A denevér, mint erőállat

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A denevér jelentése a legkülönfélébb lehet. Bizonyos afrikai kultúrákban az intelligenciát és a halottak lelkét képviseli.Kínában a hosszú élet, a tudás, a jólét és a szerencse szimbóluma – itt a „denevér” és a „szerencse” szót egyformán ejtik: „fu”.

Tájékozódás a sötétben, halhatatlanság, látszatbölcsesség

 Egyiptomban szimbolikus formában a fejük védő-amulettnek számít, mivel barlangban laknak, és ismerik a túlvilágra vezető utat. Egyes indián törzseknél a denevér halhatatlanságot és újjászületést jelent. A korai európai kultúrákban a női misztériumhoz, az ősi és a halottkultuszhoz rendelik hozzá, a halhatatlanság tudását, az alsóbb világba való vezetést és az ősi, bölcs, tanácsadó, fekete-istennőt képviseli. Üzeneteket közvetít az ősök és az utódok között. A középkori Európában boszorkányok és varázslók szolgálatkész szellemének, őrző- és hírvivő állatának számított, vezette és felkészítette őket a másvilágon tett lélekutazásra.

Ha beröppen a denevér az életünkbe, akkor valami olyasmire hívhatja fel a figyelmünket, ami a lelkünkben nyugtalanságot okoz. Azonnal meg fogjuk érteni, hogy ég és föld között több dolog létezik és hogy az életnek egy mélyebb, rejtettebb aspektusa is van. A denevér erőállat arra kötelez, hogy ezt kiderítsük. Azért röppent be az életünkbe, hogy bevezessen a sötétség útjaira és megtanítson a hullámok és az energiák pontos észlelésére és rangsorolására. Arra int bennünket, hogy húzódjunk vissza a Nap elől, koncentráljunk a lényegre és bensőnkben térjünk nyugovóra.

Arra szólít fel, hogy visszavonulva szenteljük magunkat a spirituális világnak és a gyakorlatoknak, valamint magunkból kiindulva fejlesszük bensőnket. Megmutatja a halhatatlanság törvényét, a túloldalra vezető utat és a homály és a sötétség közötti különbséget. Megtanít a világ tudattalan, kontrollálatlan folyamatainak tudatos észlelésére, és velünk együtt fellebbenti a fátyol mögötti fátylat. Megmutatja, hogyan védjük meg magunkat, és hogyan különüljünk el úgy, hogy lassan rátaláljunk a hozzánk vezető útra.

Megtanít arra, hogyan szabaduljunk meg a világ béklyóitól, a kimondatlan függőségektől és a sötét titkoktól.  Anélkül, hogy látványosan bármit is tennénk, hathatunk az eseményekre azáltal, hogy bizonyos gyógyító és segítő frekvenciákkal dolgozunk. így fejleszthetjük gyógyító erőnket, bevethetjük azt, és az éjszaka segítő angyalaivá válhatunk.

 

Pozitív oldalát tekintve a denevér erőállat azt üzeni, hogy pihenjük ki magunkat, álljunk a fejünk tetejére, és keressük a szokatlan utakat, mert ezekben rejlik az erő.

 

Nappal, a mindennapos tennivalók mellett takarékoskodjunk az energiánkkal. Szemléljük meg még egyszer a dolgokat más oldalról, nyugodtan. Törjük meg az előre megadott mintákat, mivel új ismeretekre vágyunk. A denevér a lét sötét, tudattalan oldalához vezet el. A denevérek nem akadályozzák egymást, és ezzel azt sugallják, hogyan haladhatunk békében a feltámadás, a megvilágosodás ösvényén. Elvezetnek bensőnk még felfedezésre váró tulajdonságaihoz, tehetségéhez és kincseihez.

 

Negatív oldalát tekintve az éjszakai életet élő denevér titkos irigységet, képmutatást, melankóliát, a világgal való szembeszegülés tagadását szimbolizálja.

 

Képviselhet tévelygő, szétszórt, kísérteties gondolatokat, és rémisztő, pillanatnyi felismerést. Utalhat fogva tartott vagy lekötött lélektöredékekre, tudattalan tevékenységre, csak úgy, mint testi és lelki folyamatokra, amelyeket tudatosan nem vagyunk képesek kontrollálni. Utalhat egy titokra, amelyet senkivel nem akarunk megosztani, mert senki nem értené meg, vagy nem tudná követni, valamint energiarablásra és közeli kapcsolatainkban (ősök) idegen befolyásra, amely belső bénuláshoz, merevséghez és mozgásképtelenséghez vezet. A denevérekről azt hitték, hogy rémálmokat hoznak és megijesztik az embereket. Kísérteties, sötét és démoni szimbólumnak tartották.

A denevér a mágiával és az ősi tudással egyesít bennünket. Amulettje szerencsét hoz; megvéd az éjszakai rémálmoktól és a belső látás adottságával ruház fel bennünket; távol tartja a gonoszt, és biztonságosan vezet be az ősök birodalmába. Köve: obszidián; színei: fekete, ibolyakék, méregzöld; elemei: levegő, föld, víz; szimbóluma: denevérszárny; további asszociációk: a tarot-ban: az Akasztott; álomszimbólum: Ha megjelenik a denevér, akkor a természetfölötti képességekre és a más birodalmakkal való kommunikáció adottságára utalhat. Ezenkívül lehet ez a hosszú élet és a rejtett álmok jele is. 

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük