A szerencséről dióhéjban

Elgondolkodtam ezen a témán és rájöttem, hogy kicsit vagy nagyon túlmisztifikáljuk a „véletlen” eseményeket az életünkben. Természetesen van, aki egyáltalán nem is hisz a szerencsében vagy legalábbis ezt mondja, de azért valamilyen szinten be van épülve a tudatalattiba mindenkinek. Pedig valóban nem más a szerencse vagy a véletlen, mint valamely dolog, amiről nincs megfelelő mennyiségű információnk, ezáltal az esemény számunkra nem átlátható.

A szerencse a szokásos megoldás, amelyhez az ember nagyobb kihívások esetén fordul. Ha az őt körülvevő erők túl nagynak tűnnek, az ember mindig azt gondolja “bízhat a szerencsében”. Szerencse alatt azt értjük, hogy “sors, amelyet nem személyesen irányítunk”. Ha valaki becsukja a szemét és próbál gyalogolni azt remélve, hogy a szerencse folytán az úton marad, és nem megy neki semminek, akkor általában csalódni fog. Ez így van az életben is. Azok a dolgok, amelyeket a véletlenre hagyunk, kevésbé lesznek hajlamosak megoldódni.

Hogyan illik bele a szerencse a mindennapokba?

 

A szerencse az a remény, hogy valamilyen befolyásolatlan véletlen majd átsegíti az embert a nehézségen. A szerencsére számítani nem más, mint lemondani arról, hogy Te szeretnéd irányítani a sorsod.

Valójában, amikor bekövetkezik a váratlan esemény, az már az adott problémánk tudatos vagy tudatalatti, általunk létrehozott megoldása.

Ettől függetlenül várhatod a szerencsét, ha jobban esik úgy hívni, de egyetlen dolgot ne felejts el tudni mellette, az pedig nem más, mint hogy rajtad kívül senki nem fogja megoldani a problémádat. Ezért keresd a megoldást és higgy benne, hogy van megoldás, akkor valóban be fog következni a „csoda”.

“Szerencsére” rengeteg dolgot az életünkben nem elmével oldunk meg, hanem egy magasabb szintünk által jön a megoldás. Erre a részünkre az esetek többségében nincs rálátásunk, de attól még létezik. Ezt tudja mindenki, akinek már van megfelelő tudása és természetesen tapasztalata ezzel kapcsolatban.

A láthatatlan dolgok az életünkben nem azt jelentik, hogy nem is léteznek!

Egy olyan ember, aki sosem látott még mobiltelefont, számára az maga a csoda hogyan képes működni, hisz nincs összeköttetésben semmivel?

Mi nagyot mosolygunk ezen és esetleg megpróbáljuk elmagyarázni ez hogyan lehetséges. Igaz, mi sem tudunk túl sokat a rádióhullámokról, pláne arról, hogy valójában hogyan működik, de a tapasztalat elhiteti velünk a láthatatlan létezését.

Rengeteg ilyen dolog van még körülöttünk és csak idő kérdése, egyszer majd hagyod magad, hogy valaki rámutasson arra, hogy működnek a láthatatlan, létező dolgok…

Böjtös Zsolt

Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük