Bika, mint erőállat

Ha beviharzik a bika az életünkbe, akkor megmutatja a vörös kendőnket: elvezet a gombokhoz, amelyeket megnyomva kihoz bennünket a béketűrésünkből. Elvisz oda, megmutatja ezeket a gombokat, és megkérdezi, hogyan keletkeztek. Ezáltal kiszabadítjuk a bennünk fogságban lévő erőt. Arra szólít fel, hogy figyeljük meg a dühöt és ennek mechanizmusát, és hagyjunk fel provokáló magatartásunkkal.

Read more

A denevér, mint erőállat

A denevér jelentése a legkülönfélébb lehet. Bizonyos afrikai kultúrákban az intelligenciát és a halottak lelkét képviseli.Kínában a hosszú élet, a tudás, a jólét és a szerencse szimbóluma – itt a „denevér” és a „szerencse” szót egyformán ejtik: „fu”. Egyiptomban szimbolikus formában a fejük védő-amulettnek számít, mivel barlangban laknak, és ismerik a túlvilágra vezető utat.

Read more

Totemállat meditáció

A sámánok világa három síkra tagolódik: a felső világra, azaz a fény világára – a középső világra, ahol minden összemosódik – és az alsó világra, az erő, az ősök, a szellemek és a gyökerek világára. A Totemállat meditációban, saját totemállatunkat (erőállatunkat) az alsó világban találjuk meg, mivel ő azért az erőért felel, amelyre földi utunkon éppen szükségünk van.

Read more