A sámánutazás

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Azok, akik a sámánizmust választották spirituális útjuk kezdeteként, sokat foglalkoznak az indián kultúrával, erőállatokkal és a sámánutazással.

Sok könyv foglalkozik a témával, leírják, hogy a sámán legtöbbször az alvilágba megy tudásért, információért. Az alvilág a sámánok hite szerint a föld alatt található, és az oda vezető út egy hatalmas fa odvában, vagy barlangban található. A sámánutazáshoz elengedhetetlen kellék volt a sámándob. Az ütemes dobolástól a sámán megváltozott tudatállapotba került és már indult is az alvilágba.

Ha szeretnél, beszerezhetsz sámándobot, de arra készülj fel, hogy ki kell nyitni a pénztárcádat, mivel ezek a dobok kézzel készülnek. Nyilván a sámándob akkor a leghatékonyabb, ha te készíted el. Erre a célra is vannak táborok, ahol részt vehetsz és segítséggel elkészítheted a saját dobodat. Ha rendelkezel erre a célra félretett anyagi forrással, akkor semmi akadálya, hogy saját dobod legyen, és annak segítségével indulj el a sámánutazásodra.

Azonban akkor sem kell elkeseredned, ha nincs fedezet egy saját sámándobra. Mai modern világunkban a sámánok is modernebbek lettek. Ha most készülsz az első sámánutazásodra, akkor az első dolgod, hogy felmenj a Youtube-ra és keress magadnak „sámánzenét”.

Nem baj, kezdésnek nem szimpatikus, hogy csak a sámándob hangját hallgatod. nyugodtan kereshetsz dallamosabb indiánzenét, ha az tetszik neked. javaslom, hogy az utazáshoz kiválasztott zenét fülhallgatóval hallgasd, így könnyebb kizárni a külvilágot, hogy csak a sámánutazásra koncentrálhass. Olyan időpontot válassz, amikor a legkisebb a valószínűsége, hogy megzavarhatnak. Feküdj le, helyezkedj el kényelmesen, ami fontos, hogy ne tedd keresztbe a végtagjaidat, mert azzal megakadályozod az energia szabad áramlását.

Ahhoz, hogy a sámánutazás sikeres legyen, ki kell kapcsolnod az EGO-dat. Gondolom neked nincs egy ki-be kapcsoló gombod, így más eszközhöz kell folyamodnod. Vezesd félre az Ego-dat!

A sámánutazás kezdetén hunyd be a szemed és képzeld el, hogy felkelsz az ágyról (vagy épp ahonnan fekszel) és kimész a szobából, átmész a lakáson, felveszed a kabátot, cipőt, amit szoktál, majd kilépsz az ajtón. Képzeld el, hogy végigsétálsz az utcán, a lényeg, hogy sok ismerős dolgot idézz fel, ami a hétköznapi világban létezik. Ha így teszel, az EGO lecsendesedik, hiszen semmi- számára nem feldolgozható és befogadható – információ nincs jelen.

Ha már kellően ellazultál, akkor lehet nem hétköznapi dolgot bevezetni az utazásodba. Pl.: Bemész a boltba, de nem termékekkel roskadozó polcokat látsz, hanem egy erdőt, vagy folyópartot, ami neked szimpatikus. Ha nagyon ragaszkodsz az odvas fához vagy a barlanghoz, mert neked erre van szükséged, hogy kapcsolódni tudj a szellemvilággal, akkor képzeld oda azt.

Ha már elértél az alvilágba, ott már nincs mit irányítanod, csak figyelj, és az események maguktól beindulnak. Mindig a belső megérzésed vezessen. Találkozhatsz szellemi segítőkkel, erőállatokkal, a tanítóddal, aki bevezet a sámánizmus rejtelmeibe. A lényeg, hogy minden úgy fog történni, ahogy neked a legkönnyebb azt befogadni.

A sámánutazás ritkán ad egyértelmű választ, amit szó szerint kell venned. Legtöbbször szimbólumokban küldi el a számodra szükséges információkat. Nagyon izgalmas dolog, ahogy összerakod a kirakós darabjait és a végén ott lesz az üzenet, a felismerés.

A szimbólumok megfejtése által fejlődsz és tudatosodsz.

Minél többször utazol, annál könnyebben megy majd, míg a végén már nem is kell lefeküdni hozzá, vagy lehunyni a szemed, már a zenére sem lesz szükséged. Bármikor be tudod majd kapcsolni ezt a megváltozott tudatállapotot. Végül eljutsz majd oda, amikor már nincs mit kinyomozni, összerakni, mert azonnal érteni fogod, hogy mi az üzenet. Nincs ebben semmi varázslat! Sámánkodásod kezdetén először egy meditációs állapotba kerülsz, amit megpróbálsz tartósan fenntartani. Egy idő után már az EGO-val sem kell foglalkoznod, már nem fog lázadni. Egyre gyorsabban tudsz majd a sámánutazáshoz szükséges tudatállapotba kerülni. A megváltozott tudatállapotban az Univerzum energiaáramlásához, a FLOW-hoz csatlakozol.

Sok sikert a sámánutazásodhoz! Kalandra fel!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük