Szerelmes vagy és sokat szenvedsz?

A szerelem egyfajta kettős jelenség. Olyan, mint egy kötél, két polaritás között kifeszítve. Az egyik a polaritás a szex, a másik az áhítat. A szerelem a szex és az áhítat között kifeszített kötél, része a szex és része az áhítat is.

A szexuális rész szenvedéssel jár, az áhítat pedig örömmel. Nehéz lemondani a szerelemről, mert az ember fél, hogy az örömökről is lemond.  Nem tudod teljesen átadni magad a szerelemnek, mert a vele járó fájdalom mindig arra emlékeztet, hogy lekell mondanod róla.  A szerelem egy rózsabokor. Te azt akarod, hogy a bokornak csak rózsái legyenek, tüskéi ne. Tövis nélkül akarod a rózsákat, de a rózsa és a tövis ugyanannak az energiának a különböző megjelenési formái.

 

Ennek ellenére ne mondj le a szerelemről, legyen a szerelem egyre inkább áhítat. Legyen a szexből is áhítat.

 

Miből adódik a szenvedés a szexualitásban?

Leginkább abból, hogy állati eredetünkre emlékeztet. Arra emlékeztet, hogy saját biológiád rabszolgája vagy, emlékeztet arra, hogy nem vagy szabad, mert a természet adta ösztönöd rabszolgája vagy. Úgy érzed, egy ismeretlen erő rángat, mint egy marionett bábut. Megalázkodsz a szexualitás előtt, úgy érzed, elveszíted a méltóságod és innen ered a fájdalom. Ráadásul a beteljesülés annyira rövid, az eksztázis olyan, mint egy villanás, egyik pillanatban ott van, a másikban pedig eltűnik, mintha ott sem lett volna.

A szex azonban bepillantást enged az időtlenségbe is, mert hirtelen megáll az idő. Néhány pillanatra megtapasztalod az EGO nélküli állapotot is, amikor az orgazmus lüktetésében feledésbe merül. Kapsz egy kis bepillantást az isteni minőségbe, ezért nem tudsz lemondani se róla.

De miért is kéne? Ne mondj le a szexről, ne tagadd meg, inkább használd fel. Bármit is kapsz a természettől, az nagyon értékes, még akkor is, ha nem vagy tudatában ennek. Tedd a szerelmet áhítatosabbá, a szexet szeretetteljesebbé. Lassanként a szexualitás átalakul egy szent mozzanattá, mert felemelted egy magasabb szintre. Így ahelyett, hogy a szex húzna le az állatiasság kátyújába, te emeled fel a szexualitást egy magasabb síkra.

Ugyanaz az energia, ami lehúz téged, felfelé is tud húzni, szárnyakat adhat. A szexualitásnak óriási ereje van, ez a legerőteljesebb és leghatalmasabb dolog a világon, mert minden élet ebből fakad. Életet képes adni egy gyermeknek, egy új lénynek, új életet hozhat neked is. Alakítsd át a szexualitásod, ne maradjon csak biológiai szinten, vigyél bele spiritualitást is. Szeretkezés közben légy átszellemült és áhítatos. Ne legyen a szeretkezés csak fizikai együttlét, öntsd bele a lelkedet is. Ha így teszel, akkor eltűnik a fájdalom és egyre inkább áldássá alakul. Az agóniából eksztázis lesz.

Azt mondod szerelemes vagy és sokat szenvedsz….

Valójában te áldott vagy! Azok a szerencsétlen emberek, akik sosem tapasztalták meg a szerelem érzését. Aki nem fogadja el ezt a kihívást az élettől, az gerinc nélkül marad.

Felhasznált irodalom: The Book of Wisdom #27

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.