5 jel, amiből a férfi tudja, hogy zöld utat kap

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Mivel a férfi sikere a násztáncban főleg azon múlik, mennyire képes fölismerni a nő jelzéseit és válaszolni rájuk, érdemes el­sajátítania a női udvarlás leggyakoribb jelzéseinek megfejté­sét.

 

Ha egy nőt érdekel egy férfi, általában tollászkodó gesz­tusokat tesz, pl. megérinti a haját vagy lesimítja a ruháját. Csípőre teheti az egyik vagy mindkét kezét, a lábfejét vagy az egész testét a férfi irányába fordítja, és erősíti a szemkapcso­latot. Az alábbiakban összefoglaljuk az udvarlás legelterjed­tebb jeleit és gesztusait, amelyeket világszerte használnak a nők, ha azt akarják mutatni a férfinak, hogy lehet szó a do­logról. 

 

1.A fej kapkodása és a haj dobálása

Általában ez a nő első gesztusa, ha olyan férfi közelében van,  aki tetszik neki. Hátraszegi a fejét, hogy a haja a hátára hulljon, vagy ne lógjon az arcába. Még a rövid hajú nők is hasz­nálják ezt a mozdulatot. A ravasz módszerrel azt mutatják meg, hogy fontosnak tartják, milyen benyomást tesznek a férfira. Egyidejűleg feltárhatják a hónaljukat, amitől a „szexparfümként” ismert feromon odalebeghet a kiszemelt férfihoz.

 

2.  A beszédes térd és a hintázó cipő

Amikor a nő az egyik lábát a másik alá húzza, a térde arra a személyre mutat, akit a legérdekesebbnek talál. Ez a fesztelen tartás feloldja a társalgás merevségét, és lehetőséget ad a com­bok felvillantására. A cipő hintáztatása a lábujjak hegyén ugyancsak a fesztelenség jele. Fallikus hatást kelt, amikor a nő hol beledugja a lábát a cipőbe, hol kihúzza belőle. Ez a gesztus felizgatja a férfiakat, anélkül hogy  igazán tudnák, mi i s történik.

 

3. Arc a tányéron

Ezt a gesztust az a nő használja, aki fel akarja kelteni egy férfi figyelmét. Egymásra fekteti a két kezét, rátámasztja az állát, úgy nézi a férfit, mintha az arca tányéron kínált csemege lenne, amelyet meg lehet csodálni.

 

4. Egy henger alakú tárgy babrálása

Amikor a nő a saját ujját, a borospohár szárát, a fülbevalója függőjét, egy cigarettát vagy bármilyen fallikus formájú tár­gyat babrál, öntudatlanul elárulja, mi járhat a fejében. A föl­le húzogatott gyűrű is jelképezheti a szexet. Ha a nő ezt teszi, a férfi azzal válaszolhat, hogy a nő öngyújtóját, kocsikulcsait vagy akármelyik kézre eső használati tárgyát morzsolgatja, ami megfelel a jelképes birtoklásnak. Ha közben a nő több­ször és nyíltan ránéz a férfira, annak kell megtennie a követ­kező lépést.

 

5. Önmagunk megérintése

Az elme ráveszi a testet, hogy mutassa ki a titkos vágyakat; ezért érintjük meg önmagunkat. A nők a férfiakénál jóval több szenzorral érzékelik a tapintást, amelyre éppen ezért sokkal érzékenyebbek. Ha egy nő lassan és érzékien simogatja a combját vagy a nyakát, azt üzeni vele, hogy ha a férfi ügyesen keveri a kártyát, talán megérintheti őt ugyanígy. Ugyanakkor önmagát megérintve elképzelheti, hogy milyen lenne, ha a férfi érintené meg őt. Mindeközben lassan és ismételten keresztbe teheti a lábát.

 

Egyéb “csalogatók”, melyeket a férfinak észre kell vennie:

  1. A retikül közelsége. A retikül olyan használati tárgy, amellyel a nő majdnem úgy bánik, mintha a teste meghosszabbítása lenne, ezért ha egy férfihoz közel teszi le, az egyértelműen jelzi, hogy érdeklődik a férfi iránt. Ha különösen vonzónak találja a férfit, lassan simogathatja és babrálhatja a retikült.
  2. A lecsukló csukló. Ha séta vagy ülés közben egyik kezünk­kel a másik csuklónkat szorongatjuk, az a behódolás jele, ami remek módja a figyelem felkeltésének. A férfiak nagyon vonzónak találják, mert azt érezteti velük, hogy parancsol­hatnak.
  3. A pőre csukló. A nő, akit érdekel egy férfi, fokozatosan fel­tárja csuklója belsejének puha, sima bőrét a lehetséges partnernek. Ahogy erősödik az érdeklődése, egyre sűrűbben villogtatja a csuklóját. A csukló ősidők óta a női test egyik legérzékibb pontjának számít, mert itt vékonyabb a bőr.
  4. Lapos pillantás a felvont váll fölött. A felvont váll a göm­bölyű női mell alakját utánozza. A nő épp csak addig néz félig leengedett szemhéja alól a férfira, amíg az észre nem veszi, aztán gyorsan elfordítja a tekintetét. Ez a cselekménysor azt a benyomást kelti, mintha a férfi megleste volna a nőt.

 

Forrás: Allan és Barbara Pease- Testbeszéd a szerelemben

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük