9 jel, hogy szabad szellem vagy

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Ha a „szabad szellem” kifejezésre gondolunk, akkor egy olyan embert képzelünk el, aki csak a saját dolgaival foglalkozik, nem érdeklik a közösségi problémák vagy aggodalmak. Egyesek azokat tekintik szabad szellemnek, akik felelőtlenek vagy gyerekesen viselkednek, bár ez a gondolkodásmód némi tanulságokat is kínál, miszerint élhetjük az életünket saját feltételeink szerint.

 

Ha valaki önálló gondolkodónak tartja magát, akinek megnyilvánulásai nem illenek a társadalmi normákba, és mélyen elkötelezett a saját útjának megtalálása iránt, akkor szabad szellem lehet.

Ha azonosulni tudsz az alábbiakban felsorolt jelek bármelyikével, nagy eséllyel szabad szellemként éled az életed, és nem korlátoznak a társadalom elvárásai!

 

1. Független gondolkodó vagy

A független emberek a saját belső hangjukra hallgatva boldogulnak, tekintet nélkül a helyzetre vagy a körülményre. A szabad szellemnek ez a kulcsfontosságú személyiségjegye az innovátorokban, a vállalkozókban és az alkotó művészekben közös jellemző, mivel önmaguk szilárd alapjaira és hitére támaszkodnak.

Te az a személy vagy, aki mindig új módot talál a feladatok megoldására? A szabad szellemek szembeszállnak az elvárásokkal, és ott is látnak lehetőségeket, ahol más nem. Az ilyen gondolkodók nagy előnyöket jelenthetnek egy kreatív csapatban, mivel mindig új módot találnak egy ötlet megvalósítására. A független emberek az innováció hihetetlen hívei, hiszen nem félnek kiállni az ötleteikért, még akkor is, ha azok kirívóan eltérnek a többiek nézőpontjától.

 

2. A félelem nem állít meg

Dale Carnegie azt mondta: “Csináld azt a dolgot, amitől félsz, és csináld tovább … ez a leggyorsabb és legbiztosabb módszer, amelyet valaha felfedeztek a félelem legyőzésére.” A független emberek is éreznek félelmet, de nem engedik, hogy ez az érzés olyan erős legyen, ami megállítja őket. Ehelyett a szellemiségük hatja át a félelmet, és hagyják, hogy ez motiváló tényezőként szolgáljon.

 

szabad_szellem

 

3. Erős tartásod van

Bár elmondható, hogy a szabad szellemek együtt haladnak az élet áramlásával, ezt egészséges és erős önérzettel teszik. Ez azt jelenti, hogy az életüket egy általuk meghatározott szándék és cél vezérli. Ezt a célt senki más nem határozhatja meg és nem is módosíthatja. Nem lehet őket befolyásolni.

 

4. Nem cipelsz felesleges terheket

Vannak, akik elengedték a hagyományos kapcsolatokat, a karrier és a modern élet egyéb megszokott csapdáit. Szabad szellemű, aki eladja anyagi javait, és egy furgonban él, vagy nem marad sokáig egy helyhez kötve. Egy független ember dönthet úgy, hogy nem vesz részt a fogyasztói társadalom életében. Ezek az emberek élvezik saját társaságukat, jól boldogulnak az egyedülléttel, és előtérbe helyezik önmagukat.

 

5. Kalandra éhezel

A szabad szellem vágyik a kalandokra. Szomjazik az új helyekre, emberekre, ételekre és élményekre. Gyakran becsomagol a hátizsákba, hogy elinduljon más, általa ismeretlen helyekre. A tapasztalatokat nagyobbra értékeli az anyagi javakkal szemben, és jövedelmének jelentős részét utazásra és kalandra fordítja.

 

6. Térre van szükséged

A szabad szellem gyakran klausztrofóbnak érzi magát a beltéri helyeken. Szüksége van másoktól független szabadságra. Gyakran úgy érzi, hogy egy iroda, vagy hasonlóan helyhez kötött munkaterületek bezárják őt.

 

7. Megvan a saját időérzéked

A szabad szellemeknek megvan a saját belső órájuk. Fejlesztve az intuitív időérzéküket, leginkább olyan helyen érzik jól magukat, ahol nincsenek a szokásos munkaidőhöz kötve.

