A transzlégzés

A transzperszonális pszichológiában azért döntenek a transzlégzés mellett, azért használják ezt a módszert, mert bármikor ki tudsz lépni belőle.

 

_transzlégzésA transzlégzés segítségével jelen vagy a folyamatban, bármikor ki tudsz lépni, tisztában vagy azzal, hogy mi zajlik a külvilágban. Ez nem egy furcsa, és a külvilágtól teljesen elzárt folyamat. Pont az benne a jó, hogy tudod irányítani.

A transzlégzésnek az a célja, hogy felkészültség, minden meditatív képesség, befele figyelés és önfegyelem nélkül is sikerre vidd az akciót, és bekerülj egy olyan tudatállapotba, amikor az elméd ki tudod kapcsolni.

Az elme kikapcsol egy mélymeditációs állapot jön létre, és ilyenkor az agy 0,4 Herzen működik. Ez az az üresség állapota, amikor a legalacsonyabb frekvencián működik az elme. Ha ez alá esik, akkor kataton állapotba kerül, ha nullára esik, akkor meg elvész. Ez nem jön létre csak úgy magától, nem kell attól tartanod, hogy a transzlégzés létrehozza.

Ebben az állapotban, amikor az elme kikapcsol, értelem szerűen egomentes állapotban, tisztán tudsz azonosulni a szellemeddel. Azokat a képességeket meg tudod élni, meg tudod tapasztalni, ami a szellemed megtapasztalása, és képessége.

Zenéből a klasszikus zene tud ide eljuttatni. A meditációs zenék nagy része elektronikus. Semmiféle meditatív zene nem tud ide elvinni. Semmilyen elektronikus zene nem alkalmas arra, hogy ezt a tudatállapotot elérd, csak a klasszikus zene és az emberi hang. A klasszikus zene, ami csak fa hangszereket használ. A pengetős hangszerek asztrális változásokat hoznak létre a lélekben. A keleti hangtál, egy bizonyos frekvenciát nagyon tisztán szólaltat meg. Ezek az eszközök képesek arra, hogy erre a 0,4 herz-es frekvenciára elvigyenek. A klasszikus zene, és a keleti  hangtálak tiszták. Minden más zene károsítja és gyengíti az aurát.

A transzlégzés két elemből áll, két különféle légzéssel. Az egyiket ebből éltető, vivation légzésnek hívják. A másikat lebontó, holotróp légzésnek hívják. Ezt a kétfajta légzést a jóga ismeri, használja, onnan jött át a parapszichológia eszköztárába, azért, mert ezek tudatmódosító légzések.

 

A vivation légzés

A vivation légzés egy olyan gyógyító légzés, melyet egyedül is folytathatsz, korlátok nélkül. Felszabadít szén-monoxidot a szervezetben, a vérben, és a felszabaduló szén-monoxid hatására a szervezet jobban feldolgozza, jobban kihasználja az oxigént, ily módon stimulálj a szerveket, az agyat, és öngyógyító hatással bír. Ez a vivation légzés, adott esetben, ha beteg, influenzás vagy lázas vagy, akkor is tud működni, 15-20 perc elég ahhoz, hogy meggyógyulj.

A vivation légzést úgy kell csinálni, hogy csak a tüdőben lélegzel, minden esetben a száj zárva van, és a belégzés egy határozott belégzés. Arra kell figyelned, hogy nem telíted fel a tüdődet, hanem hüppögve veszed a levegőt. Erőltetés nélkül hagyod, hogy kiáramoljon a tüdőből, magától engeded ki a levegőt, nem fújod ki, és odafigyelsz, hogy nem szívod tele a tüdődet. A hasadban nem lélegzek közben. Öngyógyításnál 15-20 percet ajánlott végezni.

 

A holotróp légzés

A holotróp légzés ugyanaz, mint az előző, csak most a szájon át végzed és a hasba lélegzel. A holotróp légzéssel nem tudod magad gyógyítani, és tilos otthon egyedül csinálni. 1 éven át kell tanulni, és gyakorolni, ehhez nagyon nagy önfegyelem kell. Szájon át, a hasba lélegzel be, és magától engeded ki a levegőt.

 

A tapasztalat az, hogy a transzlégzéssel 5 perc alatt transzállapotba lehet kerülni.

 

Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron

pszichológus, parapszichológus, transzperszonális coach, parafenomén Telefon: +36 70 703 1420 E-mail: miron.tanfolyamok@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük