Tavaszi takarítás

Ahogy a természet megújul minden tavasszal, úgy mi is igényt tartunk a megújulásra, megtisztulásra.

 

A tavaszi nagytakarítás minden évben aktuális. Ilyenkor kimossuk a függönyöket, ablakot tisztítunk, kipakoljuk a szekrényeket, stb. javaslom, ha már nekiláttatok, akkor ne végezzetek fél munkát! Ha az otthonotokban rendet tesztek, azzal együtt rendbe teszitek önmagatokat is. A téli hónapoknak megvannak a maga szépségei, hóesés, ünnepek, mégis megviselik a testünket és a lelkünket az állandó hideg, szürkeség és sötétség.

 

Tavasszal, mikor előjön végre a nap és zöldellni kezdenek a fák, érezhetitek, hogy újra erőre kaptok, feltöltődtök energiával. A természettel együtt a nők is kivirágoznak, engedjetek hát a késztetésnek.

 

Tegyétek rendbe az otthonotokat. Takarítsatok ki, forgassatok fel mindent, ki a szemétbe azzal, amire már nincs szükség. Nem kellenek az otthonotokba olyan tárgyak, melyeket nem használtok, csak a helyet foglalják. Ne tartsatok meg olyan dolgokat, melyek nem tükrözik valódi lényeteket. Ha megszabadultatok a felesleges holmiktól, akkor itt az ideje egy kis változatosságnak is. Rendezd át a lakást. Ha időtök és a pénztárcátok engedi, akár át is festhetitek a szobákat, vagy lecserélhetitek régi bútoraitokat. Olykor az is elég, ha átteszitek a kanapét a másik oldalra. Bármit tehettek, ami nektek örömet, változást hoz. Ne sajnáljátok a rá fordított időt és energiát, mert sokszorosan megtérül majd.

Tegyétek el az összes téli ruhátokat, pakoljátok elő a vékonyabb, színesebb ruhákat. Próbáljátok fel őket, álljatok a tükör elé, és figyeljetek. Tetszik, amit láttok? Ha már nem villanyoz fel, és nincs ott a „De jól nézek ki!” érzés, akkor szabaduljatok meg tőle. tegyétek ugyanezt a cipőkkel, ékszerekkel, kiegészítőkkel. Ajándékozzátok el, vagy tegyétek pénzzé őket. Ha már nem érzitek jól magatokat, akkor úgy sem fogjátok hordani, felesleges, hogy ott porosodjon a szekrényben. Ez is egy olyan energia, amire már nincs szükségetek.

Magamból kiindulva, minél nagyobb a „már nem kell” kupac, annál nagyobb változás ment végbe bennem az előző év óta, és ez nagyon jó érzés!

Ne bánkódjatok a felesleges holmikra kiadott pénz miatt, mikor megvettétek, még nem volt felesleges, az idő és a változás tette azzá. Ne ragaszkodjatok ezekhez a holmikhoz, ezek az egy évvel ezelőtti énetekhez tartoznak, de hol van az már….

Olyan energiát képviselnek, melyek már nem ti vagytok, így nem is tudnak szolgálni titeket.

Most pedig következhet az a rész, amit minden nő imád, a férfiakat viszont a sírba visszük vele.

Irány vásárolni!

Ha a régi cuccaitokat sikerült pénzzé tenni, máris van mit költeni. Nem kell komoly költségekbe verni magatokat. A Háda és a Humana üzletekben „fillérekért” foghatunk ki tuti ruhákat, táskákat.

A következő lépés a frizuránk. Egy új hajszín vagy frizura, ami belefér, és jobban érzitek magatokat. Ami fontos! Ez a változás csak rólad szól! Ne azért változtassatok frizurát, vagy viseljetek egy új ruhát, mert éppen az a divat, vagy, mert az tetszik a párotoknak. Azt válaszd, amiben ki tudod fejezni az egyéniségedet! Ez a sok külső változtatás nagyon jó hatással lesz a lelki világotokra, a hangulatotokra és visszahozza a téli hónapokban ellaposodott életkedveteket.

 

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.