Tarot tanfolyam – Főpapnő

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Tarot sorozatunk következő szereplője a Főpapnő. Személy szerint nekem ő az egyik kedvencem. Úgy tekintek rá, mint a misztikus világ úrnőjére.

 

Az intuíció, a megérzések, az ösztönös érzékelés megtestesítője, minden titok tudója. Egész életemben vonzott a másik világ sejtelmessége, a rejtélyek, a csodák, így nem véletlen, hogy tisztelettel vegyes érdeklődéssel fordultam a „Titkok Királynője” felé.

Képzeletemben éjszaka van. A Főpapnő a tudatos és tudatalatti világ mezsgyéjén áll, miközben az égbolton kapaszkodó Hold leönti ezüstös fényével. Felszikráznak a fejkendőjét díszítő égitestek. Finoman szőtt palástja szétterülve hullámzik a lágy szellőben, „elmosva” a Megfogható és Megfoghatatlan határvonalát.

A Főpapnő által őrzött tudatalatti világot finoman szabad megközelíteni, mint az ékes színekben pompázó pillangót, akit óvatos, lágy mozzanatokkal érhetünk el. Nem szabad ajtóstul rontani a házba, válaszok után kutatva. Erőszakkal nem tekinthetünk a dolgok mélyére, nem ismerhetjük meg a hőn áhított válaszokat.

Mindannyiunkban ott lapul a tudatos és a tudatalatti énünk. Sokan elzárkózunk ettől az idegen világtól. Talán pont az ismeretlentől való félelem béklyóz minket a felfedezésében. Talán olyan múltbeli fájdalmas emlékek, rossz tapasztalatok vannak mögöttünk, amelyek megkeményítették a szívünket, így hajlamosak vagyunk szemet hunyni a csodák létezése felett.

Megnyithatjuk intuíciós képességünket, ha kicsit elcsendesedünk, és befelé fordulunk. Nem árt néha pár lépést hátrálni és önmagunkkal foglalkozni. Meditáljunk rendszeresen, mélyedjünk el a lágy zenékben. Figyeljünk oda álmainkra, hiszen tudatalattinkból gyakran érkeznek üzenetek, rejtvények, álmok formájában! Ilyenkor kikerüljük az elmét, az egót, melyeknek őrző-védő funkcióik vannak. Ők gondoskodnak arról, hogy biztonságban tartsanak minket a komfortzónán belül. Itt viszont csendes egyhangúságban élhetjük életünket, a hétköznapokat taposva újra és újra. Ne ragadjunk bele ebbe az állóvízbe. Bízzunk a bennünk lakozó Főpapnőben és halljuk meg a hangját önmagunkban.

A kártyán két oszlop látható, melyek a rajtuk lévő különböző színekben pompázó gömbökkel együtt, a világot uraló kettősségre utalnak. Ilyen ellentétet tükröz a korábban említett tudatos és tudatalatti énünk, a világos és sötét, fehér és fekete, a jó és a rossz… Ezek a különbségek segítenek minket eligazodni az úton és a hétköznapi világunkban.

A Főpapnő szeme csukva van, ő már távol jár ettől a közegtől. Befelé figyel, teljesen elzárkózik a külső zajtól és ingerektől. Nem zavarhatja meg semmi. A háta mögé „utasított” oszlopok jelzik, hogy ő már felülemelkedett a kettősségen. Kezében tartja varázstükrét, melybe pillantva meglátja mindazt, ami halandó szemünk elől rejtett – a múlt, jelen és jövő titkait, a számunkra felfoghatatlan dolgokat.

A Főpapnő energiái megnyugtatóak, kisimítják az ellentéteket és a feszültséget.

 

Sokan szoronghatunk éjszaka, hiszen ilyenkor nem látunk tisztán. Beburkol minket a sötétség, a feketeség, és csak a Hold sejtelmes fényei világítanak. Eláraszt minket a bizonytalanság. Tudatalatti világunkkal kapcsolatban is előtörhetnek ezek a nyomasztó érzések, mellyel az ismeretlentől való félelemmel reagálunk. Lazuljunk el. Engedjük, hogy a Főpapnőnk belénk csepegtesse az éjszaka és a Hold energiáit. Nyissuk ki szívünket és lelkünket egy olyan megtapasztalás felé, melyet soha többé nem felejtünk el.

(Forrás – Ciro Marchetti – Az Álmok Tarot-ja)

 

Lap általános jelentése – türelem, intuíció, megértés, titok

Kapcsolatra vonatkozóan – lelki egyetértés, plátói szerelem

Munkára vonatkozóan – tanulás, tanítás, türelem

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük