Színházi programok gyerekeknek a Pólus Moziban – 2017. október

Októbertől új programelemmel bővül a főként premierfilmeket és egyedi tartalmakat, pl. koncertfilmeket műsorra tűző Pólus Mozi programja. Vasárnap délelőttönként bábszínházi és gyerekszínházi előadások lesznek a mozi legnagyobb termében, ahová szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

A sorozat októberi programja

 

Október 8. vasárnap 11:00 – Vitéz László vándorúton

A Tatay Színház bábelőadásában az alkotó, Tatai Zsolt Kemény Henrik Kossuth-díjas magyar bábművész, érdemes és kiváló művész 3 történetét szőtte össze, egy előadás keretein belül: az ” Elásott kincs”, az „Itt nem szabad énekelni” és a „Csodaláda” című etűdöket.

Részletek és jegyfoglalás: http://poluscentermozi.hu/film/vitez-laszlo-vandorutja-babszinhaz-47

Október 15. vasárnap 11:00 – Óz a nagy varázsló

A L. Frank Baum klasszikus meseregénye Szinovál Gyula színművész és rendező feldolgozásában látható a Budapesti Utcaszínház előadásában, rengeteg zenével, igazi slágerekkel. Az örök téma a saját helyünk a világban, önmagunk és mások elfogadása, szeretet, emberség és egy kis csoda 60 percben.

Rendező: Monori Balázs

Szereplők:

  • Dorka: Keller Veronika,
  • Gyáva Oroszlán: Lőrincz Levente, Szinovál Gyula
  • Bádogember: Monori Balázs
  • Madárijesztő: Tatai Zsolt
  • Tündér és Boszi: Ferencz Gabi

Részletek és jegyfoglalás: http://poluscentermozi.hu/film/oz-a-nagy-varazslo-szinhaz-48

Október 22. vasárnap 11:00 – Világgá ment Csacsi és Bari

Az Ákom-Bákom Bábcsoport zenés bábelőadásában Csacsi elhatározza, hogy megnézi mi van a kerítésen túl, és ehhez útitársat is talál magának Bari személyében. Vándorlásuk során azonban hamar rájönnek, hogy nemcsak virágzó mező van a kerítésen túl, hanem sötét erdő és benne egy ravasz róka is. Már-már úgy tűnik Róka báránypörköltet vacsorázhat, amikor a gazda hűséges kutyája megjelenik és egyszeriben füstbe száll Róka terve. Örül, ha irháját mentheti….

Rendezte: Fehér Richard

Ötlet: Fekete Zoltán (Habakuk Bábszínház)

Dramaturg: Fehér Richard

Dalok, zene: Kupás Zoltán, Répás József

Díszlet, bábok: Bokor Anita

Részletek és jegyfoglalás: http://poluscentermozi.hu/film/vilagga-ment-csacsi-es-bari-49

Október 29. vasárnap 11:00 – Lúdas Matyi

Fazekas Mihály klasszikusa Szinovál Gyula színművész és rendező új feldolgozásban látható a Budapesti Utcaszínház előadásában, amely a társulat legtöbbet játszott előadása: több mint  250 alkalom mutatták be Magyarországon, Erdélyben és Szlovákiában.

Matyit, a lusta fiút nehezen lehet kibillenteni naplopó életmódjából,  az idős öreganyja tartja el. Ám amikor az egyetlen vagyonkáját, egy ludat is elrabolja tőle a hatalom keze, felkel és kiáll magáért, anyjáért, és egész népéért! Igazi népi hőst, kegyetlen nagyurat, talpnyaló hivatalnokot láthatnak a nézők, rengeteg humorral fűszerezve. A liba és az anya szerepét a közönség játssza, akiknek a közreműködése szerves része az előadásunknak. Megmutathatják, mennyire haragszanak a zsarnokra… hiszen ők is jól elnáspángolják. Felnőtt és gyermeknézőink egyformán jól szórakoznak a kb. 1 órás előadáson.

Rendező: Monori Balázs

Szereplők:

  • Matyi: Tatai Zsolt, Ondrik János
  • Döbrögi: Monori Balázs
  • Ispán: Berecz György,
  • Matyi anyja: Ferencz Gabi,
  • Galiba: Monori Luca

Részletek és jegyfoglalás: http://poluscentermozi.hu/film/ludas-matyi-szinhaz-50

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.