Tanmese a hitről

Malacka, akit Malackának hívtak, nagyon elégedett volt az életével. Azt hitte, hogy meg van mindene, és az életből pont ennyit lehet kihozni, mint amennyi neki jutott. Egy párméteres ól, és a hatalmas nagy vályú, amit a két lábon járó Izé megtöltött moslékkal. Egész nap heverészett és aludt. És amikor nem aludt, akkor is aludt. Ébren álmodott.

 

  • De jó is nekem – hajtogatta gyakran.
  • Nem kell csinálnom semmit és ezért kapok ételt, vizet, alhatok napestig és néha megvakargatják a hátam. Biztos valamit nagyon ügyesen csinálok, ha ennyire megfelelek a kétlábúnak.

 

De néha, nagyon néha, a szíve azt súgta, hogy hiányzik valami, és húzta az ismeretlen felé. Ránézett arra a piros órára, amit Morfeusztól a kecskétől kapott szülinapjára, aztán megrázta a fejét és összeszorította a száját. Nem, és nem húzom fel, nem akarok felébredni! – kiáltotta mérgesen.

tanmese-a-hitrol2

 

Bár a kecske először valami piros és kék tablettáról dumált neki, de mivel egyik tablettát, sem merte bevenni, jobbnak látta, ha egy orosz ébresztőórával ajándékozza meg. Hátha használni fogja.

 

Mikor először találkozott Morfival rettegett a kecskére nézni. Azt hitte a Guru el fogja varázsolni egérré, vagy más „nemtudoménmivé”. Pedig a kecske csak ébreszteni szerette volna a folyton alvó malackát, mert érezte benne az ugrás lehetőségét. Többször állt az ól előtt és mesélt neki azokról a malacokról, akik ébren élnek, és MAGukra találtak. Igaz, ők keresik a kajájukat, és az óljukat is egyedül építik, de szabadok és boldogok.

 

Aztán rájött arra, hogy Malackát nem lehet megmenteni Malackától, hacsak Malacka nem akarja azt!

tanmese-a-hitrol1

…és csendben elsétált az óltól, átértékelve a saját mindenkitmegmenteniakarok programját, és ezzel  Ő is egy hatalmasat ugrott az önismeret felé. Soha többé nem akart senkit megmenteni, önmagán kívül. Meg kell hagyni mindenkinek, a választás szabadságát!

 

Eközben Malacka merengett az elmondottakon és úgy döntött, hogy ez hülyeség. Az hitte, hogy márpedig ő is szabad és azt csinál, amit akar. Mivel enni és aludni szeretett, ezt szabadon megtehette napestig, nem tiltotta meg neki senki.

  • Ez az ól biztonságos, már ismerem, igaz sz@rban fetrengek egész nap, de az meleg és puha, a szaga meg nem zavar. – merenget az önigazolás pókhálójában.

 

Aztán elhessegette a félelmet keltő gondolatokat, kidobta a piros órát az ólból,              és azt kiabálta:

  • Hiszem, ha látom!

 

De soha nem látta meg, mert lusta volt utánajárni és megtapasztalni a hallottakat. Pedig ha mást hitt volna, a mese vége is másképp lett volna. Este malacka, miután megette a moslékját lefeküdt és arról álmodott, hogy holnap mit fog „nemtenni”, és utána mennyit fog aludni rá.

A valóság azonban más lett, Malackát reggel levágták, és megették. Itt a mese vége, fuss el véle!

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.