Bújjunk ki a magazinok közül és keressünk munkát!

Mivel van egy húgom, ezért természetesen nem maradtam ki én sem a női magazinok világából. Nagyon érdekes egyébként ez a tapasztalás, mivel bár akkoriban nem éreztem így, annyi mindenből kimaradtam volna, ha nem lett volna egy lány testvérem. Ha bármilyen lány ismerősöm elkezd mesélni a gyerekkoráról, általában én is hozzá tudok szólni a témához, hiszen a húgommal együtt néztem ezeket a sorozatokat.

A női magazinok pedig mindig is ámulatba ejtettek. Annyira mások, mint azok a hobbi és szaklapok, amiket férfiaknak találtak ki. A női magazin az élet összes területét lefedi, még ha sokszor nem is olyan komoly pontossággal, vagy mélységgel. Ettől függetlenül, mivel ennyire sokoldalú, szinte mindenkit ki tud szolgálni. Vannak bennük poszterek, sztárhírek, horoszkópok és mindez egy színes, érdekes körítéssel.

Mindig azt kívántam, hogy bárcsak a munka világába is lenne egy ilyen kellemes bevezető. Sokáig úgy voltam vele, hogy a munkakeresés az egyik legkellemetlenebb dolog, hiszen sosem lehetünk biztosak benne, hogy hol keressük az adott munkát. Mindez azonban megváltozott, mikor rátaláltam a Topiwork oldalára. A neten böngésztem diákmunka kapcsán, mikor megláttam a „TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka” kiírást. Sok szép dolgot lehet hallani az interneten, úgyhogy először óvakodva léptem fel az oldalra.

A „TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka” kiírásra kattintva egy olyan kezdőoldal fogadott, ahol nem kellett keresgélnem a nekem fontos dolgokat. Mivel már itt elérhető volt minden olyan funkció, amit az ember egy diákmunka közvetítőtől elvárna. Maga a felület letisztult volt és nem zavartak be idegesítő reklámok se a munkakeresésbe.

Mivel rengeteg munkalehetőség elérhető náluk, ezért természetesen szükségünk van egy olyan funkcióra, amivel rendszerezhetjük ezeket a találatokat. Erre pedig ott van a diákmunka kereső. Itt megadhatjuk azt, hogy milyen munkát szeretnénk végezni és azt is, hogy hol. Előbbire kétféle módszer is lehet. Az egyik, hogy beírjuk a munkakör pontos megnevezését. Ha azonban még nem találtuk ki ennyire az életünket, akkor kiválaszthatunk egy kategóriát is, ami érdekel. Így pedig egymás mellé lesznek gyűjtve a hasonló ajánlatok.

Iskola mellett szerettem volna munkát vállalni és a sok tanulás után egész jó ötletnek tűnt végre valami fizikai munkát végezni. Ki is választottam ezt a feliratot és elkezdtem böngészni az itt található ajánlatokat. Legnagyobb meglepetésemre a legfontosabb infók között fel volt tüntetve a bérezés is. Ezt nem szokták ennyire egyenesen elmondani nekünk a munkáltatók. Így azonban a döntésemet sokkal megfontoltabban tudtam meghozni.

Ha rákattintunk egy adott munka megnevezésére, akkor bővebben is tudunk olvasni arról, hogy mit takar. Ezért is nagyon hálás voltam, hiszen túl sokszor történik az az emberrel, hogy egy semmitmondó munkakör megnevezés miatt vakon jelentkezik egy hirdetésre. A Topiwork számára azonban az volt a fontos, hogy tényleg olyan munkát találjunk magunknak, ami megfelel a képesítésünknek, vagy az érdeklődésünknek.

Nemsokára lett is pár munka, ami megtetszett, úgyhogy jelentkeztem mindegyikre. A jelentkezés folyamata előtt fel kell regisztrálnunk az oldalra, ami nem fog igénybe venni többet pár percnél. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor jöhet a következő lépés, a várakozás. Ez szokott a legfárasztóbb része lenni a munkakeresésnek, itt azonban pár napon belül már jeleztek is nekem, hogy jöhetek az egyik munkára. Az anyagi gondjaim teljesen megoldódtak azóta, hogy rákattintottam a „TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka” kiírásra.