Új orvosi műszerek az MVM Partner támogatásával a Heim Pál Gyermekkórházban

A tavalyi évben az MVM Partner Zrt. 10 millió forint támogatást nyújtott a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának. Az adományból 3 új orvosi műszert vásárolt az intézmény a sebészeti, az intenzív és az urológiai osztályok számára.

 

A berendezések hivatalos átadására 2018. február 13-án került sor. Az esemény keretében Smrcz Ervin a kórház alapítványának kuratóriumi elnöke és kolléganője végigkalauzolták az adományozó MVM Partner Zrt. képviselőjét az osztályokon, hogy az ott dolgozók személyesen is elmondhassák, mekkora örömet okoznak és mekkora segítséget jelentenek munkájuk során az új gépek.

Janurik Csilla és Dr. Schnur János

A sebészeti osztályon Dr. Novoth Béla főorvos (nagy kép) fogadta a látogatókat és örömmel mutatta az Elektromos Dermatom készüléket, amelyre már 17 éve várnak. A főorvos úr elmondta, hogy a berendezés elsősorban a megégett gyerekek kezelésében segít. A sérült felületre a hegesedés nélküli gyógyulás érdekében más területről vett saját bőrszövetet terítenek, amelynek viszonylag fájdalommentes, hegek és forradások nélküli „lenyúzását” végzi ez a készülék.

A látogatás következő állomásán, az intenzív osztályon Dr. Schnur János vette át a szót. Az osztály egy alvásmélység monitorozó készüléket kapott, amelyre a nagyon súlyos állapotú, instabil betegeknél van szükség. A berendezés segítségével az altatóorvos pontos képet kap az altatásban lévő a gyerek aktuális állapotáról, és az így kapott információk alapján azonnal változtathat az altatószer, illetve a gyógyszerek adagolásán, például műtét közben.

 

Janurik Csilla és Martonné Fehér Gabriella

Az MVM Partner Zrt. adományából vásárolt berendezések hivatalos átadásának, bemutatásának utolsó állomásán, az urológiai osztályon Martonné Fehér Gabriella osztályvezető főnővér mutatta be az új urodinámiás készüléket. A berendezés vizeletürítési problémák, illetve a kapcsolódó betegségek kezelése során segíti az orvosokat a helyes diagnózis felállításában, a megfelelő gyógyítási módszer kialakításában.

A látogatás végén a Heim Pál Gyermekkórház és az alapítvány képviselői megköszönték az MVM Partner Zrt. támogatását és reményüket fejezték ki, hogy az átadáskor szerzett tapasztalat is hozzájárul majd az energetikai társaság és az intézmény között meglévő már több mint 10 éves támogatási együttműködés folytatásához.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.