Tudatos teremtmény a kertem

A természet pici gyöngyszeme a kertem, és saját tudattal rendelkezik. Minden egyes nap mikor köszöntöm, én szemlélem Őt, és Ő is szemlél engem. Hatunk egymásra, tápláljuk és elvarázsoljuk egymást. Folyamatos gyönyörben van részem, hisz gyönyörködöm benne. Ő is én vagyok, az egyik megnyilvánulásom.

 

A kertem, a béke, az öröm, a kreatív munka, az alázat és a megbecsülés letisztult helye. Itt nincs stressz, nincs lárma, zaj, talán a csivitelő madarakat kivéve. Nyers még, nem kiforrott, folyamatos átalakulásban és megújulásban van. Mindig kitalálok valami ujjat, változtatok, alkotok. Néha nehéz és fáradságos, de én imádom benne minden egyes mozdulatomat. Nem akarok nélküle dönteni, és mindig megkérdezem, hogy jó-e Neki az, amit kitaláltam. Együtt tudunk-e így működni, vagy csináljam másképp? És a kertem válaszol.

 

 Tudatos vagyok arra mi jó neki, minek örül, és mit kell elhagynom, mert nehéz számára, ezáltal nekem is az.

 

  • Nem túl lenni akarok a kapáláson, vagy a veteményezésen, hanem megélni. Látni szeretem, érezni, és szagolni a föld és a zöld illatát. Nyári estéken hátra dőlve figyelni a csillagok hullását, érezni a szellő csiklandozását és a levelek suttogását hallgatni. Mesélnek és én értem őket, lényemben végtelen hála van közben, hogy részese vagyok ennek a csodának.

 

A fáimat úgy metszem, hogy összekapcsolódok a tudatukkal és elmondom Nekik mi fog történni. Így nincs trauma, miközben dolgozom rajtuk, folyamatosan kérdezem, melyik rügynél kell metszenem, hol kell fűrészelnem, és melyik ágat hagyjam meg. Közben beszélek hozzájuk. De beszélek a szőlőhöz a virágokhoz, a málnához a szederhez, és így tovább. Most szőlőket gyökeresztettem, mert egy élő szaletlit szeretnék alkotni. Egyszerűen kiástam a földet, betrágyáztam a talajt, jól beiszapoltam és beletettem a lemetszett venyigéket. És képzeljétek mind megeredt. Minden nap beszéltem hozzájuk, simogattam őket és elindultak a rügyeik. Napról napra nagyobbak, és már a levél kezdemény is látszik rajtuk. Az életet választották.

 Most elnézem, ahogy esik a hó áprilisba, és nem tudom mi lesz a kertel. Minden múltbéli tapasztalat azt igazolj, hogy elfagy a termés, és kárba vész az a sok munka, amit eddig belefektettem a gyümölcsösömbe. Félhetnék és jajonghatnék, hogy úristen, mi fog most történni, még sem teszem. Nem akarok semmit kivetíteni, a természet bölcs, és bármi is lesz, elfogadom a szeszélyét, a döntését, a változását.

 
Talán a kertemmel változtam én is. Elfogadóbb lettem, és már nem akarom irányítani. Vele együtt szeretnék működni, hozzájárulni, hogy ne csak én, Ő is jól érezze magát velem, velünk.

Ahhoz, hogy ez így működjön, tisztelni kell a természetet. Elismerni, a kertedet, a fáidat, az udvarodat, vagy a virágaidat, hogy Ők is tudatos teremtmények.

 

Nincs holt anyag, mindennek van tudata. Öleld meg őket, beszélj hozzájuk és csodás élményekben lesz részed. Nem kihasználod a természetet, és Ő nem fáraszt ki téged, hanem hozzájárultok egymás életéhez. Persze nem kell ezt nekem elhinni, de egy próbát megér….

 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.