Változás

kicsi-budoar-2

Ez a téma azt gondolom ezekben az időkben igencsak aktuális, engem is erőteljesen érint és érzem is a saját bőrömön nap, mint nap. Éppen ezért bátorkodtam az általam látott, tapasztalt dolgokat kicsit sorba szedni.

Teljesen mindegy, hogy a bolygók állása miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert elengedhetetlen már a változás, de ebben az időszakban, ebben az évben még intenzívebben érezhető, mint valaha. Ez persze mindenkinek egyéni szinten és ezáltal természetesen globálisan is érzékelhető, látható folyamat.

Ezt az időszakot, ahogy én látom felfoghatjuk egy számvetésnek, teljes leltárnak és átvizsgálásnak, hogy mik azok a dolgok amik már idejét múltak. Ez természetesen értendő viselkedési szokásainkra, berögzült hitrendszerünkre, idejét múlt kapcsolatokra, akár egy munkára és természetesen olyan tárgyakra is, amikhez már csak ragaszkodunk, de semmi szükségünk nincs már rájuk. Minél több ilyen lejárt dolgot tudunk felfedezni magunkban és ezután elengedni, annál nagyobb helyet tudunk biztosítani egy sokkal inkább rólunk szóló életnek. Éppen ezért fontos – saját magad miatt- hogy légy magaddal szemben bátor és legfőképpen őszinte.

 

Hidd el megéri, mert még a végén jó lesz!

 

Figyeljünk oda a mindennapokra, mert minden esemény – főleg a visszatérők- jelentéssel bírnak! Meg lehet figyelni, hogy melyek azok a dolgok, amelyek egyre nagyobb energiát kívánnak, és mégsem hozzák a régi megszokott eredményt. Rengeteg jelzés van, amiket, ha tudatosan megfigyelünk egytől-egyig a segítségünkre vannak. Az érzéseinkre való odafigyelés lehet a legnagyobb segítség, ugyanis a lelkünk mindig próbál üzenni nekünk, akár meg akarjuk hallani akár nem.

Egyet tudni kell, hogy a jelek és a problémák az életünkben semmiképpen sem kitolásból vannak, hanem egyfajta ráutalás, rávezetés arra, hogy milyen irányba lenne célszerű változnunk. Ha valamilyen eseményt folyamatosan nehezítenek a körülmények, akkor ott biztosak lehetünk benne, hogy valami nincs rendben. Nem kötelező odafigyelni ezekre a dolgokra, sőt akár ellen is állhatunk neki, de ha hagyjuk, hogy megtörténjen végre az, ami már szépen elő van készítve számunkra, akkor sokkal teljesebb életet tudunk élni, ami még inkább rólunk szól.

Most egy ilyen időszak előtt állunk, vagyis már benne vagyunk a kellős közepében, ahol már nincs helye az önámításnak, a dolgok elmismásolásának, csak és kizárólag az őszinteség jöhet szóba, mind magunkkal és másokkal egyaránt. Azokat a dolgokat célszerű keresni, amelyek egyre nehezebben működnek az életünkben és egyre több energiát emésztenek fel.  A dolgok felismerése természetesen csak az első lépés, az igazi kihívás általában az, hogy mi fog történni azután.

Azt mondanom sem kell, hogy általában pont ezért nem akarunk szembenézni a dolgainkkal, mert félünk a következményektől és a bizonytalan jövőtől.

kicsi-budoarA jó hír az, hogy a megoldás mindig előbb van készen, mint amikor mi felismerjük a problémát. Ez nem tud másképp lenni, ugyanis az új dolog elkészülte késztet minket a váltásra, helyet kíván ebben a térben. Ha valaki nem hiszi, járjon utána, de elárulok egy titkot. Minden dolog, ami itt történik a földön, azt megelőzi egy komoly szellemi vagy energetikai munka. Ez nem olyan lehetetlen, ha belegondolunk, ahhoz hogy egy híd elkészüljön, mekkora szellemi munka és előkészület előzi meg, mire az első autó áthalad rajta. Az életedben az események ugyanígy jelennek meg, csak az előkészület számodra sokkal kevésbé nyilvánvaló és felfogható munka, mint a híd esetében. Vagyis ne félj a változástól, az egy teljesen jól előkészített, egyénre szabott dolog számodra, amely a fejlődést hozza magával.

A gond annyi szokott lenni, hogy nem engedjük a változást teljes egészében bekövetkezni, mert félünk és ragaszkodunk, ezért sokszor az új dolog egy kicsit nyakatekert formában tud megvalósulni. Kicsit a régiből merítve, kicsit az újból összegyúrva, de valahogy nem az igazi. A másik nagyon fontos dolog a változásnál az időzítés! Talán az egyik legfontosabb. Sokan abba a hibába esnek  bele, hogy érzik ugyan, valami nincs rendben egy adott dologgal, de a kitartás hiánya miatt feladják idő előtt. Ez annyit eredményez, hogy az időzítés még nem jó, nem történik semmilyen várva várt nagy dolog. Elkezdődik a kapkodás, a türelmetlenség és hibát hibára kezdünk halmozni, ami egyáltalán nem segítség az új dolog befogadására.

Minden változást egy döntés indít el. Nagyon fontos, hogy valóban állj készen a változásra és döntsd el határozottan, hogy vége valami új dologra vágysz. Ezután tegyél konkrét lépéseket vagy adj magadnak határidőt. De mindenképpen valami konkrét dolog legyen, különben az egész változást csak nyújtani fogod a végtelenségig, ameddig csak lehet. A döntés az enter. Ahogy az megszületik, elindítod a változás lavináját. Ezzel létrejön az igény az új befogadására. Ahogy döntöttél elindulnak az események, de semmiképp nem előbb.

Sokan abban a csapdában élnek, hogy várják kívülről a csodát. Majd jön valami fantasztikus lehetőség, ami egyszerre megold minden problémát, még várok, mert történnie kell valaminek. Majd lépek, ha lesz valami jobb. Na, ez mind tévhit. Valamilyen szinten ez régen működött, de most már nem fog. Ha nem hiszed, próbálkozz még csak bátran.

Tudom ajánlani helyette, hogy előzd meg a dolgokat és az életed irányítását vedd a kezedbe, vagyis vállald a felelősséget az életedért, és ne csak növényként akarjál élni és sodródni. A jövőre nézve ez nagyon fontos. Ez az időszak lejárt.

Új fejezet kezdődik és minden egyes embert erre késztet az élet, akár tetszik akár nem.

kicsi-budoar-4Egy dologban biztos vagyok. Minél inkább meg mered engedni a változást az életedben, annál biztosabb, hogy egy sokkal inkább rólad szóló, boldogabb élet vár rád. Kalandra fel. Mindent kezdj csak kicsiben, ha nagyban nem megy még. Ha nagyon nem megy a változás, egészen apró dolgokkal kezd. Kelj korábban, menj előbbi busszal vagy villamossal dolgozni, mosolyogj olyan emberre, akire előtte nem tudtál, tégy bármit másképp, meg fogod látni, hogy a változás jó és rengeteg új dolgot hoz az életedbe.

Változtass, hogy Változhass!

Böjtös Zsolt

Böjtös Zsolt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.