WIWE- szívből jövő üzenet

 

A hirtelen szívmegállás azonnali életveszélyt jelent, szakszerű beavatkozás hiányában a szív pumpafunkciójának, a vérkeringésnek a hirtelen megszűnését jelenti, melynek során megszűnik a létfontosságú szervek oxigénellátása.

 

A hatékony beavatkozásra kb. 5 perc áll rendelkezésre, ha hosszabb idő telik el az visszafordíthatatlan agy- és szívkárosodáshoz vezet.

 

A pitvari fibrilláció világszerte a leggyakoribb felnőttkori szívritmuszavar, mely szapora vagy lassú szívverés esetén jelentkezik, de akár normális szívfrekvencia mellett is felléphet. A szívműködést a szívizomzatban terjedő elektromos impulzusok vezérlik. Normál szívműködés esetén a a pitvarok összehúzódása a szívkamrákba juttatják a vért, amit a kamrák összehúzódása a tüdőbe és az érrendszerbe juttat.

 

Pitvari fibrilláció esetén a pitvarfalban keletkező impulzusok kihagynak, emiatt a pitvarizomzat csupán remeg, fibrillál. Tehát a pitvarban lévő vérmennyiség egy része nem továbbítódik a kamrákba, hanem a pitvarban marad és pang. Emiatt gyakran tapasztalható heves szívverés, szédülés és légszomj. A rendellenességben szenvedőknél kicsi a valószínűsége, hogy szívroham következik be, viszont a stroke kockázatával sajnos szembe kell nézniük.

 

Azoknak, akiknek rendellenség tapasztalható a szívműködésükben nagy megnyugvást jelenthet a magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz, amely előre jelzi a pitvari fibrilláció okozta stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát!

 

A WIWE egy névjegykártya méretű diagnosztikai eszköz, amely

  • EKG görbét mér és – a világon egyedülálló módon – intelligens algoritmus segítségével kiértékeli azt. Ezáltal jelezni tudja, abban a pillanatban mekkora kockázata van annak, hogy a használó pitvari fibrilláció okozta stroke-ot kap vagy hirtelen szívmegállás történik.
  • A véroxigén szint fontos mutató, az enyhe kimerültségtől kezdve, több súlyos betegség hátterében is állhat krónikus oxigénhiány.
  • A lépésszámláló használata segít a szívbetegségek kockázatainak csökkentésében. A WIWE hamarosan kiegészül egy táplálkozási tanácsadó és kalóriaszámláló funkcióval is.
  • A WIWE applikáció alkalmas több felhasználó kezelésére is, nyomon követve a mérési eredmények tendenciáit. Okostelefonhoz sem kell érteni, odaadhatjuk a WIWE-ot az idősebb szüleink kezébe is – a mérési eredmények majd később töltődnek át a mi telefonunkra.
  •  1 perc alatt kész az EKG görbe. Az okostelefonon egyből láthatóak az eredmények….nem kell elmenni orvosi rendelőbe, várakozni és pénzt kiadni azért, hogy megtudjuk hogy nincs semmi bajunk. Az otthon (vagy bárhol) mért eredményt megmutathatjuk vagy továbbíthatjuk az orvosunknak e-mailben is.

wiwe-kicsi-budoar-2

Majoros Péter, azaz Majka szívét veleszületett, jóindulatú szívritmuszavara miatt már kétszer meg kellett operálni az elmúlt években és az orvosok elmondása szerint a rapper betegsége, akár hirtelen szívmegálláshoz is vezethet. A WiWE-nak köszönhetően azonban Majka most már biztonságban van.

 

„Ez a készülék nekem biztonságérzetet ad. Ha rosszul érzem magam, akkor gyorsan mérek egyet a WIWE-val. Ha baj van, hívom a kardiológusomat” – mondta el a televíziós személyiség.

majka-kicsi-budoar-2

A WIWE mögött több éves kutatómunka áll, amelyet Dr. Kozmann György (D.Sc.) egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Egészségügyi Informatikai K+F Központ elnöke, az MTA doktora és munkatársai végeztek. A találmányt az egri székhelyű Sanatmetal Kft. karolta fel, fejlesztette tovább és szerezte meg a szükséges engedélyeket.

 

A 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozást, mely a WIWE-on kívül traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti és fogászati implantátumokat gyárt és forgalmaz, a nemzetközi szakma Európa top 40 orvostechnikai gyártója között tartja számon, éves árbevétele meghaladja a 4 milliárd forintot.wiwe-kicsi-budoar

A vállalat tavaly elnyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját.

 

A WIWE Magyarországon webshopon keresztül, az iCenter és iStyle üzletekben és a kiemelt WIWE üzletekben lesz kapható. A WIWE kedvezményes ára 89.700 Ft. A tulajdonosok azt tervezik, hogy a jövőben társadalombiztosítási támogatással vagy egészségpénztári kártyával is megvásárolható lesz a készülék, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a potenciális használók számára.

Holics-Mester Marianna

Holics-Mester Marianna szerkesztő cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.