Van nehéz, évek óta tartó problémád?

Van olyan problémád, amit évek óta görgetsz magad előtt és még mindig nincs megoldás? Elmentél már mindenhová, kértél segítséget, analizáltad, bányásztad a múltadat, de semmi? Kerested hol szúrtad el, vagy hol kezdődött el ez az egész mizéria? Hibáztattál miatta mindenkit, magadat is beleértve? Folyamatos figyelmet követel, nagyobbá tetted magadnál és ezért bűntudatod van miatta?

Ha igen akkor az a probléma nagy valószínűséggel egy kreált álprobléma, vagy nem a Tied!

Hatalmas nagy felismerésre jutottam mostanában, az egyik olyan „problémámmal” kapcsolatban, ami mint kiderült nem is probléma. Én hittem annak és gyártottam magamnak több mint 1 évtizede.  Problémagyártásból jelesre vizsgáztam, – elismerem, ügyi vagyok,- de most már választok valami más.

Problémája szinte mindenkinek van. Lehet ez egy becsapódó, nagy horderejű tragédia, vagy hosszan elnyúló akut betegség. Lehet párkapcsolati, pénzügyi nehézség, vagy valamilyen trauma, aminek megoldása bizony nagy kihívást jelent az életben. Biztos neked is van problémád, és azt, hogy kezeled, megoldod, görgeted magad előtt, vagy ráülsz, a tudatosságodtól és önerődtől függ. A lényeg, hogy vállald érte a felelősséged, ha a Tied, ha meg nem, akkor bizony engedd el. Más problémáját megoldani nem tudod, legfeljebb hozzájárulhatsz a megoldáshoz, ha kérik a segítségedet.

Van olyan probléma, ami megoldja önmagát, de van olyan, aminél bizony oda kell tenned magad, hogy az életedet jobbá és örömtelibbé tegyed.

Amit itt boncolgatok az, olyan jellegű probléma, amit azért teremtettem magamnak, mert ha ezzel az álproblémával foglalkozom, addig sem kell az életem azon részére nézni, amitől félek. Félek, pedig nagyon szeretném. Félek, mert ha nekiállok megteremteni azt, amit szeretnék, nagyobbat teremtek vele, mint azt valaha is hittem volna magamról. Félek, hogy nem felelek meg, hogy nem jól csinálok valamit. Félek, hogy ha nagyot teremtek, csípi az emberek szemét és megítélnek. Félek a támadásoktól, kvázi ezért félek a lehetőségektől is. Röhej mi?

Rájöttem, hogy olyan dolgoktól félek, amik meg sem történtek, nem valósak, tehát ezek a félelmek is álfélelmek. Nem léteznek, csak a múltam bugyraiból összemixelt Hidra foglya vagyok, egészen addig, míg el nem pusztítom őt.

Mivel nem mertem megélni a kreativitásom, vele önmagamat ezért a kreált problémába fektettem minden energiámat. Aminek következménye többszöri fáradság és enerváltság volt. Ha elkezdtem megélni azt, amit szeretek, kinyílt a világ és ragyogtam. Aztán megijedtem a ragyogástól és szépen megint visszakúsztam a kis Hidrámhoz, mert már úgy megszoktam, hogy szívatom magam.

Arra is tudatos lettem, hogy mivel nem merem teljesen megélni azt, aki vagyok, ezért unatkozom. Mivel unatkozom, ezért az álproblémával foglalkozom. Az álprobléma, meg foglalkozik velem. Mindig újabb és újabb feladatokkal lát el, amik csak viszik az időmet és az energiámat. Megoldom az egyiket, kettő terem helyébe. Ahogy a Hidra feje is teszi, ha levágják. Na, ebből elég!

Imádom, mikor így kiviláglik valami és tudatos leszek arra, amit eddig homály fedett. Mivel van eszköztáram az első dolgom az volt, hogy a jelentőséget levegyem az egész gordiuszi csomóvá nőtt katyvaszról. Elengedtem és elpusztítottam még minden elvárást, ítéletet, következtetést, elkülönülést, kivetítést, visszautasítást, definíciót, rendpontokat és fix nézőpontokat. Ezt nem elég egyszer én reggel este is megcsinálom, egészen addig, amíg úgy nem érzékelem, kisült ez „vírus” ami beette magát az elmémbe.

A konklúzió, hogy probléma és a félelem nem is létezik. A probléma azért nem létezik, mert ha megoldod akkor eltűnik, ha te agyalod ki, akkor is illúzió, ha megoldja magát, akkor szerencséd van, ha meg másé akkor eleve nincs vele dolgod.  A félelem meg a múlt emlékeiből és tapasztalásaiból gyúrt gordiuszi csomó, amit arra használsz, hogy visszafogd magad.

Nézz meg egy kisgyereket, aki félelem nélkül fedezi fel a világot, egészen addig, amíg bele nem pumpáljuk, hogy féljen és építse fel a falait. Szép lassan felépíti a falakat – vigyázz, mert elesel – félelem energiából és információból, és már nem látja Önmaga igazságát és valóságát. Falakkal körülvéve éli a legtöbb ember az életét, mert akkor nem jön a rossz és nem bánthatják.

  • Kérdem én, ha valakit falak és álproblémák vesznek körül, hogy tud jönni hozzá a boldogság és az öröm?

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.