A nők nagyon nagy hányadát érintik az allergia kellemetlen tünetei

Valahogy sokkal többet látok allergiás nőt, mint férfit. Lehet azért, mert erre vagyok kihegyezve, vagy lehet azért, mert valóban több nő szenved az allergiától. Bárhogy is legyen, van mindig megoldás ezekre a kellemetlen helyzetekre. Nem kell tűrnünk, hogy könny öntse el a szemünket és folyamatosan fújni kelljen az orrunkat minden egyes másodpercben. És hogy mi lehet a legjobb megoldás allergia ellen? Nézz fel a prevenciopatika.hu oldalára és megtalálod mindenre a választ. A kiváló termékeik és mesébe illő akcióik mellet még egy nagyon szuper blogfelületetet is működtetnek, hogy maradéktalan vásárlói élményben lehessen részünk. És hogy miről írnak? Legutóbb az allergiaszezonról olvastam!

Hogy készüljünk fel az allergia kellemetlenségeire? – Prevenció Patika

Ha lenne erre a kérdésre egyszerű válasz, akkor meggyőződésem szerint senki sem szenvedne allergiától. Azonban sajnos nem ez a helyzet, nem tudjuk teljesen eltüntetni az allergiát. A tüneteket azonban enyhíthetjük és a szezon előtt járhatunk mindig egy lépéssel, ha a Prevenció Patika blogfelületeit olvasgatjuk és tőlük szerezzük be a testünknek elengedhetetlen vitaminokat.

Sajnos az allergia már már népbetegségnek mondható és le merem fogadni, hogy mindannyian ismerünk legalább egy olyan embert, aki mindig tüsszög nyáron vagy mindig könnyezik tavasszal. Ezek bizony az összetéveszthetetlen tünetek, melyek orvoslása a mai napig nem megoldható teljes mértékben, ám folyamatosan folynak a kutatások. Amíg nem lesz végleges gyógymód tehát, kénytelen vagyunk együtt élni ezzel a kellemetlen tényezővel úgy, hogy sokszor nem tudjuk teljes bizonyossággal megállapítani még azt sem, hogy pontosan mi okozza a tüneteinket.

allergia
Az allergia nagyon komoly kellemetlenségeket tud okozni a mindennapok során.

Tudod pontosan, hogy mi is az az allergia? Hivatalosan egy túlzott immunreakcióként tudjuk definiálni, ami annyit tesz, hogy a szervezetünk ártatlan anyagokban is veszélyt lát és ha ezek a testünkbe kerülnek, pánikolni kezd. Ezek a pánikreakciók életveszélyesek a legtöbb esetben, légúti elzáródásokat okozhatnak. A pollenallergia esetén azonban az esetek túlnyomó részében nem kell ilyen komoly válaszreakciótól tartanunk.

Mi is pontosan az az allergén?

Tehát az ártatlannak tűnő kis méretű, idegen dolgokat veszélyesnek gondolja a szervezetünk és sok esetben olyan folyamatok indulnak el bennünk, melyek ránk is károsak lehetnek. Az allergia típusi rendkívül széles skálán mozognak, hisz a kellemetlentől egészen az anafilaxiás sokkig is eljuthatunk. Bár az életveszélyes kimenetel még mindig sokkal ritkább.

Ezeket az idegen anyagokat hívjuk allergéneknek, tehát allergiát kiváltó anyagoknak. Tehát bármi lehet a képzeletbeli listánkon, ami valaha valakiből allergiás reakciót váltott ki. Extrém esetekben az emberek olyan hétköznapi dolgokra is allergiásak lehetnek, mint a víz vagy a napsütés, ami ugyebár az élethez jóformán elengedhetetlen. Általánosságban azonban a listán olyan allergéneket tüntetünk fel, melyekkel túlnyomórészt találkozhatunk a mindennapi életünk során is.

Ide tartoznak a különböző magvak, a gabonafélék, a tejtermékek és a tojás is. Gyakori allergén ugyancsak a toll és az állatszőr is, nem beszélve a pollenekről és a spórákról. Ez utóbbi kettő vezeti a listát a nyári időszakban, amikor minden virág ontja magából a pollent. Ugyancsak allergiásak lehetünk különböző fűszerekre vagy tisztítószerekre is, valamint egyes gyógyszerekre vagy hatóanyagokra is. Ezért is kiemelt fontos tisztában lenni az allergiánkkal, hiszen ha szeretnénk rá gyógyszert felíratni, lehetőleg ne olyat vegyünk be, aminek a hatóanyagára allergiásak vagyunk.

Hogyan szabadulhatok meg az allergia tüneteitől?

Sajnos nincs 100%-os megoldás, mivel néhány allergiát jóformán képtelenség kiiktatni az életünkből. Ez főként amiatt van, hogy olyan kicsi részecskék tudnak behatolni az orrunkba, amiket talán a gázálarc tud csak kiszűrni. Azonban ebben az élet nem lenne túl kényelmes, ezért is hoztak létre bizonyos allergia elleni készítményeket, melyek jelentős mértékben enyhíteni tudják a kellemetlen tüneteket.

Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy a legtöbb allergia még erősen kivizsgálás alatt van, így készítményt sem tudunk kapni minden csoportra. Egy szűk kategória esetén azonban van megoldás, hiszen léteznek allergia elleni készítmények, valamint gyógyteák is. Főként pollen és állatszőr ellen hatásosak ezek az antihisztaminok, viszont csak addig hatnak, ameddig szedjük őket, tehát végleges gyógyulást ne várjunk tőlük.

A leghatékonyabb azonban még mindig az, ha megpróbáljuk kerülni az allergéneket. Ez történhet azzal, hogy távol tartjuk magunkat azoktól az állatoktól, melyek szőrére allergiásak vagyunk vagy pedig azzal, hogy nem tartózkodunk allergiaszezonban annyit a szabadban. Figyeljük folyamatosan az online is elérhető pollen térképeket és pollen jelentéseket, hogy mikor a legmagasabb a pollen koncentrációja. Ilyenkor pedig próbáljunk otthon maradni, zárt ablakoknál.

Mi a helyzet az ételallergiával? Arra is van készítmény?

Sajnos arra nem lehet kapni jelenlegi állás szerint allergia elleni gyógyszert, viszont a törvény előírja, hogy az allergének mindig legyenek feltüntetve az étlapon. Az ételallergiák sajnos sokkal súlyosabb reakciót válthatnak ki, mint egy pollen, nem egyszer mentőt kell hívni ahhoz a vendéghez, aki olyan ételt eszik, amire allergiás.

Egyszer velem is történt olyan, hogy nem vette figyelembe az étterem azt a kérésemet, hogy teljesen tejmentesen készüljön el egy étel a tejallergiám miatt. Sajnos aznap este lázas betegen feküdtem otthon és egy nagyon rossz vélemény alakult ki bennem emiatt. Szerencsére az ilyen eset egyre ritkább és remélem, hogy a gyógyszerkutatók lassan erre az allergiára is tudnak majd megoldást kínálni. Amikor pedig meglesz a gyógyszer erre is, egészen biztos vagyok benne, hogy meg fogom találni a prevenciopatika.hu oldalán.

Minden allergia esetén elmondható az, hogy tudatosan kell élni és oda kell figyelni az apróbb tényezőkre is. Figyeljük az ételek csomagolását, az étlapot, nézzük meg az összetevőket az ételek és gyógyszerek esetén is. Próbáljunk otthon tartózkodni az erőteljesen pollenes időszakban és kerüljük a számunkra allergén állatszőröket. Ez természetesen elméletben nagyon könnyen hangzik, azonban sajnos a gyakorlatban már nem minden esetben kivitelezhetők ezek az elméleti dolgok. Ilyenkor jön a Prevenció Patika és a szuper allergia elleni készítményeik!

Mondj búcsút az allergiádnak a Prevenció Patikával!

Amennyiben szeretnél enyhíteni a szezonális allergia tünetein, akkor mindenképpen látogass el az oldalukra. A gyógyszertár kínálatában nagyon sok megoldást találhatunk arra, hogy hogyan tudjuk enyhíteni az allergia tüneteit és országos kiszállítást is vállalnak. Amennyiben pedig úgy érzed, hogy törzsvásárló leszel náluk, mindenképpen érdemes belépned a Prevenció Prémium Klubba, hiszen itt egy csekély havidíjért cserébe akciók és elsőbbségi kiszállítás vár Téged!

A Prevenció Patika jelenti a modern orvostudomány ékszerét, hiszen itt mindent megtalálhatunk, mellyel betegségeink megelőzhetők. Hiszen nem az a fontos, hogy meggyógyuljunk, hanem az, hogy ne is betegedjünk le. Ez pedig a megfelelő vitaminok és nyomelemek, ásványi anyagok bevitelével könnyedén kivitelezhető, melyhez egy tudatos életmódot kell párosítani. Nézz szét az oldalukon, fedezd fel a a szuper blogukat, nézz szét a mesébe illő kedvezményeik között, majd pedig add le rendelésedet, hogy minél hamarabb nálad lehessenek az általuk is forgalmazott szuper készítmények!