 

8. Követed az álmaid

Valósítsd meg az álmaid –  gyakran a szabad szellem mantrája. Hajtja a saját szenvedélye, a víziói és az ötletei megvalósítása és gyakran mások szószólója is egyben. Az ilyen barát csodálatos támogató és példakép lehet mások számára. A mai legsikeresebb emberek közül néhányan szabad szellemek. Gondoljunk csak Steve Jobs-ra vagy Elon Muskra, vagy azokra az alkotó művészekre, akik a rendkívülinek számítanak a világunkban, és akiknek szabad szellemi energiája hosszútávú újításokat eredményeznek.

 

szabad szellem enegia

 

9. Szereted a tanulást és az életet

A szabad szellemek szomjaznak a tudásra, legyen az egy másik nyelv, új főzési technika vagy egy második (vagy harmadik) karrier. Nem hajlandók megelégedni a rendszerességgel, és az új életet keresik.

Szabad szellemnek lenni nem korlátozódik nemre, fajra, szexualitásra vagy vallásra. Sok kultúra azt is hiszi, hogy a szabad szellemi energia nemcsak az emberek birodalma; az állatok és akár a tárgyak is képviselhetnek és tartalmazhatnak ilyen energiát.

A szabad szellemi energiához kapcsolódó leggyakoribb állat a farkas, amely a heves függetlenség, a személyes szabadság és a hatalommal és céllal megélt élet szimbóluma. Egyéb állatok, amelyek ezt az energiát megtestesítik, a macskafélék (nagy és kicsi), prérifarkasok, lovak, sasok, sólymok és delfinek.

A szabad szellemet képviselő tárgyak lehetnek kristályok, amulettek, tollak, hold, szárnyak, nyitott delta vagy yin / yang, amelyek mind műalkotások, lakberendezési tárgyak, személyes tárgyak formájában jelennek meg.

 

Íme néhány konkrét dolog, amit ma megtehetsz szabad szellemed erősítése érdekében:

  • Az első számú tulajdonság, amelyet mindannyiunknak művelnünk kell, az az önmagunkba vetett bizalom. A szabad szellem még az esetleges kudarc ellenére sem kérdőjelezi meg döntéseit, ötleteit, cselekedeteit vagy az emberek véleményét.
  • Legyél rugalmas. Ha nagymértékben támaszkodsz egy meghatározott menetrendre, lazíts a gyeplőn, és nézd meg, milyen új dolgok érvényesülnek az életedben.
  • Legyél itt és Most. A spontaneitás a lényeg. Legyen az egy nap vagy egy hét, vagy egy év, engedd meg magadnak, hogy a pillanatnak élj. Ez segíthet megtanulni az áramlást, és megtanulhatod a szabad szellem életének tanulságát, amely szerint az irányítás elengedése felszabadító érzés lehet.
  • Öleld át a káoszt. Bár a szervezettség manapság nagy divat, egy kis káosz beengedése – az egyébként rendezett életünkbe – több szórakozást és rugalmasságot eredményezhet, valamint új módon szemlélheted az életedet. Ha rendkívül sok időt szentelsz az otthonodnak vagy a gyermekeidnek, akkor ideje lenne elengedned a túlságosan szervezett vagy ütemezett életet. Ha engeded magadnak, hogy egészséges káosszal élj, szabadabb szellemű törekvések szabadulhatnak fel.
  • Engedd ki a belső művészt. A kreativitás nemcsak a „művészeknek” szól, hanem módja lehet a stressz enyhítésére és a szépség megtapasztalására, amely körülöttünk. Vedd elő azt a vásznat, írj egy verset, énekelj dalt vagy táncolj éjszaka, és nézd meg, mit adhat a kreativitás a szíved, a lelked és a szellemed számára.
  • Legyél egyedülállóan önmagad, függetlenül atól, mit gondolnak vagy mit csinálnak mások. Kezd azzal, hogy megtalálod azokat, akiket szabad szellemnek tekintesz, és figyeld meg őket. Majd keresd meg a saját útad, és legfőképpen élvezd az utazást!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük