A magazinok is adhatnak ötleteket

Úgy döntöttem, hogy szeretnék a dolgozóimnak egy igazán ütős programmal kedveskedni. A cégem sikere az ő elhivatottságuk és szorgalmuk nélkül egészen biztos, hogy nem valósulhatott meg. Azt a megoldást választottam, hogy vásárolok mindenféle magazint és olvasgatom őket, hátha valamelyik cikkből vagy reklámból ihletett kapok egy igazán eredeti céges programhoz.

A megoldás egy női magazinból érkezett. Itt olvastam egy cikket arról, hogy a tengerparti népek jellemzően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet élnek. A cikk szerint a víznek megnyugtató hatása van az emberre. Én magam is egyetértek ennek a magazinnak az állításával, hiszen nem véletlen, hogy az egyik legkedveltebb turista célpontok a különböző vízpartok. A cikk felénél már körvonalazódott bennem az ötlet: valamilyen vízparti programra lesz szükség. A magazin másik írásában meg a vitorlásokról volt szó. Ezt a két cikket csak összegyúrtam egy kicsit a fejemben és már tudtam, hogy mi lesz itt szükség: egy céges vitorlás programra!

Nem is voltam benne biztos, hogy Magyarországon létezik ilyen, de úgy döntöttem, hogy utána járok.

Nem is kellett sok idő hozzá, és rá is találtam egy ilyen csapatépítés lehetőségére a Balatonnál. Minél többet tájékozódtam a weboldalon, annál inkább éreztem azt, hogy ők lesznek a megfelelő választás.

Itt különböző programok közül van lehetőségünk választani, de mindenképpen kiemelendő, hogy a szolgáltató abszolút rugalmas áll az ügyfelek igényeihez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy teljesen egyedi rendezvények és események megszervezését is vállajak. Természetesen a már meglévő programok módosítását is kérhetjük tőlük.

Én úgy döntöttem, hogy a vitorlás csapatépítést fogom választani. Az erről a programról található információk arról győztek meg, hogy a cégem munkavállalói is ezt fogják élvezni a legjobban. Persze ezen kívül más lehetőségek is vannak: van SUP, sárkányhajózás, evezés és quad túra. Létezik egy beltéri program is a kínált szolgáltatások között. Ez utóbbi azért is fontos, mert a többi program mind szabadtéri, ezért kedvezőtlen idő esetén ez egy kiváló vészmegoldás.

Fantasztikus élményben volt része a vállalatom minden dolgozójának. Volt lehetőség versenyvitorlázásra is, de mi inkább az élményvitorlázást preferáltuk. A fenomenális élményt egy 10 fős hajóval biztosították a számunkra. Nekünk ez elég volt, mert kisebb cég vagyunk, de természetesen ennél sokkal nagyobb létszámokkal is dolgoznak.

Az indulás Siófokról történt, és egészen a túlpartig elmentünk, ahol egy kiváló ebéd és borkóstoló is várt ránk.

csapatépítés

Éreztem, hogy az egész társaság feltöltődött a csapatépítés során, ezért már el is határoztam, hogy ezt évente meg fogjuk ismételni. A cég dolgozói már mondták is, hogy szívesen kipróbálnának mást is majd a későbbiekben. Legközelebb valószínűleg a sárkányhajózással fogunk tenni egy próbát.

Az eseményt követően szinte kézzelfogható volt a cégem dolgozóinak az hangulatjavulása. Vezetői szempontból is teljesen elégedett lehetek ezzel a kiruccanással, hiszen a cégem munkafolyamatait még az eddigieknél is motiváltabban végzik el. Úgy érzem, hogy azok a dolgozók is kicsit közelebb kerültek végre egymáshoz, akik között eddig valamiféle távolságtartást érezem.

A szolgáltató weboldalán is írtak ezekről a jótékony hatásokról, de álmomban sem mertem gondolni, hogy ezek tényleg ilyen erősen jelentkezni fognak a cégem életében.

Úgy gondolom, hogy itt minden profillal rendelkező vállalat megtalálja a számára megfelelő lehetőségeket. Legyen szó akár fiatalososabb vagy idősebbeket alkalmazó cégekről, minden tekintetben kiváló választást fog jelenteni azt is található lehetőségek egyike.