Csakra kiegyensúlyozás

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A meditáció nem mindig a csendes nyugalmi állapotba való belépés céljából történik. Használhatjuk a meditációs gyakorlatot csakra kiegyensúlyozásra, hogy jobban irányítsuk az energiánkat.

 

Az irányított meditáció egy tudati eszköz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tudatosan jelen legyünk és elvégezzük a csakra kiegyensúlyozást.

 

Mik a csakrák?

A csakrák olyan pontok, ahol az energetikai és a fizikai test találkozik. Képzeld el a csakrákat úgy, mint a kerekeket, amelyek folyamatosan mozognak. Ha ezek a kerekek „beragadnak”, az energia nem mozoghat. A finomanyagi testben több száz csakra van, bár a Muladhara rendszer elsődlegesen a hét fő csakrára fókuszál.

 

A hét fő csakra

Gyökér – gerinc alapja – Muladhara – piros szín

Szakrális – köldök alatti része – Svadisthana – narancssárga szín

Solar Plexus – köldök felett – Manipura – sárga szín

Szív – szív, mellkas központja – Anahata – zöld szín

Torok – torok – Visuddha – kék szín

3. szem  – homlokon, a szem között – Ajna – indigó szín

Korona – a fej teteje – Sahasrara – ibolya szín

 

A csakrák és a gerinc

Meg kell értenünk a gerincünk fizikai jelentőségét, amely az idegrendszer kerete, miközben a test felépítését biztosítja. A gerinc a lelki egészség fontos aspektusa is – sok hagyomány fontosnak tartja a gerincét, mivel ez a fő csatorna, amelyen keresztül minden finomenergia áramlik. Amikor megtanuljuk, hogy összhangban legyünk a gerincünk egészségével, rengeteg információ áll a rendelkezésünkre, ami segíthet nekünk jobban megismerni önmagunkat.

Az egyenes gerinccel való ülés döntő jelentőségű, ám ezt a saját kényelmi szintjén kell gyakorolni. Ha meghosszabbítjuk a gerincünket, könnyebb kapcsolódni a kozmikus és a földi energiákhoz. Ne okozz magadnak kényelmetlenséget azzal, hogy megpróbálod fenntartani az „egyenes gerincét”. A forma iránti aggódás csak elvonja a figyelmedet és megszünteti a gyógyító hatásokat.

 

Csakra megjelenítés

A csakrák látása csodálatos ajándék, de nem mindenki képes rá azonnal. Amikor a „megjelenítés” szót használjuk, a látás helyett képzeljük el az érzést és a tapasztalást. Érezd az egyes csakrák színét, alakját és textúráját.

 

Csakra kiegyensúlyozás meditáció

Ez egy egyszerű, elérhető módszer az energia mozgatására és a finom testhez történő kapcsolódásra.

 

Hogyan végezd el a csakra kiegyensúlyozást meditációban?
 • csakra kiegyensúlyozásKényelmesen ülj le egyenes gerinccel, és mélyen, óvatosan lélegezz és csukd be a szemed.
 • Képzelj el egy barna energiagömböt a lábad előtt. Lélegezz vele, és hagyd, hogy a strandlabda méretűvé dagadjon. Ez a Föld -Csillag csakra, ami segít neked a a Föld “szívverésével” együtt pulzálni.
 • Ezt az energiagömböt engedd belépni a gyökércsakrádon keresztül.
 • Lásd a gyökércsakrát úgy, mint egy vörösen izzó gömböt. Fokozatosan terjeszd ki  a méretét, amíg akkora nem lesz, mint egy strandlabda.
 • Ezután figyelj a szakrális csakrára, érezd a meleg, narancssárga fényt, és terjeszd ki vagy csökkentsd le a méretét, ha arra van szükség, a másik kettő méretéhez igazítva.
 • Folytassa tovább a Solar Plexus csakráig, és hagyd, hogy a nap melege feltöltse ezt a sárga színű csakrát. Figyelj arra, hogy a mérete igazodjon a már kiegyensúlyozott csakrákhoz.
 • Érezd a szívcsakra hívó, zöld színét, és lélegezz mélyeket, amíg ez a csakra is felveszi a többi méretét.
 • Vidd tovább a fénygömböt a torokcsakra kékjéhez, lélegezz vele, amíg mérete megegyezik a többiekével.
 • A 3. szem-csakra indigó színű fényt bocsát ki, mélyebb és erősebb, mint a torok csakra  kék színe. Lehet, hogy ez kissé nagyobb odafigyelést és türelmet igényel. Légy türelmes, amíg igazodik a többi csakrához.
 • Felfelé haladva a Korona csakra következik. Érezd át az élénk ibolya színt. Engedd, hogy mérete megegyezzen a többi méretével.
 • A platina (fehér vagy arany) fény egy nagyon fontos állomás. Körülbelül 15cm-rel a Korona csakra felett helyezkedik el. Ez a csakra összeköt bennünket a galaktikus birodalmakkal, közvetlen kapcsolatot teremtve lelkünk legmélyével. Figyelj rá, amíg az el nem éri a többiek méretét.
 • Óvatosan nyisd ki a szemed. Használd rendszeresen a csakra egyensúlyozás meditációt, hogy jobban érezd magad a világban!

 

Amint elmélyíted a csakra kiegyensúlyozás meditációt, többet fogsz megtapasztalni az igazságról. Hangolódj össze az egyes energiaközpontok bölcsességével. Ami kezdetben egy egyszerű gyakorlat,  az később egy teljesen új tapasztalatás alapját képezheti.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük