
   Permalink

   Kedves Gabriella!

   Lukács Tünde elérhetőségeit a szakértői oldalán találod.
   Lukács Tünde szakértői oldal
   Kérlek az itt szereplő elérhetőségeken jelentkezz a programba. Sok sikert kívánunk hozzá!

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.