Szülőnek lenni most

Emlékszel, amikor a szüleid vagy a nagyszüleid ezzel a szöveggel jöttek?

Bezzeg az én időmben…

 

Én igen, és mindig fennakadtak a szemeim tőle! Fiatalabb éveimben, szinte menekültem ha az „öregek” elkezdtek beszélgetni mert csak az a duma ment, hogy milyen jó is volt régen, és most milyen sz@r minden. Már akkor is azt éreztem, hogy a múlton miért kell ennyit rágódni és siránkozni, az akkor volt, most meg most van!

 

 „A múlt, a jelen és a jövő közötti különbség csak illúzió, még ha oly makacs is.” Einstein

 

Ezt a nézetemet a mai napig tartom, mert igazságtalannak éreztem régebben is magammal szemben, és most is igazságtalannak érzem a mai kor ifjúságával szemben. Ők akkor még nem éltek, és egy olyan dologhoz kell összehasonlítaniuk magukat, amiről dunsztjuk sincs. Ők ebbe születtek ami most van, nekik ez a természetes. Borzasztó frusztráló lehet, ha a gyermekeink sokszor hallják azt, hogy rossz korszakban élnek, ráadásul úgy, hogy a saját szüleik is ebben élnek, de nem tudnak vagy nem akarnak akklimatizálódni az “itt és mostra”. Ha a gyerek érzi vagy azt hallja, hogy félsz, Ő is rettegve fogja élni az életét. Vagy épp önpusztító lesz, mert ebben a mocskos világban nincs miért élni. Mutasd meg neki, hogy van! Ezt az “itt és mostot” Te teremtetted amiben épp élsz, és vállald érte a felelősséget szülőként is! Választod?

 

„Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.” Charles Darwin

 

Az élet, változik, a világunk változik, még Náncsi néni is változik, pedig nagyon nem akar, de kénytelen, ha jól akarja érezni magát a bőrében. Egyetlen változatlan dolog a világon a változás. A múltunk piedesztálra emelése, és a MOST ócsárolása nem hiszem, hogy bármilyen örömteli eredményhez vezet. Más lett a családi kapcsolódás, másmilyen munkahelyek vannak, más lett az iskoláztatás, a gyerekvállalás, a politika, a média, a net, a hobbik, az otthonteremtés, és még a betegségek is másabbak lettek. Azt akarják kódolni beléd, hogy a világ az ellenséged. Amit megeszel, amit megiszol, amit belélegzel az mind ellenség. Csak azt felejted el, hogy a világ Te magad vagy. Magadnak hiszel, vagy másoknak? Minden emberi lény egy egyedi Univerzum, és ha Te a saját Univerzumodat ellenségesnek tartod, akkor aszerint is fog viselkedni. Ezt kódolod a létedbe, tehát ezt fogja lejátszani neked, a Teremtőjének. És még ezen fel is vagy háborodva.

Szülőnek lenni most (2)

  • Zavar a csücsörítő szelfit csinál a lányod? Akkor inkább próbáld ki Te is, és csinálj egy anya-lánya-csücsörítő fotót a magzatoddal. Hidd el értékelni fogja, hogy nem ítéled el érte, jó fejnek fog tartani és örül, hogy része vagy az életének.
  • Zavar, hogy a gyereked sokat van a neten? Akkor emeld fel a segged a gyermeked fenekével együtt, és menjetek ki a zöldbe. Kiránduljatok egy nagyot, horgászatok, biciklizzetek és beszélgessetek, vagy csak örüljetek egymás közelségének. Szülőnek lenni most (1)De ha igazán közel akarsz a gyermekedhez kerülni, szép lassan folyj bele az életébe. Ne csak cseszegesd állandóan, hogy sokat netezik vagy játszik, hanem Te is játssz vele egy nagyot. Például kezdjetek el Honfoglalózni, vagy tanulj meg Te is Xboxozni. Igyekezz harmóniát kialakítani az Őt és a Téged érdeklő dolgok között. Haladj a korral és legyél mentálisan éber.
  • Zavar az öltözködése, vagy a beszéde? Emlékszel még Madonnára? Mert én igen, felborzolt fejjel kisminkelve, és csipkeujjú kesztyűbe szaladgáltam, anyám nem tért magához mikor meglátott. Gondolj erre, Te is voltál tini, és élvezted a 80-as éveket?
 Ez csak pár kiemelt példa, és lehet a Te sztorid más, de a sztoridat Te írod. A te felelősséged, hogy a saját világod ott tart ahol tart, és ha változtatni akarsz valamin, mert nem tetszik a rendszer amiben épp vagy, akkor tegyél érte, és mutass példát a gyermekeidnek. Mutasd meg neki, hogy lehet az “itt és mostban” mosolyogni és egy szerethető életet élni. Hogy, hogyan? Ez a Te életed, legyél kérdésben.

Szülőnek lenni most (3)

Hogy működik nekem a világ, hogy szeressek benne élni? Mit kell tennem, lennem, fogadnom, teremtenem, vagy választanom, hogy örömteli életet éljek? Mit kell tennem, hogy Önmagam legyek? Hogy tudok, végtelen könnyedséggel, bőséget teremteni?
 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.