A barátnőmmel fogtunk össze, hogy álmainkat megvalósítsuk

Egy női magazin adta az ötletet, hogy önálló vállalkozásba fogjak. Régóta álmodoztam már erről és magabiztos, erős nőnek tartom magam ugyan, de azért ez igen nagy falat volt. Vagy legalábbis így gondoltam és egyre csak halogattam azt, hogy az álmaim nyomába eredjek. Egyszer azonban eljött az a pont, hogy döntöttem. És a döntésem jónak bizonyult, különösen azért, mert az egyik barátnőmmel vágtunk bele az álmaink megvalósításába. Nevezetesen abba, hogy nyissunk egy kis bisztrót a világ végén, távol mindentől. Úgy tűnik, hogy bejött a számításunk.

A kezdetek persze nem voltak könnyűek, különösen azért, mert egyikőnknek sem volt vendéglátós tapasztalata. De aztán szép lassan csak boldogultunk és megvalósítottunk mindent, amit elterveztünk. Ebben nagy segítségünkre volt az Dealer – Gastro & Ice Dealer webáruház is, ahonnan nagyon sok mindent be tudtunk szeretni.

Dealer – Gastro & Ice Dealer – ez az a hely, ahol kiváló minőségű termékeket találtunk az új étterem konyhájához, széles kínálatban, jó árakon.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer egyebek mellett kínál csomagolástechnikai berendezéseket, előkészítő gépeket, fagylaltgépeket, húsipari gépeket. Ezen kívül a hűtés-fagyasztás eszközeit, italkészítőket, a mosogatás, a sütés-főzés eszközeit, ezen kívül sütőipari gépeket és egyéb kiegészítőket.

Na de kezdjük is az elején, a csomagolástechnikai eszközökkel. Ebben a kategóriában vákuumcsomagoló gépeket találunk, melyek nagyon jó minőségű gépek, a modern konyhák nélkülözhetetlen elemei. A gépekhez természetesen vákuumtasakokat is vásárolhatunk itt, ezek a főzhető tasakok napjainkban egyre népszerűbbek, nem csoda, hisz nagyon finom ízeket és állagokat érhetünk el segítségükkel.

A mi konyhánk ugyan kicsi, tehát nagyon sok mindenre nem is volt szükségünk, de azért ez nem tartott vissza attól, hogy alaposan megnézzem a Dealer – Gastro & Ice Dealer kínálatát. Tehát az előkészítő gépeket is áttanulmányoztam. Vannak itt szeletelőgépek, melyek asztalra helyezhetők és elképesztő gyorsasággal és minőségben szeletelnek. Ezen kívül fokhagymapucoló gépet is találunk az rdealer.hu kínálatában, ami szintén jól jön egy nagyobb konyha esetében. Meg egyébként is.

Napjainkban elég nagy a munkaerőhiány, és ez fokozottan, hatványozottan igaz a vendéglátásra is. Így aki csak teheti, a munkát automatizálja, hisz lehetséges, hogy munkaerő nem lesz hagymát pucolni, zöldségeket szeletelni, de a gép mindig ott lesz. Ezen kívül találunk itt kuttereket, melyek rendkívül sokoldalúak és többféle munkafolyamathoz alkalmasak, ilyen például az aprítás és darálás, legyen szó akár húsról, halról vagy zöldségfélékről. Megtalálhatjuk a Dealer – Gastro & Ice Dealer kínálatában a rúdmixereket is, melyek igazán nagy teljesítményre képesek. Találunk itt továbbá mákdarálót és sajtreszelőt, diódarálót is.

A pizzériák mindennapjait megkönnyítendő vannak itt pizzatészta nyújtók, pizza prések, melyek tökéletesre nyújtják a pizzatésztát, és nagy sebességgel dolgoznak. Ezek a termékek 5 méretben elérhetők, óránként akár 400 pizza kinyújtására is alkalmasak. Ebben egy prés segít, ami egyenletesen nyújtják ki a tésztát, egységes széllel. A tészta vastagságát mi magunk szabályozhatjuk egy kar segítségével. Ráadásul az alsó és a felső lap hőfoka külön szabályozható, így lehetőség van a tészta elősütésére, így az a formázás során nem ugrik össze.

Ha pedig még az előkészítő gépeknél maradunk, akkor mindenképp érdemes megemlíteni a profi zöldségszeletelőt, ami több tárcsával rendelkezik. Ezek a gépek rozsdamentes acélból készülnek, igen minőségi és alapos munkát végeznek, ráadásul igen-igen gyorsan. De említhetném a tömbsajt szeletelő gépet is, ami a kemény sajtokkal is könnyedén boldogul.

Igen speciális darabja a konyhai előkészítő gépeknek a karajszeletelő, ami egy álló gép, ami alkalmas egész húsok, csontos húsok és szalámik, egyes sajtok szeletelésére is. Rozsdamentes kivitel ez is, és a tolókar háromféle formában állítható. Ha pedig egy picit visszatérünk a pizzához, láthatunk itt pizzatészta gömbölyítőt, ami egész egyszerűen azt csinálja, hogy a belehelyezett tésztából egyforma gombócokat készít, melyek aztán mehetnek is a pizzanyújtó présbe.

És ez még csak néhány a több tucat előkészítő gép közül, ami megkönnyíti a konyhák mindennapjait. Nekünk ilyen sok mindenre a kis konyhánkban nem volt szükség, de a szükséges darabokat én is itt szereztem be. Azóta is mindenkinek ajánlom: Dealer – Gastro & Ice Dealer.