Új lélegeztető-géppel bővült a Heim Pál Gyermekkórház Intenzív Osztálya

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly indított gyűjtést egy új, a meglévőknél korszerűbb lélegeztető-gép megvásárlására. Az akció eredményes volt, a napokban ünnepélyes keretek között átadták az új életmentő készüléket, melyet egyéni és céges adakozásokból és az MVM Partner Zrt. 10 millió forintos támogatásának köszönhetően sikerült megvásárolnia az Alapítványnak a kórház javára.

A főváros gyermekellátásának szűk kapacitása a rendkívül súlyos állapotban lévő gyerekek lélegeztetése. Ha súlyos állapotú gyerekhez hívják a mentőket egyik első feladat, hogy megtudják, melyik gyermekellátó-hely rendelkezik lélegeztetésre szabad kapacitással. A Heim Pál Gyermekkórházban is rendszeresen gondot okozott a lélegeztető gép hiánya, ezért a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly évvégén gyűjtést indított a lakosság körében, hogy egy új géppel segítsen a kórháznak.

Felhívásunk meghallgatásra is lelt, nagyon sokan, lehetőségeiknek megfelelően küldtek támogatástmondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány Kuratórium elnöke. – Az orvosi műszerek ellenben rendkívül drágák, ezért már majdnem elakadt a cél megvalósulása. Ekkor jelentkezett az MVM Partner Zrt., akik már többször támogatták nagy összegekkel az alapítvány munkáját” – tette hozzá az elnök.

Az MVM Partner Zrt. 10 millió forinttal támogatta a műszer megvételét, így a lakossági és a céges adományok összefogásával megvalósulhatott ez az újabb fejlesztés.

A lélegeztető gépet Dr. Kiss Gabriella az Intenzív osztály vezetője vette át. Elmondta, hogy a gépet rögtön használatba vették és már több gyerek, csecsemő életben tartását segítette. Az átadásra szerettük volna az adományozókat is meghívni, de az osztály működését akadályozta volna ilyen nagy tömeg részvétele. Így a legnagyobb adományt adó MVM Partner Zrt. képviselője ismerkedett meg az osztály, és benne a lélegeztető-gép feladatával, működésével és a gyerekek gyógyulásával kapcsolatos áldozatos munkával.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közkedvelt az adományozók körében, illetve számos esetben pozitív példaként említik a különböző médiumok is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az Alapítvány mindig szem előtt tartotta és tartja a gyermekek érdekeit, hiszen a beérkező adományokat teljes egészében a Heim Pál Kórház fejlesztésére fordítja, mely felhasználási területekről kimutatásokat is készít, amelyek mindenki számára elérhetőek.

Az Alapítvány elnevezése már sejteti, hogy azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a gyermekellátás körülményeinek javítását, melynek megvalósítására nagyobb összegeket fordít:

 

  1. a Kórház épületeinek felújítására;
  2. új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére;
  3. a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére.

Távlati célok

A már megvalósított projekteken túl nagy hangsúlyt fektet a távlati célok megfogalmazására is. Az Alapítvány távlati céljai között szerepel többek között a Kórház épületállományának korszerűsítése is. Ennek a területnek a fejlesztése már 1994-ben elkezdődött. Egy hosszadalmas folyamat lezárásaként 2009 áprilisában átadásra került egy modern épület, ami helyt ad a Gyermekbelgyógyászati osztály, a Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztály, az Alvás Laboratórium és az Endoszkópiás Laboratórium kis betegeinek gyógyítására.

Az Alapítvány tovább szeretné segíteni a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését. A Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, hiszen több szakmában csak itt van gyermekellátás.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt a következő számlaszámra várja a támogatásokat: MKB 10300002-20373229-00003285

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.