A zöld turmix áldásos hatásai

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

 

Egy olyan italt fogok bemutatni Nektek, amit én is előszeretettel iszom, a zöld turmixot.

 

Minden embernek egyénileg meg van, hogy mitől egészséges, milyen mozgás esik neki a legjobban, milyen ételek és italok azok, amelyek a szervezetére a legharmonikusabban hatnak. Mostani világunk ömleszti a tutibbnál tutibb dolgokat, hogy lehetsz egészséges, mit kell enned, mit kell innod, és hogy kell mozognod. Az egyik ezt mondja a másik azt. Nem csoda, hogy elveszünk a sok információ tengerben. Pedig csak kérdésben kellene lenni, hogy mi is jó számunkra, mitől érezzük a legteljesebbnek magunkat, mitől vagyunk kirobbanó formában. Aztán megvárni, hogy az Univerzum megadja a választ.

A zöld turmix kitartó fogyasztása mellett, támogatni tudjátok a szervezetetek egészségét. Itt a nyár és most rengeteg lehetőség van arra, hogy zöld levet igyatok.

 

Miért igyunk zöld turmixot?

A zöld lé fogyasztásánál két dologra is felhívnám a figyelmeteket. Az egyik, hogy mivel nincs kitéve hőhatásnak, „élő” italt kapunk általa, ami élővé teszi a szervezetünket. A másik a klorofill csodálatos hatása a szervezetünkre, amit a zöld növények tartalmaznak. A klorofillt folyékony napfénynek is hívják. Mivel az emberi vérben található hemoglobin hem-molekulájához hasonló, rögtön a véráramba jutva fejti ki áldásos hatását. Ezáltal az egész testünket támogatja, gyógyítja, elpusztítja, a kórokozó baktériumokat és a gombákat, lúgosít és rendezi az emésztésünket. Mivel a zöld növények ásványi anyagban és klorofillban a leggazdagabbak a bolygón, ezért nagyon jó táplálék kiegészítők, eltelítenek energiával, nem beszélve arról, hogy finoman el lehet készíteni őket.

 

Miből készülhet a zöld turmix?

Itthon fellelhető, konyhakerti nővények zöld hajtásaiból: cékla zöldje, brokkoli, répa zöldje, zeller zöld, leveles káposzta, ehető virágok, sóska, káposzta, mustárfű, retek zöldje, saláta, spenót, mángold.A konyhakerti növényeknek széles a spalettája.

Ehető gyomnövényekből: tyúkhúr, lóhere, pitypang (levél, virág) disznóparéj, vad papsajt, vad saláta, útilapu, porcsin, csalán. Nálam a kertben rengeteg a cickafark, a keskenylevelű útifű, sok zöld-levet csináltam belőlük is. Aztán még elmentem szedni parlagfű friss hajtását és lucernát is. Figyeljük a testünket, mikor mit kívánunk meg, mert arra van szüksége, az ehető gyomnővények közül.

 

Hogy készítsünk zöld turmixot?

Először is kell hozzá, egy nagy teljesítményű turmixgép. Aztán a gyümölcsök, és az ehető zöld levelek. Én mindig teszek bele értett banánt, ami nem csak az ízét dobja meg, hanem az állaga is selymesebb lesz tőle. A banán mellé tehetünk még szezonális gyümölcsöt is, hogy minél ízletesebb legyen a zöld-levünk. Először a banánt és a gyümölcsöket turmixszoljuk le kevés vízzel, aztán dobjunk bele egy jó nagy maréknyi zöld-mixet, ízlés szerint. Utána öntsük fel még vízzel, és hajrá, mehet is a turmixolás újra. Amikor már habos krémes állaga van, a zöld turmixot öntsük poharakba, és reggel éhgyomorral igyuk meg.

 

Kiegészítő információ a klorofillról:

  • javítja a vérképet,
  • segít a rák megelőzésében,
  • vasat juttat a testbe,
  • lúgosabbá teszi a szervezetet,
  • a klorofill közömbösít számos, táplálékkal a testbe bevitt mérget,
  • enyhíti a vérszegénységet,
  • tisztítja és szagtalanítja a beleket,
  • segíti a máj tisztulását,
  • a klorofill enyhíti a májgyulladást,
  • jótékonyan hat a menstruációra,
  • javítja a vérzékeny betegek állapotát,
  • fokozza a tejelválasztást,
  • gyorsítja a sebek gyógyulását,
  • a klorofill megszünteti a testszagot,
  • pusztítja a sebekben gyakran elszaporodó baktériumokat,
  • tisztítja és erősíti a fogínyt,
  • megszünteti a rossz szájszagot,
  • enyhíti a torokgyulladást, – kiváló száj- és toroköblítő anyag,
  • enyhíti a mandulagyulladást,
  • megnyugtatja a fekélyes szöveteket,
  • enyhíti az aranyér okozta fájdalmat,
  • előmozdítja a hurutos váladék távozását,
  • javítja a lábak vérkeringését, – enyhíti a visszeresség okozta panaszokat,
  • a klorofill csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat,
  • javítja a látást.

Egészségetekre!

 

Forrás: Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

 

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük