A születési mátrix elmélete

Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron
Latest posts by Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron (see all)

Nagyon fontos, hogy megértsd a születési mátrix-szal kapcsolatos elméletet.

A születési mátrix segítségével felismered azokat a mintákat, amik most az életedre jellemzőek, és egyben azt is, ha egy-egy ilyen minta zavar az életedben, vagy bizonyos dolgokat nem úgy éltél meg, ahogy szeretted volna, meg fogod érteni, hogy ezek a dolgok miért vannak benned.

Az első 9 hónapban minden energetika összeáll, minden olyan hatást megkapsz, ami  később a lelki és a mentális felépülésednek lesz az alapja. Hogy milyen lesz a párválasztás, a munkahely választás, agresszív vagy szelíd ember leszel, milyen betegségekre leszel hajlamos, milyen lesz a szexuális beállítottságod, stb. ez mind akkor dől el, ezt hívjuk születési mátrixnak.

Ha egy-egy blokkot el akarsz engedni, vagy ki akarsz oldani, addig nem fog sikerülni, amíg hibáztatod magad valamiért. Amíg van benned önvád, önkárhoztatás, önhibáztatás, egy-egy olyan szokásod miatt, vagy -egy olyan terület miatt, amit nem tudsz jól megélni, addig azt nem tudod kioldani. Abban a pillanatban, amikor először elfogadod, elindulhat az oldás, de addig nem.

A születési mátrix oldása azért fontos, mert az élet nagyon sok területére kihat. A születési mátrix feloldásának hatására egy befordult ember például elkezdheti felépíteni önmagát, mert rájön, hogy azok az érzések, amik addig az életére jellemzőek voltak, azok nem is az övéi. Amint felismeri ezeket, onnantól kezdve már nem fogják őt blokkolni.

születéa-születési mátrixAz, hogy milyen szülőkhöz születsz le, az nem az egod döntése, és nem is a szüleidé. Ez egy nagyon fontos kiindulópont. Mielőtt a szellem leszületik egy családba kiválasztja, – 5 vagy akár 100 család közül is – hogy hova szeretne születni. A szellemed már eldönti, hogy milyen életet szeretne élni, hogy miket szeretne megtapasztalni, és ahhoz milyen helyzetek kellenek, hogy az egod olyan irányba alakuljon, olyan válaszokat adjon, – annyira legyen okos, érzelgős, vagy erős – ami a legmegfelelőbb ego a dharma, (életcél) a sors lejátszásában.

Nem csak a saját maga érdekei szerint dönt ilyenkor a szellem, hanem még jó pár szellemmel egyeztett találkozásokat, időpontokat, megéléseket, kalandokat, élményeket, tanulmányokat, és úgy szervezi aztán a leszületést, hogy olyan családot keres, amely az egot bizonyos dolgokra, készség szintjén (gondolkodás nélkül) meg tudja tanítani. A szellem miután kiválasztotta a családod, eszerint megegyezik az összes szellemmel, akivel feladata lesz.

A fogantatás után az első 3 hónapban, az embrió átmegy a teljes evolúción olyan szinten, hogy minden egyes génje, olyan gén, – 1 százalékot kivéve – amely megvan az állatvilágban. Az első hónapban letölti a programot, egészen addig, amíg el nem jut az emberi programig. Amikor megvan az emberi program, akkor már aszerint kezd el növekedni, és a szervek aszerint alakulnak ki.

Indulásként két embrió kezd el fejlődni a leszületések kb. 60-70 %-ában, mintha iker terhességnek indulna, de az első hónapban általában az egyik felszívódik, eltűnik. A 3. hónapra felveszi a teljes formáját, anya pocakjában jól érzi magát, és elkezd növekedni. A 3. hónap végén költözik be a szellem, és foglalja el a testet. Az első 7 évben a szellem nincs folyamatosan a testben, ki- be járkál.

Az embriót  – a köldökzsinóron keresztül – az anya vére élteti, azon keresztül jut be az összes tápanyag. A baba átéli az anya minden érzelmét, indulatát, vágyát, akaratát, reakcióját. Mindez képekben zajlik, ő ezt még nem fogja fel, nem fogalmazza meg, nem érti, nem emlékszik rá. Az embrió sokszor nem képekkel, hanem érzésekkel dolgozik. Ő azt fogja érezni, hogy ami jön, az jön. Nem ő tehet róla, de benne van. Például van benne harag, szorongás, azt ő még nem tudja, hogy ez anya érzése, nem az övé, és nem tudja, hogy ettől még minden rendben van. Elmondhatod neki, de nem fogja érteni, csak magára venni. (Magára veszi akkor is, ha már 3-4-5 éves.)

A világ nem logikus, mivel az első pillanattól kezdve az ember az érzéseire alapozva tapasztalja meg. A világ megismerését érzetek adják. Azért sem logikus, mert az ego egy műszer a szellem kezében. Ennek a műszernek éreznie kell, ez a dolga. Az érzékelésnek nem kell logikusnak lennie, csak az elmében van ilyen illúzió, hogy létezik a logika. Ha elengeded a logikusságra való törekvést, és el tudod fogadni, hogy a világ nem logikus, és megtanulod csendben szemlélni, akkor minden problémád megszűnik. Amíg küzdesz, hogy mindent logikusan megérts, és csinálj, addig nem tudsz lecsendesedni.

Amikor megszületsz 9 hónap után, már kaptál egy csomó érzékelést, érzetet anyukától, ami nem volt logikus. A köldökzsinór elvágásakor minden, amit eddig tanultál, a születési mátrix rögzül benned. Innen indulsz. Ha nem vagy tudatos, itt is maradsz. Amit akkor a születésednél megéltél, azok fogják meghatározni az életedet, ez mind beépül a születési mátrixba. A születésed után hiányozni fog az együtt működés Anyával. A spontán születést megélő gyermek anyukával létrehoz egy olyan kapcsolódást, ami a császármetszésnél nincs. A spontán születés megtanítja a babának, hogy a feladatait neki kell megoldania.

 

Születési mátrix lányoknál

Amikor anya lányt akar és apa fiút: Megszületik a kislány. Az ilyen kislány fiúkkal fog barátkozni, fiús játékokkal fog játszani, férfias nő lesz, nehéz lesz a párválasztása, Ők azok, akik sokáig szinglik. Általában 35-40 évesen a szexuális vágyuk is kiapad. Olyan férfival tudnak kapcsolódni, aki anyaszereplőt keres az életébe, nem párt. Ezek a nők az anyaminőséget tudják ellátni.

születési mátrix_
Fotó: Jonathan Borba

Anya akar fiút, apa lányt: Megszületik a kislány. Jó lesz a kapcsolata a fiúkkal, viszont magát nőként nem tudja elfogadni. Farmer, póló, sportcipő, nem viselkedik nőként. Nagyon gyorsan kapcsolódik férfiakhoz, van kisugárzása, de a női szerep megélésével gondja lesz.

Anya fiút, Apa fiút akar: Megszületik a kislány, de nem tud kiöltözni sem, sminkelni sose fog, rövid hajat fog viselni, nem kíváncsi a férfiakra, általában leszbikusok. Gyerekként, kisfiúként viselkedik, nem kislányként. Fiú akar lenni, mert tudat alatt az kell, hogy anyának, apának meg tudjon felelni.

 

Az ideális, amikor anya és apa is lányt akar: Megszületik a kislány. Ő lesz a hercegnő. Szépek, nőiesek, nőnek is szépek. Tökéletes az, amikor mind a két szülő semlegesen tudja várni a gyermeket. A szívükben legyen ott a semlegesség, mindegy milyen nemű lesz, és akkor a születési mátrix is “kedvező”.

 

Születési mátrix fiúknál

Anyuka lányt, apuka fiút vár: Megszületik a kisfiú. Apa örül, anyuka csalódott. Jó viszonya lesz az ilyen fiúknak a lányokkal, viszont a játékai, megnyilvánulásai lányosak, mivel anyának meg kell felelni. Az ilyen férfit a lányok barátnak akarják, nem párnak. Ők gyengédebb férfiak. Egy kapcsolatban olyan nő mellett tud megmaradni, aki inkább anyáskodni akar, vagy apukát keres.

Anya akar fiút, apa akar lányt: Megszületik a kisfiú, apu csalódott. Az ilyen férfit a nők kihasználják, nem tudja megélni a férfit. A nők mindig megvezetik. Egy párkapcsolatban nőként viselkedik.

Anya és Apa is lányt akar: Megszületik a kisfiú. Belőlük lesz a homoszexuális férfi, akinek lányos viselkedése van. El kell őket fogadni.

 

Apa és anya is fiút akar, megszületik a kisfiú: Lesz egy “Ken baba”, gyerekkorban öltöny, tudja, hogy ő jó kis srác. Gimiben megtalálja a nagy szerelmét, akivel leéli az életét. Tökéletes: mindenki semleges. Mindegy, hogy fiú vagy lány, nincs töltés, úgy vágod el a köldökzsinórt, hogy “jaj de jó”, így a születési mátrix is tiszta lesz a szülők elvárásaitól!

 

Miért születik valaki betegen?  

Léteznek olyan veleszületett betegségek, rendellenességek, amik annak a következményei, hogy a gyerek tudatosan nem fejleszt ki valamit, vagy kényszeríti az egoját egy bizonyos helyzetbe, egy bizonyos megélés érdekében. A szellem a testet csak “játékszernek” használja. A szülő szelleme ugyanúgy bevállalja, mint a gyerek szelleme, ezeket leegyeztetik előre.

 

Születési mátrix nem kívánt gyermek és abortusz esetén

Ha abortusz volt abban az anyaméhben, amiben megfogan a gyerek, az a gyereket kínozni fogja, mert aki előtte ott volt, az belehalt. Lesz egy halálfélelme. Akkor is ez történik, ha nem viszonzott szerelemből születik valaki. Aki az anyját okolja a dolgaiért, az rákos lesz. Aki erőszak alatt fogan, szorongásos lesz. Ha tervezik a gyereket, de mire megfogan, addigra már beleuntak a próbálkozásba, akkor az a gyerek is úgy érzi majd, hogy nem akarják. Hiába szeretik őt, egy ideges ember lesz. Ha a szülők tényleg nem akarnak gyereket, és úgy csúszik be a terhesség, akkor az elvetettség –et éli meg a gyermek. Úgy érzi, hogy senkinek nem kell, őt senki nem szereti.

Előfordul, hogy az egyik szülő akarja, a másik nem, amikor ilyen történik, hogy az egyik szülő nem akarja, az a gyerek egy lázadó lesz. Nem befordul, de mindig ott lesz benne, hogy ellen kell állni, motiválatlan lesz. Akarja, de nem örömből, hanem egyfajta ellenállásból, csak azért is.  Abból indul ki, hogy a világ rossz. Nagyon erős küzdési képesség van az ilyen emberekben.

 

 

Ahhoz, hogy a baba jól érezze magát, a férfi egyetlen feladata, ami a legfontosabb, hogy boldoggá tegye. Anya pedig ne kételkedjen abban, hogy jó anya lesz. Anyában ne merüljön fel, a félelem, az ilyen ember szorongós lesz, ha megkérdezed, hogy miért szorong, nem tudja megmondani, mindenen. Ha az anyuka félelemmel éli meg a terhességet, a gyerek hajlamos lesz a depresszióra.

 

A fent leírt információk segítségével már képes leszel megérteni és feloldani a nem kívánt programokat a születési mátrixodban. Ugyanakkor segít abban is, hogy a gyermek tervezésénél és a babavárásnál milyen érzsekre és érzelmekre kell tudatosan figyelni ahhoz, hogy a születendő gyermek születési mátrixa ne tartalmazzon számára hátráltató, érzelmi blokkokat.

Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron

pszichológus, parapszichológus, transzperszonális coach, parafenomén Telefon: +36 70 703 1420 E-mail: miron.tanfolyamok@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük