Béka, mint erőállat

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A béka fizikai síkon, vagy álomban is megjelenhet. A megjelenésétől függően kell értelmezni az itt leírtakat. Legyünk intuitívak és hallgassunk a belső sugallatra, ami elhozza a béka üzenetét nekünk.

 

Fejlődés, termékenység, és gyógyítás

 

Ha a béka erőállatként beugrál az életünkben, Akkor arra szólít fel bennünket, hogy ne vonakodjunk tanulni. A vizelem és a földelem kapcsolatáról mindent elárul és bevezet saját világába, megnyitja előttünk a természet rejtett oldalait. Lelki vezetőként átalakuló, változó erőt fog mutatni, amit ismernünk kell ahhoz, hogy gyógyíthassunk és továbbfejleszthessük önmagunkat. Segít abban, hogy a mélyen ülő, emocionális sebeket gyógyítsuk, feloldjuk a gátakat, kifejezzük érzelminket anélkül, hogy beléjük fulladnánk.

Arra ösztönöz, gyűjtsük össze a következő lépéshez szükséges bátorságunkat, és menjünk tovább. Megtanít arra, hogy bízzunk az intuíciónkban, é úgy cselekedjünk, ahogy mélyen legbelül helyesnek érezzük. Tudtunkra adja, hogy saját magunkat az egy részeként kell kezelnünk. Összeköt az emberekkel és elhozza velük az óhajtott, beteljesült, mély érzelmi információcserét. Megmutatja, hogy milyen az egyén és a környezete hangulata, valamint rámutat arra, hogy milyen a hangulat bizonyos ügyekkel kapcsolatban, hogy ennek megfelelően cselekedhessünk. Megmutatja, az érzelmek erejét, az életörömöt és a humort. Arra biztat, hogy merészen hatoljuk be az érzelemvilágunkba, szabadítsuk meg magunkat a terhes ügyektől, tartsuk érzelmi mezőnket tisztán, megértéssel és szívvel cselekedjünk, ám a realitás szilárd talaján.

 

Pozitív oldalát tekintve:

A béka megmutatja, hogyan tudjuk mély, szívből jövő vágyainkat megvalósítani, ezáltal fejlődni és megtanít az életminőségek finom különbségeire. Ugróerejével arra ösztönöz, hogy vállaljuk a kockázatot, és menjünk bele merész tettekbe még akkor is, ha azok a kudarc lehetőségét hordozzák magukban.

A békák hangja egyedülálló, a többi békával együtt különleges kórust alkotnak. Így bátorságot, csapatszellemet mutatnak, és felszólítanak bennünket a kommunikációra. Vegyük fel a kapcsolatot a környezetünkkel, cseréljük fel a szerepeket másokkal, így együtt nagy dolgokra leszünk hivatottak. Hidegvérűként azt mutatja, hogy érdemes bizonyos ügyekben kevésbé hevesnek lenni, és előtérbe helyezni a tárgyilagosságot.

Mivel gyakran kutak mélyén és kis tavak mellett él, ismeri a tudatalattihoz és a más világokhoz vezető kapukat. A nyílméreg béka arra emlékeztet, hogy tudatosan tartsuk meg erőnket, fejlesszük karizmánkat, lépjünk ki rejtekhelyünkről, és mutassuk meg magunkat teljes csillogó pompában.  Meg fogjuk látni, hogy mások tisztelettel viselkednek irántunk.

 

Negatív oldalát tekintve:

A béka érzelmileg reagál, emóciói nincsenek kézben tartva, anélkül „szövegel” másoknak, hogy odafigyelne, vagy egyáltalán nem tudja magát kifejezni. Kiegyensúlyozatlan, szeszélyes, gyáva, mérgező és hátráltató.  Elbújik a világ elől, mártírt csinál magából, egy termékeny időszak végét jelzi, ami akadályozott fejlődésre utal. Mindent nyitva hagy és nem kötelezi el magát.

 

Álomban: 

Ha béka feltűnik, akkor az életünk mélyreható változásaira utalhat. Az ugrándozó béka jó üzletet jelez. EGy beteg vagy elpusztult béka veszteségre, lelki sebekre és betegségre utalhat. „Kész vagyok megtenni életem következő lépését” – „Minden emocionális sebet elengedek, ezek most meggyógyulnak.” – „Vállalom a felelősséget pozitív, beteljesedő érzelmi tapasztalataimért”

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük