Tarot – Az Uralkodónő

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

A tarot tanfolyamon belül – Főpapnőnél tett látogatás után – megérkezünk kalandozásunk következő szereplőjéhez, az Uralkodónőhöz.

Érdekes változatosságot jelent kijutni a sejtelmes, titkokkal övezett világból a nappali világosságra. Eddig az éjszaka sötétje burkolt magába minket, és utunkat csak a Hold fénye kísérte. Az árnyas, rejtőzködő homályból az Élet ragyogásával találkozhatunk.

az uralkodónőAz Uralkodónő egy energikus, magabiztos, saját értékeivel tisztában lévő női archetípust képvisel. Magában hordozza a termékenységet, megújulást, születést és az érést. Minden belőle sarjad és hozzá tér vissza.

Nekem erről a lapról az Istennő és az Anyatermészet jut eszembe, hiszen megtalálható benne mindkét energia. Legutóbb akkor éreztem intenzívebben a természet erőit, amikor egy arborétumba látogattam. Lenyűgözött a szemet kápráztató smaragdzöld szín, ami körülvett. Mintha Óz csodás Birodalmába tettem volna kitérőt. Teleszívtam a tüdőmet friss levegővel és élveztem a madarak neszezését. Az óriás fák gyökereiken keresztül szívták magukba az anyaföld áldását.

Az Uralkodónővel kapcsolatban hasonló érzéseim vannak. Ő az, aki táplál, megteremt, aki új élettel ajándékozza meg a világot. A lapon látható csecsemő jelképezheti saját gyermeki lényünket – mellyel fontos foglalkozni -, számunkra fontos személyt, akit szeretetünkkel és gondoskodásunkkal halmozunk el, saját terveinket, illetve magát a születést és az anyává válást.

Az Uralkodónő teljes összhangban áll a természettel, szinte belőle sarjad és táplálkozik. A lábánál található földi javak a bőséget, növekedést, és a termékenységet szimbolizálják. Fontos, hogy gondoskodjunk önmagunkról és szeretteinkről. Ne álljunk ellent a fizikai világ bőségének, olvadjunk bele, képezzük részét a természetnek. Nyissuk meg lelkünket az energiáinak, engedjük át magunkon és sugározzuk embertársainkra. Találjuk meg a kölcsönösséget és fedezzük fel szépségét.

 

Az uralkodónő üzenete, hogy a Természet erőin kívül érezzük magunkban az „igazi” női energiákat is. Éljük meg nőiségünket.

 

Életem során sokszor tapasztaltam önmagamon és másokon is, hogy képtelenek vagyunk utat engedni neki. Talán az egyik legnehezebb feladat, hogy olyan Nővé váljunk, amilyennek magunkban elképzeltünk. Én sokszor gyűlöltem a képet, amit a tükörben láttam. Főleg tinédzser korom évei voltak pokoliak számomra. Szerencsére, azóta sok idő eltelt és megbékéltem a látottakkal. Ezen kívül rengeteg munkát fektettem abba, hogy tényleg azt lássam, amit látni szeretnék. Ezért rengeteget tettem, életmódot változtattam, sokat mozogtam és odafigyeltem magamra. A külső nem minden, ez igaz. De szerintem nincs annál fontosabb, hogy az ember jól érezze magát a bőrében és szeresse azt, Aki. Mindenkinél más módja van ennek elérésére, de ha megtörténik, annál nincs felszabadítóbb érzés.

 

Lap általános jelentése – biztonság, fejlődés, anyaság, termékenység, terhesség

Kapcsolatra vonatkozóan – szeretet, terhesség, új kapcsolat vagy a régi kiteljesedése, a bennünk szunnyadó „igazi nő” megélése.

Munkára vonatkozóan – siker, bőség, jó pénzügyek, beérik az eddigi fáradozásunk gyümölcse

 

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük