Úristen, ronda vagyok?

Pár hete kaptam egy telefonhívást, melyben egy férfihang elkezdte ecsetelni, hogy kaptam egy ajándék arckezelést egy bizonyos cégtől, amelyre szeretettel meghívnak. Azt is közölte, hogy nem vásárlás köteles, ha elfogadom a meghívást, csak jöjjek el és nézzem meg, ők reklámra nem költenek. Az a szó, hogy ez egy termékbemutató, nem hangzott el. Nem sokáig gondolkodtam pedig tudtam, hogy termékbemutató, de arra gondoltam megnézem magamnak a belvárosi szépségmutyit, ha már ez egy női magazin és én egy cikkíró vagyok, aki éhes a jó sztorikra. Amiért aztán igent mondtam, és nem csak a sztori miatt, hanem az IGEN életérzés miatt is. Az életemet visszatekintve rengetegszer mondtam nemet lehetőségekre, valószínű sok mindent elszalasztva ezzel. Már nem akarok mindig nemet mondani, ha megnézek valamit és nem tetszik, még utána is elutasíthatom.

 

Elindultam a kozmetikai céghez, ahol nagyon kedvesen fogadtak, de valami félelem és görcsösség lengte körül. Vártam egy kicsit, aztán kijött az egyik folyosóról egy kedves lány, aki közölte, hogy Ő lesz az én kezelőm. Először elhadart egy betanult szöveget, aztán kitöltetett velem egy tesztlapot, mindenféle kérdéssekkel. Bajban volt velem, mert kiakarta belőlem erőszakolni, hogy szebb, fiatalabb akarok lenni azért jöttem ide, de nem sikerült neki. Csak annyit mondtam kényeztetésre vágyom, jól akarom érezni magam. Aztán közölte velem, hogy fél arcomat kezeli meg, utána elvisz egy tesztre, ott megmutatják az arcom jobb és bal felének különbségét. Mondtam, hogy oké, és nagy nehezen nekiálltunk a kezelésnek, amit nagyon ügyesen és szakszerűen megcsinált. Kezelés közben végig beszélt a hatóanyagokról és a gépről ami egy iontoforézis volt, felturbózva egy kis fényterápiával. Elmondta, hogy ez a gép egy újdonság és a régi elavult kozmetika ipar nem ismerte. Nem kezdtem el neki ecsetelni, hogy mint „régi elavult kozmetikus” már 20 évvel ezelőtt is használtam iontot, inkább hallgattam és igyekeztem élvezni, hogy az arcommal foglalkoznak. A kezelés után egy tükörhöz invitált, ahol hosszasan ecsetelte, – mert ez volt a dolga, – hogy mennyire már lett az arcom egyik fele, attól a fél órai kezeléstől. Tényleg puhább lett és bársonyosabb, mint általában kezelések után, de hatalmas különbséget nem fedeztem fel.

 

Aztán elvitt egy 30 körüli nőhöz aki kezelte azt a gépet ami tesztelte az arcbőröm egészségét, hidratációját, gyulladását stb. A nő is elkezdte a szokásos betanult milliószor elmondott szöveget darálni, lehetőleg úgy, hogy eszembe se jusson bármit kérdezni. Letesztelte az arcom, és közölte a grafikonok és az ábrák alapján a lesújtó, tudományos alapokon nyugvó teszteredményt miszerint az arcbőröm ráncos, vízhiányos, megereszkedett, gyulladt, és 15% működik. Úristen, ronda vagyok (3)Az én olvasatomban lerondázott. B@sszus lerondáztak!!! Már nagyon vigyorogtam, az egész morbid és nagyon vicces volt számomra. Közben folyamatosan fejtegette, az arcom elhanyagolt és tragikus állapotát, amit én 49 évesen elértem, és kifejtette, hogy egy évükbe fog telni, hogy rendbe tegyenek. Tehát 365 napba, mert 364 nap nem elég rá. Miközben beszélt csóválta a fejét és szúrós szemekkel nézet rám, bár lehet, hogy ez volt az alap nézése.  Még most is nevetek az egészen ahogy leírom. Még szerencse, hogy egészséges önbizalommal rendelkezem, mert lehet összetörve, a „rondaságomtól” jöttem volna ki a helységből. Nem az volt a gond amit mondott,, hanem ahogy ezt az egészet tálalta. 

Vissza térve a kezelő helyre, a lány behívta a menedzserét, aki megtette az ajánlatát a kezelésekkel kapcsolatban. Felsorolt 6 dolgot amit Ők, vagyis a cég ingyen ad nekem, aztán elmondta, hogy egy évre kapok krémeket és annak az ára, 400 000  ezer forint. Gondolta annyira megijedek az arcom állapotán, hogy azonnal zsebből, hitelből, vagy tökmindegy ki perkálom a pénzt. Itt meg kell álljak egy kicsit Kedves Olvasó! Nekem nem a 400 000 ezer forinttal van a bajom, sőt igazából az egésszel nincs bajom, hisz én döntöttem el, hogy elmegyek. Aki akarja, kezeltesse magát annyiért, amennyiért a pénztárcája engedi. Én is szeretem magam kényeztetni, és volt, hogy költöttem magamra többet mint 400 000 forint, és jólesett. Nekem az a mód, ahogy lenyomják a nőket, félelmet generálnak azt sugallva, hogy az egyetlen kiút az egy éves kezelés lehet, a köcsögség ne továbbra. Persze az érem másik fele, hogy aki akar asszisztálhat ehhez, sőt biztos van olyan, aki abszolút rendjén valónak tartja azt amit mondanak neki az arcáról. Én csak a saját nézőpontomat mesélem el, emellett számtalan másik nézőpont lehet. Visszatérve a menedzserhez, egy bűbájos mosollyal azt mondtam, hogy NEM. A nő kicsit turkált a pénztárcámba, és amikor mikor látta, hogy nem megy velem semmire, oda vakkantotta a lánynak, hogy csinálja meg a bal arcomat is, aztán köszönés nélkül, rám se nézve kiviharzott. A lány megcsinálta, én megköszöntem és haza indultam. Ennyi a sztori, és ne felejtsétek, hogy ez az én sztorim, amivel nem kell azonosulni.

 

Haza felé hálát adtam több dologért, és megköszöntem a cégnek, hogy:

  • Van egy jó kis témám, amit leírhattam.

  • Szuper jó érzés volt, azt az önbizalmat érezni, és nem azonosulni azzal amit elmondtak, még ha van igazság alapja is. Itt a vízhiányra gondolok, mivel sajnos nem iszom eleget. A ráncaim 49 évesen, meg köszönik szépen jól vannak.

  • Csuda jó érzés volt érezni, hogy minden megingás nélkül, ki tudtam mondani, hogy NEM, pedig egy nagyon nyomulós erőszakos energia szeretet volna lenyomni. Először igent mondtam, hogy aztán érezzem magamban a magabiztos NEMet.

  • Végre nem utasítottam el kapásból valamit, ami ennyi tapasztalást adott nekem.

 

Végezetül kedves nőtársaim, függetlenül a történettől, ne azonosuljatok semmilyen információval amit más akar rátok erőltetni, tukmálni. Ne engedjétek, hogy bántsanak, ítéljenek benneteket, még oly hitelesnek tűnik is amit mondanak. Főleg Ti ne bántsátok magatokat, más emberek által sem. Mindig legyetek kérdésben: Ez az enyém, az én valóságom? Ha a válasz NEM, akkor el vele írmagja sem maradjon.

 

Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.