Tarot tanfolyam – Az Uralkodó

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Tarot tanfolyamunk következő állomására érkeztünk. Az Anyatermészet lágy ölelését magunk mögött hagyva megismerkedünk a Tarot– Uralkodóval, és az általa képviselt világgal.

 

A kártyán egy erős, magabiztos férfit láthatunk, aki védelmezőn kiemelkedik az alatta elterülő, misztikus városból. Két kezében egy-egy jogart tart, melyek fölött a napként ragyogó gömbök a megújuló, teremtő életet jelképezik.

Az Uralkodó telis tele van energiával, önbizalommal, magabiztossággal.

Ő az, aki jelképezi a rendet, fegyelmet és a szabályokat. Ezek sokszor nem túl kellemesek, hiszen könnyen átlendülhetünk a ló túlsó oldalára. Amikor beszivárog életünkbe a sötétebbik oldal, a merevség, változásra való képtelenség, az elnyomás, a túlzott ellenőrzés, akkor azt érezzük, hogy elveszítjük a szabadságunkat, és ezzel együtt önmagunkat is. Mintha nem mi irányítanánk.

Elég, ha egy rosszul működő kapcsolatra gondolunk, ahol a felek szinte megfojtják egymást. Fontos, hogy meghagyjuk érintetlenül a másik ember személyes terét, ne tapossunk az intim szférájába, ne akarjunk uralkodni rajta. Mindenki egyéni, egyszeri és megismételhetetlen. Jogunk van úgy élni az életünket, ahogy az nekünk a legjobb. Ne akadályozzuk egymást ebben. Nincs annál fontosabb, hogy az ember önmaga legyen, hiszen azért születtünk le, hogy megéljük saját milyenségünket.

 

Egészséges határokon belül a szabályok és a rend betartása nagyon fontos, hiszen nélkülük káoszos lenne az életünk, és mi is könnyedén összeborulhatunk.

Legyünk felelősségteljesek, vállaljuk tetteink következményeit. Gondolkodjunk józanul, logikusan, reálisan.

Az Uralkodó megszemélyesíthet egy olyan férfit az életünkben, akire mindig támaszkodhatunk életünk viharos szakaszaiban. Ő lehet egy idősebb, tekintélyes személy, apa figura.

 

Lap általános jelentése – rend, keretek, mozdulatlanság, merevség, állandóság, apa

Kapcsolatra vonatkozóan – biztonság, állandóság

Munkára vonatkozóan – vezetői képességek, tervezés, önkontroll, kitartó munka

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük