A férfiak világából ne csináljunk személyes ügyet

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

A férfiak világa semmiképp sem forog úgy körülöttünk, ahogyan a mi világunk körülötte. Mégis gyakorta feltételezzük, hogy mi vagyunk az okai a másik nem rosszkedvének, szorongásának, minden bajának. Tehát ne csináljunk mindenből személyes ügyet.

Igazán nincs értelme ekkora jelentőséget tulajdonítanunk önmagunknak, ezt a férfiak sem teszik meg. Nem kezelhetjük személyes ügyként a férfiak minden reakcióját, és nem érezhetjük magunkat felelősnek, amikor az esetek java részében nem vagyunk azok. A férfiak tudnak ostobán viselkedni, de mi sem vagyunk immúnisak a hülyeségre.

Fel kell hagynunk azzal, hogy a biztonságérzet hiányát folyton kivetítsük rájuk. Mindenből személyes ügyet fabrikálunk, mert attól félünk, hogy valami rosszat csinálunk.

Ne essünk mindjárt pánikba, amikor a másik begubózik. A férfiaknak gyakorta van szüksége időre, mozgástérre és szabadságra.

Egyszerűen, mert igényét érzik ennek, és nem azért mert mi összekutyultuk a dolgokat. Nem azért mert már nem szeretnek bennünket, és nem azért mert már nem akarnak velünk lenni. Ezek összeesküvés elméletek. Amúgy mi nők is szeretjük az én időt. Éppúgy nem vállalhatunk felelősséget a hangulatukért sem. Nem a mi hibánk, hogy mindenfele dolgok járnak az agyukban.

  • Mi magunk egy cseppet sem vagyunk hangulatemberek?

A kedélyállapot hullámzása nagyon is az emberi természet része. Ilyenek vagyunk. A férfiak másképp reagálnak a helyzetekre, éppúgy rabjaik a hangulatuknak. Mi nők hajlamosabbak vagyunk másnál keresni a vigaszt, a férfiak ilyenkor inkább elvonulnak.

A paranoia közkeletű betegség a sorainkban, és az ebből fakadó reakciónkat még a nem disznók is képesek megelégelni. Tapasztalatból beszélek. Elmosolyodok, és Ő nem mosolyog vissza, már kérdezem is, mi baja. Ha úgy dönt, például ma nem jön át hozzám, akkor eltűnődőm rajta, hogy talán máris rám unt? Ha nem hív fel időben, aggódni kezdek, hogy valamiért haragszik rám. Csak mostanában kezdem megérteni, milyen nevetséges az ilyen viselkedés.

Ahogy a férfiak minden megerősítés nélkül idomulnak a hangulatváltozásainkhoz, nekünk is idomulnunk kellene az övékhez. Tartsuk kordában a félelmeinket, és fogjuk vissza azokat, nehogy jogosnak bizonyuljanak.

Ha automatikusan magunkat okoljuk, amikor visszatáncol, emlékezzünk rá, hogy mi semmit nem csinálunk rosszul, és minden a legcsodálatosabb lesz. Ha tudjuk, hogy nem csináltunk semmi rosszat, akkor nem is csináltunk semmi rosszat. Ismételgessük ezt magunkban.

Ha partnerünknek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, tegyük lehetővé a számára. Ha nem akarjuk mindenáron rövid gyeplőre fogni a férfiakat, csak erősebbé tesszük a kapcsolatunkat. A legtöbb férfi hálás azért, ha néha szabad teret engednek neki, és akkor talán a mi szemünkben sem tűnnek annyira disznónak.

Forrás: Daylle Deanna Schwartz: Minden férfi disznó… amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik-Használati utasítás férfiakhoz

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük