A kvantumpillanat előtt és után

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Ahhoz, hogy valaki a Mátrixból felébredve a spiritualitás útján járjon, be kell következnie egy eseménynek, egy tapasztalásnak, egy kvantumpillanatnak, melynek hatására hatalmas változás megy végbe a nőkben és a férfiakban egyaránt.

 

Készítettek egy felmérést, nőkkel és férfiakkal is. Megkérdezték tőlük “életük délelőttjén”, a bizonyos kvantumpillanat megélése előtt, hogy mik a legfontosabb értékek az életükben. Majd ugyanezt megkérdezték, azoktól a nőktől és férfiaktól, akik később átélték a változást a kvantumpillanat hatására, “életük délutánján”.

Az történik egy ilyen kvantumpillanat után, hogy körbenézel, és azt kérdezed önmagadtól: Mi is fontos nekem az életemben?

 

A férfiak esetében a legfontosabb érték, amit megtanultak a gazdagság volt, a pénz felhalmozása. Ez nem is olyan nagy meglepetés, hiszen a férfiakat arra tanítják, hogy eltartsák a családot.

A megkérdezett férfiak második legnagyobb értéke, a kalandérzés volt, hogy nekiinduljanak és meghódítsák a világot.

A harmadik a teljesítmény volt. Férfiakat arra neveli a társadalom, hogy azt higgyék, hogy azzal azonosuljanak, amiket csinálnak, amit létre tudnak hozni.

A negyedik az öröm gondolata. Tudjátok, kimenni a srácokkal, legyen minél több randi, annyit szórakozz, amennyit csak tudsz.

Az ötödik ilyen érték a tisztelet. A férfiak tudják, hogy ez mit jelent: „Nem tisztelsz eléggé, ember!” Kimész, amikor felnősz, vagy gyerek vagy, és nem tisztelnek, verekedés lesz belőle. És íme, a férfiak legfontosabb értékei: Legyen minél több pénzem, kalandérzés, hogy elérjenek dolgokat és örömmel éljék meg, és hogy tiszteljék őket. Nos, lényegében erről szól a férfiak életének „délelőttje”.

 

A kimutatás másik része a kvantumpillanat utáni állapotról szól. Ugyanaz a kérdés, de évekkel később.

 

Az első helyen álló érték a spiritualitás. A legelső dolog átalakult a pénzszerzésből a spiritualitásba. Ami még rajta sem volt a délelőtti listán.

A második a személyes béke. Kevesebb szorongás és stressz.

A harmadik a család. A család a délelőtti listán is rajta volt, de sokkal lejjebb, mert nem szerepelt az első öt értékben.

A negyedik, Isten akarata.

Aztán az őszinteség az ötödik érték. Nem úgy őszinte, hogy nem lopnak, csalnak, hanem hogy milyen őszinték tudnak lenni emberként, az érzelmeikkel kapcsolatban, vagyis hitelesek. Ezek voltak a férfiak fő értékei. Itt volt az előtte és az utána. Látjátok, hogy milyen változás ment végbe, micsoda nézőpontváltás zajlott le.

Mi a helyzet a nőkkel?

A nők este még meghökkentőbb.

Egy ilyen kvantumpillanat előtt a legfontosabb érték a család. Ez nem meglepő, hiszen a társadalmunkban, kultúránkban úgy nevelik a nőket, hogy jó anyák legyenek, jó lányok, gondoskodjanak a családjukról, vigyázzanak a gyerekeikre és így tovább.

A második, ami lehet, hogy meglep, egyfajta függetlenségérzés, hogy úgy érezd, mintha…”Szeretném függetlennek érezni magam!”

A harmadik a hivatás. A nők gyakran nem is érezték, hogy joguk van egy karrierhez, mert kötelességük volt gondoskodni a családjukról. És ezzel még el sem mondtam az egészet, mert itt ennél többről van szó.

A nők negyedik értéke a beilleszkedés. Hogy olyannak kell lenni, mint a többiek, és így tovább.

Végül a vonzó külső. Ebből az lett, hogy nemcsak az a jó, ha jól néznek ki, hanem az egész női értékük attól függ, hogy hogy milyen a kinézetük.

Honnan ez az egész? Tudod, ez nagyon ijesztő, ahogy így levezetjük, mert honnan vesszük mi nők, hogy nőként meg kell felelnünk mindenkinek?

Hát menj el egy újságárushoz, ha megnézed, a magazinokban olyan lányokat látsz, akiknek “húszcentis” a csípőméretük, ott van az implantátum, a sminken a hangsúly, legyenek a legjobb márkák rajtad, legyen meg a megfelelő táska, kiegészítő, és így tovább.

Hát ezek a nők legfontosabb értékei életük délelőttjén, egy ilyen változás előtt. Ez után az értékeik drámaian megváltoztak.

A váltás után, miután megélték a kvantumpillanatot, a nők elsődleges értéke: „az én személyes fejlődésem.” Emlékezzetek, előtte inkább az volt, hogy gondoskodni mindenkiről, úgy csinálni, ahogy elvárják, beilleszkedni, és most hirtelen megváltozik, a következő foglalkoztatja a nőket: Miként fejlődök emberi mivoltomban? Mit érzek magammal kapcsolatban?

A második az önbecsülés érzése. Érek én valamit? Hogy vagyok én magammal? Egy értékes emberi lény vagyok-e?

A harmadik a spiritualitás. Az az érzés, hogy kapcsolatban állok, valami nálam nagyobbal.

Ezután a boldogság. És ez rajta sem volt az első öt értékben, valahol a lista legalján szerepelt. Milyen gyakran nevelik a nőket arra, hogy fontos legyen a maguk boldogsága? Hogy a kötelesség helyett nyugodtan azt érezhessék: Jogom van boldognak lenni!

És végül az ötödik érték, egy nagyon érdekes dolog, amit megbocsájtásnak nevezünk. Ez nagyon fontos lesz a nők életében.  Azt hiszem ez a lelki béke érzésének egyik feltétele, képesnek lenni megbocsájtani.

Neked melyek a legfontosabb értékeid az életben? Megélted már azt a bizonyos kvantumpillanatot? Vajon mennyit változtál a tapasztalás hatására?

 

Forrás: Dr. Wayne Dyer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük