A tobozmirigy

Holics-Mester Marianna

 

A tobozmirigy aktiválása az első, elengedhetetlen lépés a teljes emberi potenciálunk eléréséhez.

 

 

Mi a tobozmirigy?

A tobozmirigy egy borsó méretű, fenyőtoboz alakú mirigy, amely az agy közepén található, de technikailag nem része az agynak. A látók és médiumok „eszköze” ez a legfelsőbb, egyetemes kapcsolat szerve, és jelentősége megjelenik a világ minden kultúrájában.

 

A tobozmirigy és a harmadik szem csakra

a tobozmirigy_harmadik szemA csakrák energiaközpontok, aktívan kell tartani őket, hogy az energia szét tudjon áradni a test minden részébe. A csakrák szervekhez kapcsolódnak, de nem korlátozódnak egy meghatározott helyre. A szívcsakra például a mellkas közepén helyezkedik el, míg a fizikai szív a baloldalon. Hasonlóképpen, a harmadik szem-csakra a homlok közepén helyezkedik el, a tobozmirigy közelében.

A harmadik szem a legnagyobb ajándékunk, összekapcsol a  forrással, és emlékeztet arra, hogy a világegyetem sokkal misztikusabb, mint amit fizikai érzékeinkkel felfogunk. A tobozmirigy aktiválása révén képesek vagyunk elérni a telepátia és a pszichés látás képességét.

Az ezoterikus hagyományok a harmadik szemet említik a szellemmel való kapcsolatfelvételhez. Egy nyitott és élénk harmadik szem révén megtaláljuk a legnagyobb energiaforrást. Ha az ember dolgozik a harmadik szem megnyitásán, akkor újra kapcsolódhat igaz önvalójához.

 

A tobozmirigy funkciója

Miközben a fizikai szemek érzékelik a fizikai világot, a harmadik szem a valódi világot látja – az egységes egészet. A tobozmirigy termeli a melatonint, szabályozva a napi ritmust és a reproduktív hormonokat. A tobozmirigy nemcsak alvásmintáinkat, hanem szexuális érésünket is befolyásolja. Az alvásszabályozáson túl a melatonin felszabadulása befolyásolja még a stresszt és az alkalmazkodóképességünket a változó világhoz. A tobozmirigy megfelelő működése boldogságunkat és jólétünket közvetlenül befolyásolja.

 

DMT

A közelmúltban számos állítás összekapcsolja a dimetil-triptamint (DMT) a tobozmiriggyel. A DMT egy természetesen előforduló anyag, amely mély, pszichés tapasztalásokat eredményez. Bizonyos növények is tartalmaznak DMT-t, és szertartásosan fogyasztják őket szerte a világon, hogy elősegítsék a tudat kiterjesztését.

 

A harmadik szem spirituális jelentősége

A harmadik szem fejlesztése elérhetővé teszi – a telepátia, a tisztánlátás, a világos álmok és az asztrális vetítés képességét. Az egymástól való elkülönülés illúziója feloldódik, amikor megtanuljuk elsajátítani a tobozmirigyhez kapcsolódó képességeket. A harmadik szem használata nélkül semmiféle szellemi kapcsolat nem lehetséges, és csak egy hétköznapi harmadik dimenziós élet megtapasztalására van lehetőségünk.

 

A tobozmirigy elnyomása

Ha valaki ellenőrzés alatt akarja tartani a tömeget, akkor félelemmel fogja táplálni. A tobozmirigy „deaktiválása” briliáns taktika lenne annak biztosítása érdekében, hogy senki se tapasztalja meg a fizikai világ korlátainak átlépését, az isteni energia megtapasztalását.

Először letagadják a tobozmirigy szerepének a fontosságát, majd megfosztják az embereket a tudáshoz való hozzáféréstől. A tobozmirigy meszesedése akkor gyakori, ha a harmadik szemet nem használják. A fluoridról például tudjuk, hogy hozzájárulnak a meszesedéshez. Tehát kiemelik a fluorid és a kalcium fontosságát: ez biztosan elhomályosítja a tobozmirigy hatékonyságát.

A 18 évnél idősebb emberek többsége meszesedő tobozmiriggyel rendelkezik, ahol kemény héj alakul ki a mirigy körül, és a fizikai valóságon kívüli birodalmakhoz való hozzáférésük ténylegesen le van zárva.

 

Gondoskodj a tobozmirigyről

Kerüld a fluorid tartalmú ásványvizek és fogkrémek használatát. Csak orvosi javaslatra szedj kalcium-kiegészítőket. A túlzott kalcium bevitel inkább káros, mint hasznos az egészségünkre. Az almaecet és jód egyaránt hozzájárulnak az egészséges tobozmirigy kialakulásához.

 

Meditáció a harmadik szem megnyitásához, tisztításához

 

harmadik szem meditació

 

Helyezkedj el kényelmesen, ülj egyenes derékkal, hogy az energia megfelelően tudjon benned áramlani. Kezedet helyezd a combodra, tenyered fölfelé nézzen. Figyelj a lélegzetedre. Szívd be az orrodon a levegőt, majd engedd ki a szádon lassan. Ezt csináld meg legalább 3-szor. Hunyd be a szemedet és lélegezz nyugodtan. Lazítsd el magadat! Üríts ki minden gondolatod a fejedből és csak a légzésedre figyelj. Hagyd, hogy szívedben, lelkedben, testedben szétáramoljon az energia. Hagyd, hogy végtelen nyugalom árasszon el. Lazulj el.

Koncentrálj a harmadikszem-csakrára. A lótuszbimbó itt a két szemöldök közötti területen, valamivel a szemöldök síkja felett helyezkedik el. Képzeld el, ahogy a lótuszbimbó kibontja egyik szirmát a másik után és ragyogóan szép indigókék /királykék/ színű virággá alakul át, lassan, fokozatosan. Ez az energiacentrum, mely a beszélt vagy írott kommunikációra vonatkozó hitrendszerrel vagy gondolatokkal áll kapcsolatban.

Ha féltél az utóbbi időben, hogy elmondd az igazat, akkor itt az ideje, hogy megnyisd ezeket a csatornákat. Engedj el minden félelmet, amely megakadályozza, hogy kommunikálj isteni lényeddel. Ez a szem egész életed minden történését elraktározza, azt is, amit gondolsz, amit érzel, és azt is, amit teszel. Minden olyan érzelmet is elraktároz, amelyet azon emberek részéről érzel, akikkel kapcsolatba kerülsz. Segít felnyitni vagy éppen nyitva tartani szemedet, hogy ráláthass a múltra és a jelenre. Segít megérteni önmagad és tanulni hibáidból.

Kérd őrangyalodat, szellemi segítődet, hogy űzzék el belőled azokat a régi gondolatokat, baljós erőket, negatív energiákat, amelyek eddig útját állták fejlődésednek, és megakadályozták tiszta gondolkodásodat, megértő és felismerő képességedet. Engedjenek ennek a fénynek erejében tisztán gondolkozni, önmagad egyéni fejlődését segítsék elő. Nézd, ahogy ez az indigó szín átalakul benned felismeréssé,, megértéssé, együttérzéssé és elfogulatlansággá. Ennek fényében tekints új szemmel majd az életedre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük