Újévi fogadalmak eltörlése

Ezt a cikkemet, egy pár napja megnézett, és az én nézőpontom szerint egy gejl mesefilm ihlette, mégpedig a 2015-ben készült Hamupipőke. Na, nem a Grimm fivérek által írt csonkolós változat, hanem a Walt Disney által készített, és rózsaszín habcsókmázzal leöntött Cinderella. Talán a mázat pont akkor öntötték a filmre, mikor a Hamupipőkét játszó színésznő elmosolyodott, mert ez az idült vigyor van végig az arcán, az egész film alatt.

 

A sztori egyszerű, adott egy kereskedő, kinek a lánya illúziókkal teli álomvilágba cseperedik fel. Az anyuka halála napján rábízza az örökségét a lányára, mégpedig azt, hogy legyen bátor és kedves. A férfi aztán újra házasodik, és egy mostohát hoz a házhoz, akinek van két lánya. Itt megjegyzem Kate Blanchett üdítően gonosz játéka kicsit feldobja a filmet. Az apa később meghal, és az árva Hamupipőke az anyjának tett fogadalomnak megfelelve tűri „bátran és kedvesen” a pszichopata mostohája kínzásait. Mint később kiderül, azért sem hagyja ott az egész bagázst, mert még egy fogadalmat tett a szüleinek, hogy helyettük szereti a családi házukat.

 

Így a kissé antiszociális, – mivel csak az egerekkel barátkozik,- önsorsrontó és szenvedésvággyal teli Hamupipőke, aki fent libeg a padláson a ráfagyott mosolyával együtt, közben szomorkodik a nyomorúságos sorsán, és mindent eltűr, mert fogadalmakat tett az szüleinek.

Walt Disney Cinderella 2015

Te hány fogadalmat tettél az életed során? Hány fogadalmat tettél a párhuzamos valóságaidban, a multidimenzios léted során? Hány fogadalmat nem tartottál be, aminek az energiája, állandóan visszahív? Eltörölnéd? Visszavonnád? Én nagyon sok fogadalmat tettem és bizony sokat nem tartottam be. Bizony rengeteget kellet törölnöm és visszavonnom, hogy az itteni életemben már ne hasson rám az a sok kötés, ami a fogadalmakkal együtt jár.

 

  • Egyszerűen csak mond ki magadnak, hogy minden fogadalmamat és be nem tartott fogadalmamat amit bárhol, bármikor tettem a multidimenzios létem során, azt most visszavonom, hatálytalanítom és eltörlöm!

 

Újévben hagyomány fogadalmakat kötni, és mint a nevében is benne van, gúzsba is kötöd vele magad. A fogadalom egy idő után túlnő rajtad, mert sajnos hatalmasabbá teszed magadnál, és állandóan piszkálja a léted. Na, tarts ám be! Nehogy aztán elfelejts! És ha mégse tartod be, akkor bizony jön a jó öreg bűntudat. Ha magadnak tetted, akkor a saját lelkedet cincálod vele, ha másoknak ígértél valamit, akkor Ők fognak csesztetni miatta.

Legjobb, ha semmilyen fogadalmat nem teszel, legyen az Újév vagy hétköznap. A szabad választás megadja neked a szabadságod az életedben, ha választod. Miért is kötnéd ezt gúzsba ezekkel a kinyilatkoztatásokkal?

 

Hamupipőke sem tartotta be a fogadalmát, hisz otthagyta a családi házat minden cécó nélkül, ahogy a lábfetisiszta királyfi feltűnt a színen. Hogy boldogok voltak-e azt nem tudhatom, csak azt tudom, hogy fogadalom energiája – mint minden energia – nem vész el, csak átalakul.

 

Fogadalom helyett, viszont meginvitállak egy játékra, ami hozzásegít a céljaidhoz, és segít elengedni a blokkokat, amik a választásaid útjában állnak.

  • Végy két A/4-es papírlapot.
  • Készíts elő egy edényt, és béleld ki alufóliával, ebben fogod elégetni az egyik papírt. Én tábor tűzet szoktam csinálni az udvaron, és a lányaimmal varázsolunk nagyokat 🙂 
  • Írd le az egyik lapra azokat, amiket elszeretnél engedni az életedből. Pl.: pénzhiány, magány, fájdalom, betegség stb.
  • Aztán a másik lapra azokat a választásokat írd, amiket szeretnél a jövőben, a valóságodban látni. Pl.: öröm, vidámság, intimitás, boldogság, jól működő párkapcsolat, pénzbőség, új munkahely stb.
  • Először a blokkolt energiájú lapot olvasd fel hangosan, hogy tudatosuljon benned, hogy mit engedsz el, aztán gyújtsd meg, és égesd el a lábosban.
  • Utána a másik lapot szintén olvasd fel magadnak hangosan, hogy újra tudatosuljon benned, mit is szeretnél látni a valóságodban. Ezt, ha akarod, szintén elégetheted, vagy meg is tarthatod, ahogy érzed.
  • Aztán legyél kérdésben, hogy mit kell tenned, mi kell lenned, mit kell fogadnod, aktualizálnod, hogy mindez megtörténjen.

 

Ezzel a kis játékkal kívánok Neked fogadalom mentes életet, boldogságban és bőségben gazdag Újesztendőt.

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.