Tarot – Szeretők

Utazásunk következő állomásához érkeztünk. A szeretők lapja akármilyen emberi kapcsolatra értelmezhető, de döntéskártyaként is funkcionál, ha válaszút elé kerültünk.

 

A kártyán két ember látható ruhák nélkül, mely szimbolizálja az egymáshoz való őszinteséget. Nincsenek titkaik egymás előtt, hiszen leplezetlenül vállalják fel a saját sebezhetőségüket, a meztelen igazságot. A háttérben látható kőfal azt jelzi, hogy minden kapcsolatnak szüksége van saját térre. Kell egy kis sziget, egy búvóhely, hogy elvonuljunk és elzárkózzunk a külvilág elől, ahol két ember szabadon mozoghat és felfedezheti egymást.

 

Ezen a szinten már feladjuk a védekezésünket. Az emberi kapcsolatok sosem könnyűek. Nagyon sok munkát igényelnek, és legtöbb esetben önmagunkon kell munkálkodnunk.

 

Meg kell látnunk a másik ember világát, észre kell vennünk sebezhetőségét. Ez nehéz próbatétel, hiszen képessé kell válnunk bizonyos helyzetekben a saját nézőpontunkat és érdekeinket alárendelni a másik ember akaratának. Egy kapcsolatban ketten vagyunk, nem csak mi magunk. Sokszor tükröt mutathatnak felénk, és nem mindig tetszhet az, amit látunk – az igazi önvalónk.

Ha jó úton járunk, egy idő után rádöbbenünk arra, hogy társunk sokkal fontosabb, mint az, hogy mindig igazunk legyen.

 

Lebontva a falakat, melyet a szívünk köré emeltünk, képessé válunk kimutatni az érzéseinket, sebezhetőségünket és gyenge pontjainkat.

A hétköznapokat megfűszerezhetjük apró figyelmességekkel, kedvességgel, áldozatokkal, melyet meghozunk a másikért.

 

A sötét oldalunk időnként felszínre törhet, ha nem vagyunk elég tudatosak. Ilyen esetekben a bizonytalanságunk hatalmaskodik felettünk. Előfordulhat, hogy nem hisszük el, valóban fontosak és szerethetőek vagyunk, hogy megérdemeljük a másik ember figyelmét és gondoskodását. Ezekben az esetekben felütheti a fejét a féltékenység is, mely drámai méreteket is ölthet, ha hagyjuk, hogy megmérgezze a kapcsolatunkat.

 

Bármennyire is szereti egymást két ember, két különböző testbe zárt lelkek vagyunk. Ezt a korlátot sohasem leszünk képesek áttörni. A test falakat emel közénk. A korlátot átszakítani nem tudjuk, ennek ellenére mégis képesek vagyunk együtt dolgozni és szeretni egymást.

 

A lap általános jelentése – döntéshelyzet, válaszút, az önállóság választása
Kapcsolatra vonatkozóan – szerelem, lelki kapcsolat, mély érzések, harmónia
Munkára vonatkozóan – döntéshelyzet, válaszút, biztos munka feladása

 

Székely Orsolya

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.