A nő akkor csodálatos, ha szabad

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

A nő akkor csodálatos, ha szabad. Ha szabadon élvezgeti nőiességét, ha nem fél, ha biztonságban érzi magát. S noha az életét egy férfi elveheti, a szabadságától csak önmagam foszthatja meg önmagát.

A múlt század elejére a férfi ráébredt, hogy ha a nő szabadon megélheti saját lényét és életét, ha szabadon választhat párt és fedezheti fel a világot, sokkal kevesebb ideje marad a háborúskodásra. Így hát teret engedett a szebbik nemnek. A nők természetesen megragadták a lehetőséget, ám a folyamat – nem is történhetett másképp – nem hozott eredményt.

 

A nő továbbra is rab maradt. Csak most már nem a férfinak. hanem saját magam rabja.

 

De hát mi történt? Kiszabadult a palackból az elmúlt évezredek keserűsége. A nő megbántva, megalázva érezte magát – tegyük hozzá jogosan -, s ahogy lehetőséget kapott, rázúdította haragját a világra. Csakhogy a világ férfiközpontú maradt. Továbbra sem vették komolyan, szavának és személyének nem volt súlya. A női elme hamar felfogta ezt, ám tévesen arra a következtetésre jutott, hogy akkor érhet el eredményt, ha férfimódra harcol, ha férfimódra hallatja a hangját. S ezzel aláírta a halálos ítéletét. Te magad vagy a Teremtés, a Létezés méhe. Nem véletlen, hogy te hozod világra a Gyermeket: arra az odaadásra és alázatra, amely egy új élet megfogantatásához szükséges, csak a képes.

Feminista. szingli elméd ott téved, hogy összekeveri az alázatot megalázkodással! Az alázat nem gyengeség, hanem a legnagyobb erő mi e világon létezik. Az alázat akkor születik, mikor egységbe kerülsz a Mindenséggel, és elfogadod, hogy van, mit irányítasz és van, mi téged irányít. Az alázatot a férfiak évezredek tudatos meditációjával, tanulásával sem tudják elérni, míg neked a lényedből fakad. Mert csak így adhatsz életet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak erre vagy képes! Egy nő épp úgy szabadon rendelkezhet az élete felől, mint egy férfi, épp úgy felfedezheti, megtapasztalhatja a világot, mint egy férfi, de csak saját lényének eszközeivel!

Az elméd elhitette veled, hogy az életre csak a férfi-ego eszközei a megfelelőek. A férfi képzelt hatalmát a fizikai ereje adja. Az egód azt mondja, a férfiak csak akkor tekintenek egyenlőnek, ha te is az izmok külsőségével nyilvánítod ki erődet. De a te erőd, nem az izmokban rejlik. Amikor egy férfi nagy nehezen felemel 100 kilót, ez téged arra sarkal, hogy mutasd meg te is képed vagy erre. Ezt a célt soha nem fogod elérni – a természet ugyanis a férfit fizikailag erősebbé tette -, vagy ha még is, tested lelked eltorzul elveszted a lényed.

Azonban a női erő ennél sokkal csodálatosabb. Egyetlen mosoly, és négy szó: „Kérlek, emeld meg nekem!”

S a férfi örömmel felemeli a terhet. Sőt, sokkal többet is felemel egyetlen pillantásodért, amennyit önmagától képes lenne. Mert a Te erőd nem csak neked, hanem a férfinak is rengeteget ad: Lényedből táplálkoznak a növények, az állatok, az emberek az egész világ! Ne élj, ne teremts férfimódra ezért, mert elhitted és a környezeted is elhitette veled, hogy csak így lehetsz eredményes.

Ha boldog szeretnél lenni, szakadj el a formáktól. Mert nem a külsőség a lényeg. Élhetsz egyedül is, de mielőtt döntenél, tárd ki a szíved és éld meg az érzéseidet. Mert hát ez vagy te: a nő, aki érez, aki megéli a teste, lelke és a világ összes rezdüléseit. Add át magad a szívednek, add oda magad a lényednek, mert csak az odaadásban lehetsz az aminek születtél. Könnyű rálépni a férfi útjára, mert a meggyötört múlt számára gyors kielégülést jelent. Ám ha valóban öntudatos akarsz lenni – nem pedig egy férfi-egót majmoló szenvedő -, felejtsd el a külsőségeket. Felejts el az a képet amelyet a társadalom vert beléd, és hagyd, hogy a felfakadó öröm ösvényén megtalálhasd a nőt.

 

Forrás:  A.J. Christian

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük