Tükröm, tükröm…, avagy mit jelent szépnek lenni?

 

 Minden korszaknak, földrajzi helynek, népnek, életkornak, – és még sorolhatnám tovább napestig-, megvan a sajátos szépségideálja. Hogy lehet összehasonlítani egy rubensi alkatot, Twiggyjével? Vagy egy hamvas tini sztárt, egy érett negyvenes kétgyermekes anyukával, vagy a nagymamámmal, aki hetven körül is szép volt, és még rajongott utána egy két himpellér. Sehogy!

 

A szépség egyedi, lemásolhatatlan, elbűvölő pillanatok sokasága.

 

Azt tudtátok, hogy a szépség is a matematikára épül? Azokat tartják a legszebbeknek, akik az aranymetszés szabályainak legjobban megfelelnek. Az aranymetszést Fibonacci fedezte fel, ez a számsor természet leképezéséből fakad. Tehát minden szép, ami természetes, és arányos. Ezek persze csak külső tényezők és valljuk be nem sok ember születik ennyire tökéletesnek.

 

tukrom-tukrom-avagy-mit-jelent-szepnek-lenni-0
A szépség nemhogy múlandó, de a pillanatnyi hangulatotokat is leképezi. Gondolom azt már Ti is tapasztaltátok, hogy ha fáradtan elcsigázottan néztek bele a tükörbe, akkor egy zombi néz vissza rátok, de ha vidáman és tele életkedvvel, pillanatotok bele, nincs az a szépségkirálynő, aki szebb nálatok! Van külső szépség, üres tartalommal, és van belső szépség, amit ha hagytok megnyilvánulni, beragyogja az egész világot. Egy könnyed, kedves, sugárzó, mosolygós nőnek ki tud ellen állni? Na, ugye!

 

A szépség igen is megélhető, ha benned van, eltelsz vele, szépnek véled magad, biztos, hogy tetszeni fogsz valakinek. Csak ne legyenek elvárásaid, ne akard kicsikarni erőszakkal az elismerést, mert felsülsz vele. Engedd, hogy felfedezzen az, akinek az adott pillanatban a szépséged szól. Lehet az a barátnőd, aki megdicsér, a sarki pék, vagy a párod, aki épp rád tekint, mikor Te nem is figyelsz, csak nézed a napsütötte reggelt.

Mi kell ahhoz, hogy hozzájárulj a saját szépségedhez azzal, hogy elismered?

 Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

 anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.