Az érintés varázsa

Havas Andi

Az érintés művészetéről, varázsáról, kommunikációjáról, csodájáról és hatalmáról már sokat olvashattunk, számtalan könyv, tanulmány és cikk jelent meg róla. Arról is írtak tanulmányt, hogy napi 4 ölelés kell a túléléshez.

 

  • Te hány ölelést kapsz és adsz naponta?

 

Évekkel ezelőtt hallottam egy történetet egy gyermekotthonról. Az ott dolgozók és a látogatók is észrevették, hogy az egyik részlegen, ahol a kisgyermekek aludtak, a sor végén lévő baba milyen vidám és mosolygós volt. Sokkal jobban fejlődött, mint a többi, az arcocskája pirospozsgás és élettel telibb volt. Nem tudták, hogy ez mitől lehet, így egyszer az dolgozó a nap végén bent maradt, hátha meg tud valamit arról, mi állhat a rejtély mögött. A munkaidő után megjelent a takarító néni, és miután mindenhol kitakarított, az utolsó ágyban fekvő babához ment, kivette az ágyacskából, beszélt neki, megölelgette, azután vissza tette és haza ment. Ez így ment minden nap végén. Így derült fény erre a titokra.  Persze jó lett volna, ha a többi kisbabát is így megszeretgeti a néni, viszont nem volt rá ideje, ezért a takarítás után, pár percet rászánt az utolsó babára.

rintés varázsa 1

Mikor azon gondolkodtam mit fogok ebben a cikkben írni, az jelent meg a fejemben, hogy amikor megérint minket valaki, akkor eltűnik, megszűnik az a távolság, az az elkülönülés, amit egyébként a mindennapjaink 99%-ában tapasztalunk. Egy egységszerű állapot alakul ki arra az időre, amíg az érintés és az ölelés tart.

Ha feltételezzük, amit néhány teória mond, hogy mielőtt ez a világ ilyen lett, a megnyilvánult létezés előtt, minden egy volt mindennel. Teljes és tökéletes egységközösség volt, a molekulák nem voltak egymástól elkülönülve. Ezt az egységközösséget, egységet igen ritkán tapasztaljuk meg. Vannak persze módszerek, amikkel törekszenek sokan bizonyos egység állapotokra, ellazulásra, a megvilágosodásra, egységélményre. Ebben segít a meditáció, jóga, táncmeditáció, zene, illetve mást technikák, ami sokaknak nagyszerűen működik.

rintés varázsa 5

Pár éve erdei sétáimon párszor megtapasztaltam az egység élményét. Fantasztikus, nagyon meglepő és érdekes élmény volt. Ki tudja mi volt ennek az előidézője. Egy tiszta, szándék, védekezés nélküli jelenlét volt, célok, agyalás és mindenféle elvárás nélkül. Nem éreztem a testem súlyát, sem azt, hogy a talpam érinti a földet, sem a körülöttem lévő dolgokat, csak a tudatom létezett néhány percig.

Az érintés varázslatos, gyógyító, megnyugtató, emellett izgató, gyönyört adó vagy éppen stressz oldó. Szorongás és fájdalom csökkentő, erősíti az immunrendszert, hatására javul a tanulási képesség.

 

A testünk rendkívül intelligens, maga a csoda. Meggyógyítja önmagát, végtelenül sokat kapunk tőle. Vedd, sorra mit tesz a tested érted, mit ad Neked, csak egy napot nézz át, mire vagy képes, azért mert van tested?

 

  • Lennél hálás ezért a testednek csak ma? És holnap?

 

A testünk emlékszik mindazon érintésre, amit kapott. Azokra is, amelyek nem voltak kellemesek, sőt akár fájdalmasak voltak.

  • Hogy mit tehetünk, hogy a testünk szeressen élni, és ezeket a nem túl kellemes emlékeket enyhítsük vagy megváltoztassuk? Ezt egy következő cikkemben elmesélem Nektek. 

rintés varázsa 3

Érintés során sejtszintű információ csere történik, a sejtjeink kommunikálnak egymással.

 

Ez vonatkozik a kellemes és nem túl kellemes, vagy negatívnak nevezett információkra, érzelmekre, gondolatokra, akár fájdalmakra is. Ami bennem van az “átmegy” hozzád és fordítva. Ha az adóban nyugalom és harmónia van, akkor a fogadó is ezt tapasztalja éppen akkor. Ha én bizonytalan, bizalmatlan, türelmetlen, rosszkedvű vagy feszült vagyok, akkor te is megkapod ezeket. Nem leszel ilyen, de megjelenik benned valamilyen érzelmi vagy testi tünet. Ha tudatos vagy rá, észre veszed, érzékeled, és egyre többen tudatosak már erre. Érzékelik és felismerik, hogy ezek nem a sajátjuk, így nincs vele semmi teendő. Érdemes erre figyelni, hisz ha a sajátodként azonosítod őket akkor talán rosszá teszed, elkezdheted kiterápiázni, kitisztítani magadból azt ami nem is a tiéd. Nincs vele teendő, csupán érdemes tudatosítani, megkérdezheted, kié ez, az enyém? Majd vissza küldöd.

rintés varázsa 2 1

Többféle érintéstípus létezik, az érintés mögötti szándék akkor lényeges, ha valamit el akarunk érni vele például gyógyítani, megnyugtatni vagy izgalmat okozni. Az érintés minél finomabb és lassabb, annál mélyebb, erőteljesebb a hatása, annál mélyebb szintre jut el, egészen a lényünkig, vagy lelkünkig ható. 

Ha az érintés mögött önző, birtokló, tiszteletlen szándék van, akkor ezt is érzékeled. Ha valaki így érint meg téged, az önkéntelen reakciód a védekezés és a visszahúzódás lesz, innen tudhatod a másik szándékát. Olyan mintha olvasnál a másikban, ő is ugyanezt teszi. Ha egy érintés során átvesszük, kiolvassuk a másik ember érzelmeit, vagy akár fájdalmát, akkor vajon mi történik, ha két ember szerelmeskedik, bele gondoltatok már ebbe?

Az érintés varázslatos, egyszerű és hát ugye a kéz mindig kéznél van.

 

Élvezzétek és örüljetek ennek a csodálatos képességnek. Állítólag ez az egyszerű és egyedülálló ajándék sehol máshol nem tapasztalható meg, csak itt ebben a 3D-ben. Éljetek vele! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük