Holics-Mester Marianna – Szerkesztés alatt!!!

Zen (Life) Coaching

Mi a Zen (Life) Coaching?

A Coaching az a folyamat, amely során megoldást keresünk a problémá(i)dra. A Life coaching elnevezés a magánéleti problémák megoldására utal.

A Coaching alatt a zen tanításait felhasználva vezetlek el a számodra legmegfelelőbb megoldásig, fejlesztve ezzel a kreativitásodat, a problémamegoldó képességedet és nem utolsó sorban a tudatosságodat.

A coaching általános értelemben nem terápia, inkább a jövőre irányuló folyamat. A Zen coaching alatt azonban a múlt tapasztalatait és negatív hatásait is feltérképezzük. Erre azért van szükség, hogy az évek óta kialakult beidegződések, félelmek, dogmák ne szabjanak korlátokat a jövőd alakításában és ne gátoljanak meg abban, hogy teljes életet élj.

A fájdalom, a szomorúság, csalódottság, gyász tompítja vagy akár ki is kapcsolhatja a tudatos döntésekhez szükséges éberséget és figyelmet. Segíthetek, hogy az általad megélt érzelmeket tudatosan kezeld.

A Zen egy magasabb nézőpontból világít rá a gondjaidra, ezáltal a problémáid olyan szinten eltörpülnek, hogy játszva megoldod őket.

Ha egyszerre több problémás helyzet vár megoldásra az életedben, akkor fel kell állítanod egy fontossági sorrendet. Egy coaching alkalmával csak egy adott problémára fókuszálunk.

Önismereted, tudatosságod fejlesztése az életed minden területére hatással lesz. Tapasztalni fogod, hogy mennyivel könnyebben nézel szembe a kihívásokkal.

Ha gyermek(ek)et nevelsz a tudatosság elengedhetetlen, hogy hiteles szülővé válj, és követendő példa légy gyermeke(i)d számára.

Nézőpontom szerint a tudatos gyermeknevelés kiemelt fontosságú, hiszen nagymértékben a szülők felelőssége, hogy a következő generációk milyen világot teremtenek.

Holics-Mester Marianna

A tudatosság eszköze: Osho Zen Tarot

Gondolatok…

Sámángyógyíás