Tudatos Női Lét: Ítéletek és bírálatok nélkül

Az egész magazin számomra egy csodálatos és kreatív eszköz arra, hogy a Tudatos Női Lét elismeréséről, megéléséről, potenciáljairól és erejéről írjak Neked! A Tudatos Női Lét cikksorozatom első állomása az ítélet és bírálat témaköre.  

 

A Tudatos Női Lét számomra az, amiről nemcsak beszélek és írok, hanem élem a hétköznapokban is. Nem egy megfoghatatlan misztikus illúzióval teli ideálkép, hanem élhető valóság. A csavar annyi benne, hogy ez a valóság mindenkinél más, és másképp működik. Ezért kell kreatívnak lennem és úgy fogalmaznom, hogy megfogható, és érthető legyen számodra, ugyanakkor ne legyek dogmatikus és ne korlátozzalak abban, amit Te tudsz.

 

Az első és legfontosabb nézőpontom a Tudatos Női Létről az, hogy nem ítélem és bírálom a másikat azért, mert másképp működik, mint én.

Nem érdekel, hogy éli az életét, milyen a kinézete, hol és mit dolgozik. Nekem a „csak” anya, szerető, cicamica, plasztikbomba, karrierista üzletasszony, szelfizős, egyedülálló, kitartott, pénzéhes, stb. jelzők csak ítéletek és bírátok a nőkről, amik nem mondanak el semmit, csak bántanak. Néha tudatos ez a bántás, néha meg tudattalan mintákat követ.

 

Ha Te ítélsz:

Ha tudatosságot választod, akkor figyeld önmagad, és ha fülön csíped, hogy másokat bántasz azért mert nem olyan, mint Te, akkor egyszerűen fejezd be, hagyd abba az ítélkezést, mert bármilyen fájó, ez rólad szól, és nem róla. Figyeld magad, és ne ess a kontroll csapdájába sem, hisz erről leszokni és másképp működni egy folyamat lesz. Idővel el fogod engedni a berögzült mintáidat és reakcióidat és csak szemléled a körülötted lévők életét. Ha mégis kiborít valaki, akkor nyugodtan hisztizz és engedd ki a gőzt. Ne menj bele bűntudatba, mert nem voltál épp a tudatosság példaképe. Nem kell a tökéletességet eljátszani, mert illúzió és nagyon stresszes. Lazán kezeld ezt az egészet, mindig az adott pillanat alapján.

 
Az ítéletmentességet ne keverd össze a mindenkit szeretek illúziójával sem, mert nem lehet és nem is kell mindenkit szeretned. Ha viszont mégis ezt szeretnéd, akkor kezd el önmagadat szeretgetni, emelni, becsülni. Aztán ha már megvan az energiája, ezzel menj tovább másokkal.

Ha valaki téged ítél:

Minden ítélet és bírálat, amit mások tesznek rád, az hazugság, és csak róluk szól. Kérlek, ne vedd magadra, mert csak a falaidat húzod fel, ami elkülönüléshez, elutasításhoz és elhatárolódáshoz vezet.

 

Felhúzott falakkal megállítod az életed áramlását és kizárod magad, nem csak a rosszból, hanem minden jó, bulis és csodás dologból is. Besavanyodsz és megkeseredsz. Tudom, hogy bántottak, lehet sokszor, de próbálj meg minden ítéletre csak érdekes nézőpontként kezelni. Így nem helyezed fix pontba, nem rögzíted magadba, és az ítélet tovább tud áramolni. Játssz ezzel és mondogasd sokat – neki van egy ilyen érdekes nézőpontja rólam. Engedd meg neki, hogy hadd legyen, hisz már mondtam, minden ítélet és bírálat róla szól.

 

Ha önmagadat ítéled:

A legsunyibb dolog a világon. Észre sem veszed, hogy mennyit bántod magad, legtöbbször burkoltan.  Ítéled a tested, a nőiséged, a valóságod. Sokszor nagyobb falat önmagadra ítéletmentesen és bírálatok nélkül rátekinteni, mint másra. Aztán az ítéletet bűntudat és szégyen követi. Figyelj erre, a tudatosságod ezen is átsegít. Itt is ugyan úgy mondogathatod: Milyen érdekes nézőpontom is van magamról? Ezzel már le is vetted a töltést róla. 

Ha ítéled az ítéletet:

Hányszor mész abba bele, hogy meglátsz, egy ítéletet mondjuk a facebookon, és azonnal rákontrázva megítéled, bántod, netalántán bűntudatot keltve kikelsz magadból? Volt már ilyen? Nálam sokszor  🙂 Bizony felsőbbrendűként ítéltem meg azokat, akik másokat ítélnek!

Már éber vagyok erre és játszom is vele. Nemrégen megosztottam tudatosan egy ítéletet, mivel megszerettem volna vizsgálni a falaimat. Mennyire vagyok hajlandó befogadni az ítéletet? Mekkorák a falaim? Hol tartok azzal, hogy bármit befogadok, legyen az számomra rossz vagy jó? A játék elkezdődött és feltettem a posztomat, ráadásul olyat, ami tényleg megnyomta a piros gombot nálam. Jött is rá az ítélet, és még ha fájt is, de lent tudtam tartani a falaimat és megengedésben lenni ezzel is.

 
Ha valaki bunkó veled és Te erre rá látsz, akkor nem ítélsz, csak azt érzékeled, ami van – ez a valaki most bunkó volt velem. Ítélet akkor lesz ebből, ha azt mondod erre a valakire, hogy mindig ilyen bunkó. Na, ez már ítélet. A jelen pillanatban tapasztalt bunkóságát kivetítetted a jövőbe, és nem adsz neki teret, hogy megváltozzon. Egyszerűen, plombálod, hogy Ő egy bunkó és még pecsétet is teszel rá. Így lehet az ítéletet ítélni.

 

  • Az önmagad ítéletét, hányszor plombáltad és pecsételted le? Hajlandó lenni, minden ilyen pecsétet és plombát feltörni és elpusztítani? Hajlandó vagy teret adni a változásnak?

 

Pozitív ítélet:

Furán hangzik mi? Pozitív ítélet? Pedig van. Azt mondod valakire, főleg a párodra, hogy igazi, férfiisten és tökéletes, és amikor nem virítja, ezt a pozitív ítéletet akkor azt érzed, hogy becsaptak. Az egész pozitív ítélet, egy önbecsapás, és lehet mindenki számára. Neked is, és annak is, akire ezt a terhet rápakolod. Mindenkit annak lásd, aki és ez legyen Neked és Neki is hozzájárulás.

 

Ezt az utat én is végigjártam és járom még most is. Néha rajtakapom magam, hogy bántom önmagam, vagy ítélek másokat, de már nem teszem rosszá magam ezért. Azóta amióta elkezdtem eszerint a nézőpont szerint élni, sokkal, de sokkal könnyedebb az életem. Ha ezzel az energiával mész több időd lesz önmagadra és arra amit szeret csinálni. 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.