A napelem vajon a női magazin része kell, hogy legyen?

A húgom imádja olvasni a női magazinokat. Él hal értük. Engem általában nem szoktak lekötni, így nem igazán olvasgatom őket. Viszont a minap a kezembe került az egyik és belelapoztam. Nem találtam benne semmi olyan témát, ami számomra érdekes lehetett volna. Ekkor elgondolkoztam, hogy vajon miért nem színesítik ezeket az újságokat, hogy mindenki találjon benne valamit. Egy nőt a komolyabb témák is érdekelhetik és ha csak egy ilyet tesznek bele, máris több embert szólíthatnának meg. De amíg ez nem következik be, nekem marad az internet. Itt mindent megtalálhatok és elolvashatok, amire csak kíváncsi vagyok. Jelen pillanatban a napelemmel kapcsolatos témákat olvasgatom. Elgondolkoztam azon, hogy váltani kéne, és napelemet felszereltetni. Ezzel idővel remekül lehetne spórolni.

Találtam is egy nagyon jó oldalt: https://napelempalyazatok.hu/blog/miert-meghatarozo-a-napelem-panel-merete. A Napelem pályázatok oldalán minden hasznos és lényeges információt elolvashattam, amire csak kíváncsi voltam.

Itt találtam pontos leírást arról is, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a háztetőnek, hogy napelemet lehessen rá szerelni. Ezek a kritériumok: A tető szerkezetének elég erősnek kell lennie, hogy elbírja a modulokat, a tető tájolásának délkeletinek vagy délnyugatinak kell lennie, optimális dőlésszöge kell hogy legyen, fontos hogy ne legyen semmi, ami be tudja árnyékolni a napelemeket illetve meg kell nézni azt is, hogy az elektromos rákötési pontok hol helyezkednek el.

Ezeket mind majd egy szakértő megvizsgálja, és amennyiben azt állapítja meg, hogy alkalmas és lehet rá napelemet felhelyezni, akkor már sínen vagyunk. A következő, amit a szakembernek érdemes tudnia, az a jelenlegi áramfogyasztás. Ebből már megtudja határozni, hogy mennyi napelemre lesz szükség. Ha ez nincs meghatározva jól, akkor lehetséges, hogy nem fogjuk tudni a kellő hatást eléri. Vagyis, hogy teljes mértékben a napelem szolgáltatja nekünk az áramot. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos az, hogy megfelelő szakembereket bízzunk meg ezzel a feladattal. Ugyanis ez a hiba nem most fog kiderülni, hanem majd 8-10 év múlva, amikor már jó esetben megtérülne a napelem befektetésünk.

A Napelem pályázatok csapata pedig pont azt a szakmai tudást és szakértelmet képviseli, amire ezen a területen szükség van. És nem elég, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak, még segítőkészek is az ügyfeleikkel. Teljes mértékben azon vannak, hogy az embereknek a legjobbat nyújtsák. Ez már akkor is látszik amikor ránézel az oldalukra: https://napelempalyazatok.hu/blog/miert-meghatarozo-a-napelem-panel-merete. Minden információt megakarnak osztani amire csak szükséged lehet, mindenben segítenek, még az ügyintézésben is. Hát ez mennyire figyelmes.

Nem csak tudással vérteznek fel, hogy mindent tudj a napelemekről ha az otthonodra szeretnéd felszereltetni, hanem még “a kezedet is fogják” az együttműködés során. Ilyet még nem olvastam egyik csapatnál sem, úgyhogy mindenképpen kitűnnek, már csak ezért is.

Eltűnődtem azon is, hogy vajon a napelemek mérete mennyire fontos. Szerencsére erről is találtam információt az oldalon.

Azt írják, hogy ha az otthonodra szeretnéd a napelemet, akkor érdemesebb a kisebb modulokat választani, hiszen ezeknek a súlyuk kisebb, így kevésbé terhelik meg a tetőt és jobban el is férnek. Ezzel szemben a nagy napelemeknek lehet, hogy a méretükkel együtt a teljesítményük is nagyobb, viszont nem tudnak annyival többet nyújtani, mint amennyivel több helyet elfoglalnának. Így mindenképpen a kisebbeket érdemes előnyben részesíteni, ha magánszemélyként szeretnénk napelemeket telepíttetni.

Mindent elolvasva és mindennek utána járva végül úgy döntöttem, hogy árajánlatot kérek a Napelem pályázatok csapatától. Náluk láttam csak azt a hozzáértést, segítőkészséget és minőségre való törekvést, amire nekem szükségem van. Az olvasottak alapján ők azok, akik a lehető legjobban képviselik azt, amire egy embernek csak szüksége lehet napelem rendszer telepítésnél.