A ló, mint erőállat

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A ló, megtestesíti az útnak indulást, az újra kezdést, a szabadságot, a beavatást, a lelkesedést.

Ha belép az életünkbe, az gyors, azonnali, nem várt fejlődést és a tudat kiszélesedését eredményezheti. Bátorságot önt belénk, hogy követhessük küldetésünket, bármilyennek tűnik is az. Arra szólít fel, lelkesedéssel, és optimizmussal valósítsuk meg látomásainkat, ötleteinket és elképzeléseinket.

A ló erőállat megtestesíti az útnak indulást, az újra kezdést. Az ismeretlenbe való ugrásra ösztönöz, és erőt ad, az élet kockázatainak felvállalásához, új partok felfedezéséhez és új dolgok elkezdéséhez.

Azokban az időkben, amikor nem tudunk, vagy nem akarunk továbbmenni, elvisz, átvezet, és megmutatja, hogy nyerhetjük vissza életenergiánkat. Megmutatja azt, ami igaz, megtanít tükörbe nézni, a dolgok mélyére tekinteni, és a hatékony erőt felismerni. Csalhatatlan érzéke, és összeköttetése a környezettel segít megtalálni a helyes utat. Arra buzdít, hogy néha forduljunk befelé, nyugodjunk meg és vizsgáljuk meg bensőnket, hallgassunk benső hangunkra, és érzékeljük ezt a hangot. A ló tanító, a beavatás mester, szellemi vezető, mágikus jósállat; megbízhatunk benne.

A ló számos mágikus tulajdonsággal rendelkezik: szemével mindent tízszer nagyobbak lát, és az igazság állataként képes, mélyen bepillantani, a múltba, a jelenbe és a jövőbe. Nagy lelki erővel rendelkezik, ilyen például a hűség, a bátorság, az eszesség, a szeretet, az öröm, a bánat, amelyeket képes kifejezni. Ismeri a nyelvet, és képes a vezetőjének tanácsot adni. Beavat bennünket a természetfölötti erőkbe.A vörös ló a földre vezet bennünket, a kekete az árnyvilágba, a fehér pedig az égbe. 

 

Pozitív oldalát tekintve a ló a szellemvilág egyik segítő állata; a szélből keletkezik és ezáltal a széllel, a felhőkkel és az égbolttal áll kapcsolatban. Elvezet személyes mesteri tudásunkhoz, vízióinkhoz, ötleteinkhez, sugallatainkhoz, és képessé tesz a másvilágról származó üzenetek befogadására és továbbítására. Éppúgy irányítja lépteinket a rejtett árnyakhoz, démoni erőkhöz, őseink nyugvó hagyatékához, múltbéli tettekhez, mint a bennünk lévő, békétlenséghez, és a tudatalatti csalóka erőihez. Beavatással, vezet el a misztikum megnyilatkozásához és az élet teljes spektrumához. Hozhat üzenetet a lét minden síkjáról, elvihet a lelkek világába, ott elkalauzolhat bennünket.

Negatív oldalát tekintve a ló meglehetősen és hirtelen reagál. Ezért hirtelennek, könnyelműnek és impulzívnak tartják. Makacs, egoista, türelmetlen, nyughatatlan, nyakas, arrogáns, ás nagyon büszke. Utalhat hatalmi harcra, uralkodási vágyra, és gőgösségre vagy arra, hogy valaki rossz úton jár.

Vizsgáljuk meg, hogy milyen helyzetben találkoztunk vele, mit éreztünk akkor és, hogy mi épp milyen élethelyzetben vagyunk. Aztán tudni fogjuk az érzés alapján a ló útmutatását.

 

Álomban:

Ha megjelenik, akkor valami új dolog feltörését jelenti. Ha sérült, akkor a vitális életerő zavarára vagy leszűkülésére utal. „Életem minden pillanatában bízom az isteni irányításban.”, „Szabad vagyok, szabad, örökké szabad.”, „Őszinteség lakozik bennem.”

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük